Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Hívők, vallásos emberek...

Hívők, vallásos emberek véleménye erről?

Figyelt kérdés
Ti mit gondoltok arról a kérdésről, hogy amikor emberek százai, ezrei, vagy százezrei halnak meg tömegkatasztrófákban, tájfunok, hurrikánok, söpörnek végig országokon, olyankor Isten hol van, és mit csinál? Gondolom Isten igazságos, és következetes, hiszen ő tökéletes, akkor ennek a sok szörnyűségnek mi az oka? Férre értés ne essék, én mindig is tiszteletben tartottam azt ha valaki hisz, addig amíg ő is tiszteletben tartja, hogy én nem hiszek ebben, de ettől függetlenül nagyon szeretném megérteni, hogy ti hogy dolgozzátok fel ezeket, a kérdésem pedig minden rosszándéktól mentes)

2014. febr. 5. 15:05
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
Hihetetlen, hogy mennyi ostobaságot hisznek sokan. A vallás szimpla tömegpszichózis, soha nem is volt más. A vallásosak ugyanúgy kifinganak, ha rossz helyen vannak, mint mindenki más. Jézus beszélt katasztrófákról? Csak azért tehette, mert már rengeteg volt addig is, csak olyanról beszélt, amit mindenki ismert. Nem beszélt semmi ismeretlenről, atomenergiáról, villamos áramról, d-vitaminról...a sor végtelen. Hogy lehettek ennyire gügyék, hogy mindennapi dolgoknak is Isteni elrendelést tulajdonítotok? Ti még az ókorba éltek, hogy minden ökörséget hinni akartok, mert elveszettnek érzitek magatokat a nagy végtelen világegyetemben!!! Szellemi kiskorúak!!!
2014. febr. 6. 07:42
 12/21 A kérdező kommentje:

Elveszettnek érezzük magunkat a végtelen világegyetemben, szerintem ez az ember elmének felfoghatatlan örök igazság, az amely a vallásokat létrehozta, mert meg kellett magyarázni a megmagyarázhatatlant, semmik vagyunk a világegyetemben, egy porszem, de nem csak az emberiség, maga a föld is az, ha tönkretesszük a földet, a világegyetemnek meg sem kottyan, valószínűleg semmi sem változik tőle, és ez az ami soha nem fogunk tudni megérteni. Az ami nekünk a minden, az valójában semmi.

A vallás lehet hogy tömeg pszihózis, de talán jobb is, hogy létjött vagy létrehozták, minek éljen az ember boldogtalanul ezzel a nehéz felfoghatatlan teherrel az elméjében, szerintem ha vallás nem lenne az emberiség nagy része becsavarodna. "Nemes de terhes önnön lábunkon állni." és szerintem lehetetlen is. Mindenesetre köszönöm a válaszokat, volt amelyik elgondolkodtatott, milyen összefüggéseket képes alkotni az emberi tudat annak érdekében hogy megmagyarázzon valamit! Kedves utolsó válaszoló, mint látod egyetértek a nézeteiddel nagyrészt, de szerintem próbálj eljutni egy olyan nézőpontra ahonnan megérted a vallást is nem csak magadat, talán úgy kevesebb dühöt ébreszt benned a téma.

2014. febr. 6. 09:12
 13/21 anonim ***** válasza:

Miért kéne megérteni a vallást? Akkor azt is meg kéne érteni, hogy miért kell embereket ölni Isten nevében. Ezt nem akarom megérteni, mert emögött csak erőszak van. A vallás a múlt, a hit pedig sok mindent jelenthet. De a semmiben való hitnek mi a realitása? " Ismerd meg tenmagadat! ", olvashatták a delphoi jósda feliratát az arra járók és ennek az emberiség szempontjából nagyobb jelentősége lenne, mint egy végtelenbe nyúló boldogságözön szánalmas meséje!

Üdv!

2014. febr. 6. 09:42
 14/21 anonim ***** válasza:

Kedves Kérdező.

Nem vagyok dühös, mert az Isten megtudja saját magát védeni.

Én csak azt írtam le, hogy az emberek önzőek, és mert igazságtalanságot vélnek dolgokban, akkor máris a magasabb rendű Isten van megvádolva, mert teret enged a bizonyításnak. azért hogy az emberek rájöjjenek mennyit érnek nélküle.

S ha bizonyítási eljárás sikeres, akkor többé nem lesz megkérdőjelezve az, ami most még sokaknak kérdés, vagy elfogadhatatlan magyarázat. :)

2014. febr. 6. 12:36
 15/21 anonim ***** válasza:

"Szia!

