Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Egy katolikus pap mondhatja a...

Egy katolikus pap mondhatja a teremtésre azt, hogy ez csak egy "példabeszéd", tehát nem igaz?

Figyelt kérdés

A mi papunk tette fel azt a kérdést,hogy ki gondolja azt,hogy a teremtés valóban úgy történt,ahogy a bibliában meg van írva?

Senki nem tette fel a kezét.

Erre jött részéről a válasz,hogy (nem tudom pontosan időzni):Butaság is lenne mindezt így elhinni.

Ez nem mond ellen a katolikus hitnek?

Tehát Ő ezt így nyugodtan kijelentheti?

2014. jan. 30. 08:39
1 2 3
 1/21 anonim ***** válasza:
A Római Katolikus egyház nem fundamentalista.
2014. jan. 30. 09:02
 2/21 anonim ***** válasza:
88%
lehet csak arra értette, h nem szó szerint kell venni. ami viszont igaz,mert nyílván ez nem 6 nap alatt történt, mi is tanultuk hittanon,h ezek különböző időszakok voltak és nem ténylegesen 6 nap...nem lehet,h erre gondolt?
2014. jan. 30. 09:12
 3/21 A kérdező kommentje:
Elég részletesen kifejtette utána a világ tudományos keletkezésének verzióját,illetve,hogy gondoljuk el,milyen "korcs" ükunokáik lettek volna már ÁdámÉvának.
2014. jan. 30. 09:15
 4/21 anonim ***** válasza:
6%
hát akkor nem tudom...vannak papok,akik nem is értem,h lehetnek azok. én akkor botránkoztam meg,amikor az egyik prédikáció közben azt mondta,h Jézusnak voltak testvérei...:O
2014. jan. 30. 09:21
 5/21 A kérdező kommentje:

Azt a miénk is mondja.

Gondolom féltesó,Mária által.

Egyébként most végzett.

Totál ügybuzgó és egyébként elég fanatikus mindenben.

Azért taglózott le egy ilyen kijelentés.

Tehát nem mondhatná?

2014. jan. 30. 09:23
 6/21 anonim ***** válasza:
73%
Ők ismerik a Vatikán hivatalos álláspontját, ti pedig nem.
2014. jan. 30. 09:33
 7/21 anonim ***** válasza:
71%

'én akkor botránkoztam meg,amikor az egyik prédikáció közben azt mondta,h Jézusnak voltak testvérei.'

Jezus allitolagos szuletese es kb. 30 eves kora kozotti idoszakrol nagyjabol semmit nem beszel a Biblia, megis miert ne lehettek volna neki fiatalabb testverei? vagy Maria azonnal termeketlenne valt, hogy megszulte? vagy Jozsef volt termeketlen?

ennyi korlatolt, buta embert...

a kerdezonek: az egyhaz szep lassan (parszaz ev alatt) belatta, hogy nem mehet totalisan szembe mindennel, amit a tudomany elert, mert elpartolnak tole a 80 feletti IQ-val rendelkezo hivek. ennek az eredmenye az is, hogy a darwini evoluciot most mar nem vetik el teljesen.

2014. jan. 30. 10:26
 8/21 A kérdező kommentje:
Akkor most a hivatalos álláspontja az Egyháznak erről?
2014. jan. 30. 10:56
 9/21 anonim ***** válasza:
Én úgy tudom, a Vatikán elfogadta az evolúció elméletet, az isteni teremtés pedig valójában a kezdő lökés volt, ami elindította a földtörténetet és az élet fejlődését.
2014. jan. 30. 11:02
 10/21 anonim ***** válasza:
11%

"Elég részletesen kifejtette utána a világ tudományos keletkezésének verzióját,illetve,hogy gondoljuk el,milyen "korcs" ükunokáik lettek volna már ÁdámÉvának."

Végre egy pap, aki ki tudja szűrni a Bibliából a valóban értékes részeket, és maga mögött tudja hagyni az idejétmúlt elméleteket. Meggyőződésem, hogy a kereszténység csak ilyen hozzáállással, önmagát megreformálva fog tudni túlélni hosszútávon.

2014. jan. 30. 11:06
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!