Egy kis filozofálás: Abszolút vagy egyéni erkölcs?
Tegyük fel az alábbi helyzetet: ateista vagy vallásos vagy, de nem katolikus. Meghalsz, és a túlvilágon kiderül, hogy végig a katolikusoknak volt igazuk.
Kérdés: Kitartasz a világnézeted mellett annak ellénre is, hogy egy abszolút Isten áll veled szemben? Tehát továbbra is vitába fogsz szállni vele, arról, hogy szerinted nincs igaza, noha elvileg ő mindentudó?
Tegyük fel, hogy ott állnék Isten előtt?
Ránéznék Jupiterre és a fél szememmel Plútót keresném, de ha nem lenne ott, akkor nyugodtan gyönyörködnék Vénusz szépségében.
Közben futólag megállapítanám, hogy a Katolikusok tényleg elvetették a sulykot.
Megjegyzem, tisztában voltam vele.
Én szívesebben dörgölőznék Zeuszhoz, hátha rendelkezésemre bocsájtana néhány dögös nimfát, félistennőt, vagy Istennőt.
A katolikus Istennél meg örökké dolgozhatnék valami unalmas baromságot, amit a " jótevő " kiagyal a bárányainak. Perverz állat.
Ha elfogadod azt, hogy az embernek van lelke, akkor könnyű megérteni, hogy a vallás mindaddig tart, míg élsz, ahogy a lélek elhagyja a testet, ő onnantól kezdve elveszti a földi tudatot, azaz a nemzeti és vallási hovatartozását is. A lélek nem fog azon aggódni, hogy mi volt, katolikus vagy buddhista. Az a baj, hogy az ember túl földi központú, és a legkisebb nézőpontból tekint a dolgokra.
Az anyagi világ csak egy szint, vannak nála magasabb szintű világok, amiknek meg van a saját mechanizmusa, törvénye. Amikor meghal az ember a lélek eltávozik oda, ahonnan jött. Szerintem. Mindegy, hogy a Földön ateista volt, vagy keresztény egy helyre mehet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!