Ha a feltámadás után nem lesz se könny, se fájdalom, se gyász, akkor mi lesz azokkal, akiknek a hozzátartozói nem kaptak " örök életet "?
Remélem, érthető. Én magam nem hiszek, főleg a feltámadásban nem, de szeretnék választ kapni erre a kérdésre.
Például, ha édesanyám a mennybe jutna, élne, én meg nem támadnék fel ( pokolra kerülnék ), akkor nem bánkódna utánam, nem hiányoznék neki ?
Hiszen azért mégis az egyetlen gyereke vagyok, akit mindennél jobban szeret ( ő mondta ). Elfelejtene ? Somolyogna a többiekkel, hogy " lám-lám, megmondtuk " ? Akkor meg hova tűnne a szerete ?
Normális válaszokat szeretnék.
Isten nem fogja töröltetni az ember memóriáját, mint C3Po-nak:-), csupán olyan helyen fog élni az ember és olyan életet, amikor már nem törődik vele, hogy mi volt. És nem is lesz semmi olyasmi, ami emlékeztesse erre. Ha valami nem emlékeztet valamire, elfelejted és semmi okod nem lesz arra, hogy felidézd a múltat. Gondolom arra talán már vissza tudtok emlékezni, hogy mikor elutaztok valahová nyaralni és jól érzitek magatokat, akkor nem foglalkoztok azzal, hogy mi van otthon, hacsak nem muszáj, valami miatt.
Az, hogy mi lesz a hozzátartozókkal, pedig el kell fogadni, hogy a saját választásuk volt. És, ha te megtettél mindent azért, hogy megtérjenek és nem tértek meg, akkor még a lelkiismereted is nyugodt lehet. Isten mindenkinek megadja a lehetőséget és vagy él vele, vagy nem.
Elképesztő ez a parasztvakítás. A szeretet mennyországában majd pont a szeretteimet fogom elfelejteni, semmibe venni :D Itt meg mit szajkóz a biblia? Csak a szeretteiddel törődj, szeress mindenkit. Minek, ha a végén önző módon csak a saját boldogságomat lesem? Mi értelme van akkor élni? Mi értelme van az egésznek? Semmi.
Miért nem veszitek észre, hogy az egészet a 2000 évvel ezelőtt élt emberek félelme és találgatása a haláltól/ról szülte?
Valaki boldogabb lesz,mint más, vagy hogy lesz ez a jutalom?
Vagy egyforma boldog lesz,de több valami mást kap? Akkor végül minek neki a több? Hmm..
A mennybeli kincseket mindenkinek itt a földön kell összegyűjteni. :-)
Lesz olyan is biztos, aki éppen csak megmenekül, és úgy üdvözül, és lesz olyan is akinek hatalmas vagyona lesz. A legnagyobbak közvetlen Isten mellett lehetnek. De Isten országában még a legkissebbnek is jobb lesz, mint teljesen kizárva onnét. Azon kívül csak sötétség lesz, meg sírás.
Hát emberek ennyi sületlenséget amit itt összehordtatok :D :D
A kérdés amúgy jó.
Ha gonoszkodni akarnék, azt mondanám hogy az örök életbe lépők jutalma lesz, hogy sírhatnak a szeretteik után. ISten azt mondja bocsi, erre nem gondoltam hogy valakit nálam jobban szerettek és nem tudtalak eléggé elvakítani ahhoz, hogy eldobjátok a gyereketeket. Puff
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!