Amit mondasz, nem újdonság, Jézus Krisztus az élete folyamán beszélt a természeti katasztrófákról (Mát 24,7/b; Luk 21,25), mint a jövőben bekövetkező eseményekről. Ennek a sok szörnyűségnek pedig az az oka, hogy az emberiség nagyrésze elutasította Istent, és úgy döntött, hogy a saját útján akar járni, nem pedig Istennel. "

Miért, a kereszténység elterjedésekor nem voltak természeti katasztrófák?

Ja, és had említsem meg a keresztény hadjáratokat (ugyebár Isten nevében), ott is a Sátán volt a háttérben?????

2014. febr. 6. 21:02
 16/21 openyoureye ***** válasza:

Kérdeztél és válaszolok:

Én vallom, hogy létezik egy fejlettebb entitás aki megteremtett minket és a világot. Függetlennek tartom magam a vallásoktól, mert azok pont olyan szélsőséges nézeteket vallanak mint a kő-materialisták. A kérdésedre válaszolni úgy érdemes, hogy megérted én miben hiszek. Véleményem szerint a földi élet azért adatott meg számunkra, hogy fejlődhessen a lelkünk. Itt olyan dolgokat tapasztalhatunk meg, melyeket test nélkül képtelenek lennénk. Természetesen a legtöbb vallással ellentétben úgy vélem egyetlen élet nem elég a tanuláshoz, így a hitem szorosan összefonódott a reinkarnációval. Mielőtt leszületünk újra, megtervezhetjük életünk fontosabb részeit, hogy miben szeretnénk fejlődni. És itt lépnek a képbe a tömegkatasztrófák. A legtöbb fejlett lélek maga választja meg a halálát. Az olyan katasztrófák álozatai melyben sokan haltak meg, ott együtt tervezték meg a lelkek a halálukat. Ezen katasztrófák áldozatai azért hoztak ilyen döntést, hogy olyan dolgokat mozdítsanak előre melyek más módon nem jöhettek volna létre. A World Trade Center katasztrófája komolyan elgondolkodtatta a világot. Sok ember élete gyökeresen megváltozott. Sokuknak felnyitotta a szemét, hogy a tv-ben látott erőszak nem csak a tévében van hanem akár a szomszéd utcában is történhet. Az emberek elfelejtették, hogy amit a tv-ben látnak az a valóság. Az, hogy ezek az emberek nem külön külön haltak meg ismeretlenül, esélyt adtak a világnak, hogy felocsúdjon a méla bambulásból és megrázza magát.

Valójában azért is nem értjük a világ működését, mert az emberek csak egy egy életszakasz hosszban tudnak gondolkodni. Ez olyan, mintha egy sorozatot egyetlen részéből próbálnánk megérteni, kibogozni a cselekményszálat és felfogni a mondanivalóját. Nem is próbálunk új részt keresni, mert a hitünk szerint nem létezik. Mindenből csak epizódokat látunk és csodálkozunk, hogy nem értünk semmit a világból.

Viszont szeretnék én is kérdezni tőled valamit: Azt mondod isten nincs ott a katasztrófáknál. A szerencsés eseteknél véleményed szerint ott van és ő segít? Ha nem, akkor miért várnánk el, hogy a rossz helyzetben ott legyen?

Egyébként még egy magyarázattal tudnék szolgálni ami mentes az én világszemléletemtől, így magyarázatként szolgálhat vallásos szemszögből is:

Képletesen: Te sem fogod a gyermeked kezét élete végéig. Néha balesetek történnek vele és te semmit sem tehetsz. Ahhoz, hogy önálló legyen, ahhoz az kell, hogy engedd a saját útját járni. Engedd, hogy a saját hibáiból tanuljon és ne azért vigyázzon a kenyérvágás közben, mert te azt mondtad, vagy mert ott állsz fölötte, hanem azért mert tudja, hogy ellenkező esetben elvághatja a kezét. Mindenki égette már meg magát élete során. Addig míg mondogatják, hogy fáj, addig nem vagy teljesen tisztában azzal miért olyan rosz. Ha megtapasztaltad, sokkal jobban fogsz vigyázni, ezt garantálom.

A természeti katasztrófák legtöbbjének előjelei vannak. Az emberi butaság az, mely emberi életeket követel, nem pedig maga a katasztrófa. Természetesen vannak áldozatok, de ilyen az életben máshol is előfordul. Ki emlékezik meg a kihalt állatfajokról amit az emberek írtottak ki? Talán ők is megérdemelték? Földrengészek nem csak nagyvárosokban vannak. Rengeteg állat is elpusztul. Vajon őket miért nem segíti isten? A katasztrófákat nem isten idézi elő és nem azért vannak, hogy emberek haljanak meg. Egyszerűen a körülmények úgy alakulnak. A világunk egy óriási önfentartó csoda, melynek működéséhez nem kell külső beavatkozás. Ezért nem is szól bele isten...

