Egy katolikus pap mondhatja a teremtésre azt, hogy ez csak egy "példabeszéd", tehát nem igaz?
A mi papunk tette fel azt a kérdést,hogy ki gondolja azt,hogy a teremtés valóban úgy történt,ahogy a bibliában meg van írva?
Senki nem tette fel a kezét.
Erre jött részéről a válasz,hogy (nem tudom pontosan időzni):Butaság is lenne mindezt így elhinni.
Ez nem mond ellen a katolikus hitnek?
Tehát Ő ezt így nyugodtan kijelentheti?
Azt a miénk is mondja.
Gondolom féltesó,Mária által.
Egyébként most végzett.
Totál ügybuzgó és egyébként elég fanatikus mindenben.
Azért taglózott le egy ilyen kijelentés.
Tehát nem mondhatná?
'én akkor botránkoztam meg,amikor az egyik prédikáció közben azt mondta,h Jézusnak voltak testvérei.'
Jezus allitolagos szuletese es kb. 30 eves kora kozotti idoszakrol nagyjabol semmit nem beszel a Biblia, megis miert ne lehettek volna neki fiatalabb testverei? vagy Maria azonnal termeketlenne valt, hogy megszulte? vagy Jozsef volt termeketlen?
ennyi korlatolt, buta embert...
a kerdezonek: az egyhaz szep lassan (parszaz ev alatt) belatta, hogy nem mehet totalisan szembe mindennel, amit a tudomany elert, mert elpartolnak tole a 80 feletti IQ-val rendelkezo hivek. ennek az eredmenye az is, hogy a darwini evoluciot most mar nem vetik el teljesen.
"Elég részletesen kifejtette utána a világ tudományos keletkezésének verzióját,illetve,hogy gondoljuk el,milyen "korcs" ükunokáik lettek volna már ÁdámÉvának."
Végre egy pap, aki ki tudja szűrni a Bibliából a valóban értékes részeket, és maga mögött tudja hagyni az idejétmúlt elméleteket. Meggyőződésem, hogy a kereszténység csak ilyen hozzáállással, önmagát megreformálva fog tudni túlélni hosszútávon.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!