Ateisták és teisták! Mi az a 3 ok, ami miatt semmiképp sem választanád a " másik " oldalt?
Én már választottam a "másik oldalt". És az oka?
- A kereszténység csak az egyszerű embereknél szól a "kereszténységről", míg azok (papság) akiknek igazán "keresztényeknek" kéne lenniük ez az egész csak a pénzről és/meg a hatalomról szól (tisztelet a kivételnek),
- A Biblia, és annak ezer féle kiforgatása,
- az elmúlt 2000 év.
Ha valaki bizonyítani tudja/ná, hogy Jézus ezt (és így) akarta-hirdette akkor fejet hajtok előtte, de!!! minden lehetőségemmel harcolnák ellene.
Azért nem választanám az ateizmust, mert:
1. Biztonságot ad a tudat, hogy van Isten, aki gondoskodik rólam és az életemről.
2. Az Istenhit és a tudományok egyáltalán nem zárják ki egymást, inkább kiegészítik. Így természetesen nyugodtan hihetek a tudománynak és csodálhatom az eredményeit (hülyeség is lenne, ha nem így lenne :-P)
3. Istenhit nélkül nem tudnék ilyen okosságokat írni a gyakorikerdesek.hu Vallás rovatába :-)
Na most leomlasztok néhány keresztyén világképet :D
http://www.youtube.com/watch?v=YvfXk01URLY
De az is igaz hogy zuhanó repülőn kevés az ateista!
"Nem hinném, hogy az ateizmus is a hit egy fajtája lenne. Ugyan elhiszem a tudományos tények igazságát, viszont van lehetőségem mindent leellenőrizni és tudom, hogy ezt sokan megtették, ugyanazzal az eredménnyel. "
De itt most két dologról beszélsz szerintem.
Az egyik az ateizmus, a másik pedig a tudományos eredményekben való hit. Ez két külön dolog.
De igazad van, hogy az ateista is éppen azért nem hisz Istenben, mert nem tudja tudományos módszerrel bizonyítani annak létét.
És ez így korrekt.... volna... ha..:)
Ha magát a tudományos módszert nem lehetne megkérdőjelezni.
Ha például én azt feltételezem, hogy Isten nem anyagi természetű (csak feltételezem, amiként a tudomány is mindig feltételezésekből indul ki), tehát ha feltételezem, akkor rögtön felmerül a kérdés:
egy olyan tudomány, ami csak az anyagot tekinti egyetlen létezőnek, hogyan találhatna meg valamit, ami nem anyagi?
Hogyan lehet csak anyagból álló műszerekkel olyasmit vizsgálni, ami nem anyagi.
Természetesen logikus lenne az az ellenvetés, hogy miért feltételezünk hogy egyáltalán létezik bármi is, ami nem anyagi. Hiszen semmi ilyesmit nem tapasztaltunk.
De itt ugyanabba a helyzetbe kerülünk, mint az előbb.
Igaz, hogy eddigi tapasztalási módszeremmel semmi olyat nem tapasztaltam, ami nem anyagi, de miért ne kérdőjelezhetném meg a jelenleg rendelkezésre álló tapasztalási módszerem kizárólagosságát.
Konkrétabban: jelenleg az öt érzékszervem áll rendelkezésre, hogy tapasztalatot szerezzek a világról.
Ezzel az öt érzékszervvel csak anyagi dolgokról szerezhetek tapasztalatot.
Szerintem logikus és csöppet sem tudománytalan azt a kérdést feltenni: vajon lehetséges-e az öt érzékszerven kívül más módszer az ember számára, hogy tapasztalathoz jusson.
Persze az ilyen feltételezést azonnal a homályos misztika és a ködös ezotéria területére száműzi a dogmáihoz ragaszkodó természettudomány, ahelyett, hogy észrevenné saját tudományos módszerének alapvető előítéletét. Hiszen előítélet azt állítani, hogy csak anyag létezik, mivel ezt nem bizonyította senki.
"Csak egy kis kiegészítés, mert szerintem fontos.
Jelenleg mind az ateizmus, mind a teizmus hiten alapul. "
Ez így sehogy sem igaz. Teisták azok, akik hisznek istenben/istenekben. Ateisták azok, akik nem. Antiteisták azok, akik azt iszik/állítják, hogy isten/istenek NEM léteznek.
Az ateizmus nem hit, hanem a hit hiánya. Amíg ezt nem sikerül megértened, nem érdemes vitatkoznod erről.
Az ateista nem állítja hogy nincs isten. Nem állít semmit istenről, így nincs is mit bizonyítania.
A tudomány annak ellenére, hogy hisznek benne még nem hit. Nem térdelek le a TV elé, hogy jobb műsor legyen, és Szent-Györgyi Alberthez sem imádkozom, hogy meggyógyuljak.
"jelenleg az öt érzékszervem áll rendelkezésre, hogy tapasztalatot szerezzek a világról."
Erre van a tudomány. Amit mi nem érzékelünk azt ki lehet mutatni műszerekkel. Az elektromos áramot se látjuk mégis ott van a vezetékben.
-tapintással érzékelhető. :o(
A nem anyagi természetre hivatkozni is már elég elavult dolog. Univerzum tömegének csupán 4,6%-át alkotja a "látható" anyag, 23% a sötét anyag, és 72% a sötét energia.
-ez nincs a Bibliában?
Ha feltételezem, hogy Isten (mint hirdetik) mindenkiben ott van, akkor elég ha magamban hiszek és ehhez minek az olyan útmutató amit mások kituggyamikor' összeállítottak.
-akkor miből élnének meg a papok?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!