2014. febr. 7. 07:06
 17/21 anonim ***** válasza:

Nagyon mosolyogtató az a bemagyarázás hogy azért van katasztrófa mert elutasítjuk....

Spirituális magyarázat szerint mert a fizikai test nem bírná elviselni a jelentétét....

2014. febr. 7. 13:30
 18/21 anonim válasza:

Azt azert nagyon birom itt, hogy ha egy hivo megprobalja megmagyarazni nektek a dolgokat, tehet a legjobb tudasa, hite szerint a kerdesra valaszol, Akkor azonnyomban lepontozasra kerul a valasza.

Nem is ertem miert kell kiirni ilyen provokativ kerdest, sot azt sem ertem normalis ember miert valaszol konkretan ilyen kerdesekre. aki valasos az tudja ha akarja a valaszt, aki meg nem az pedig soha nem fogja megerteni, barmilyen valaszt is kap.

2014. febr. 9. 12:32
 19/21 anonim válasza:

Azért mert istennek nem az a célja,hogy megmentse pár ember életét ennél fontossabb az,hogy fejlődjünk és értsük meg őt.

Egyébként ez is bele tartozik istenbe a szenvedés.

Azért mert ahol még soha nem volt szomorúság ott öröm sem létezhet hisz nem tudnánk azegyik nélkül megkülömböztetni a másikat.

Minnél többet szenvedsz annál érettebb lesz a gyümölcs amit majd a végén le aratsz.

Minnél többet szenvedünk valamivel az annál tökéletesebb lesz a végén.

Egyébként ez itt van istenről tessék jó olvasást:

Aki közelebb akar kerülni istenhez az olvassa el ezt:

Hinni mindig is kevés volt ebben a valóságban ahhoz,hogy történjen valami vagy megvalósuljon valami pont ez miatt ebben a valóságban csupán hittel nem kerülhetsz közelebb hozzá(ez tapasztalat).

De akkor,hogyan érthetjük meg őt és kerülhetünk közelebb hozzá?Így:

Isten a tudománnyal próbálja megértettni magát velünk.

Minnél többet értesz a világ mindenség működéséről(Istenről) annál jobban érted Istent.És ezáltal már közelebb is kerültél hozzá.

Mit halhatnánk tőle ha eléggé értenénk őt:

Ha meg akarjátok tudni ki vagyok,akkor hagyd a hitet és tegyél érte.Azért épül a valóságotok összefüggésekre a

világotokban amit teremtettem,hogy legyen értelme a tudománynak és ezáltal majd egyszer képesek legyetek elérni a

karomat amit még nem láttok hatalmasságom miatt de az égből már nyújtom felétek de vigyázzatok el ne késsetek felismerésével,meglátásával mert akkor eljő a pokol és akkor végetek.

Egyébként kit nem szeret isten(ettől még akar):

A világotok amit teremtettem sokszor igazságtalan,kegyetlen,brutális,fájdalmas,kíméletlen,könyörtelen de ez nem véletlenül van így mert ha ezek nem volnának,akkor honnan tudná a lényem nagy része,hogy ki a gyenge és ki az erős részem.

Én vagyok a minden mert a lényem egy része minden és az is amin éltek és amit teremtettem azon tapasztalhatjátok,hogy kit hagyok meg és ki élhet tovább.A természet amit alkottam legyen bizonyíték számtokra arra,hogy a gyenge elbukik az erős baszik.

A gyengék nem leszenk méltóak az örök életre a jövőben mert könnyen gyűlölet,irigység stb költözhet beléjük csak azért mert nem sikerült elérniük azt amit akartak mert gyengék voltak és feladták az álmaikat vagy a belém vetett hitüket,hogy megértsenek.

Ne válaszd a könnyebb utat! Mert az nem vezet ki a szenvedésből légy erős és ne csak akarj megérteni hanem csinálj is valamit,hogy megérthess.Röviden ne csak higyj bennem akarj is.

2014. febr. 12. 09:39
 20/21 anonim válasza:

Isten az egy állandó változó de nem eltűnő dolog ami magába foglal mindent.

De ha eléggé megérted őt a tudomány által akkor egyszer majd képesek lehetünk előre látni a baleseteket.

Vegyük a baleseteket ösztönzésnek.Így ösztönöz minekt az élet(isten),hogy többet megértsünk belle jutalmul pedig képesek leszünk kivédeni bizonyos kellemetlenségeket pl egy balesetet.

2014. febr. 12. 09:42
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!