Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Van BÁRMILYEN megmagyarázhatat...

Van BÁRMILYEN megmagyarázhatatlan dolog amit esetleg egy isten csinálhatott?

Figyelt kérdés
Történ valaha a történelem során BÁRMI amit egyszerűen nem lehet megmagyarázni,azaz UTAL BÁRMI IS ISTEN LÉTEZÉSÉRE?
2009. nov. 30. 17:36
1 2 3 4
 11/33 anonim ***** válasza:

A válasz megírásának időpontja: ma 21:29

Ezek szerint marslakók is vannak?

2009. nov. 30. 22:34
 12/33 anonim ***** válasza:
Emberek ,minden létezik csak FANTÁZIA kérdése az egész.
2009. dec. 1. 00:30
 13/33 anonim ***** válasza:
0%
kedves 17.58 "hozzátok be a tizedet a tárházamba, hogy legyen eleség a háznépemnek, ÉS KÉRLEK, EZZEL TEGYETEK PRÓBÁRA ENGEM, MONDJA A SEREGEK ISTENE, hogy nem nyitom e meg az egek zsilipjeit, és nem árasztok e rátok áldást megelégedésig" malakiás 3:10 valójában Jézus azért mondta, hogy ne várjunk bizonyítékot Isten létezésre! az, hogy meg van írva, mire utal? arra, hogy meg van írva! hol? az 5 mózes 6:16 ot idézte Jézus, ott megtalálhatod, milyen értelemben nem szabad próbára tenni Istent. (illetve ott csak a helységnevet találod meg, hogy hol tették próbára Istent, de ha megkeresed azt a rész, ott derül ki, hogy milyen módon nem szabad próbára tenni) a biblia tanulmányozása nemcsak az adott rész olvasásából áll! az olyan bibliai érvelés, ami csak egy vers kiemelésével támasztasz, valószínű, nem fedi teljesen az adott vers mondandóját. Isten azt mondta, hogy ne higgyünk egy tanúnak, minimum 2-3 szavára adjunk! ha valamilyen tanításra 2-3-4 ...stb helyen is találsz utalást, valószínű, hogy elfogadható. a biblia egyértelműen kijelenti pl, hogy nincs Isten! de úgy folytatja, hogy mondja az ostoba.
2009. dec. 1. 09:16
 14/33 anonim ***** válasza:
21%
az univerzumot is meg lehet magyarázni, csak nem a mai kor tudása és ismeretei szerint, de 500év múlva pl. sokkal előrébb leszünk:)
2009. dec. 1. 16:59
 15/33 A kérdező kommentje:
Igen,pontosan ez az,hogy mindenre van magyarázat,azaz semmi sem utal isten létezésére.Tehát nem tudom hogy honnan szedték ezt az emberek.
2009. dec. 1. 18:29
 16/33 anonim ***** válasza:
Akkor mi a magyarázat a létezésre? Objektív, egyértelműen bizonyított, alátámasztott, cáfolhatatlan magyarázatra volnék kíváncsi.
2009. dec. 1. 21:01
 17/33 anonim ***** válasza:
40%

Nézd, mit ír a biblia a szivárványról (Noénak mondja Isten):

Mózes I. könyve 9. fejezet

13. Az én ívemet helyeztetem a felhőkbe, s ez lesz jele a szövetségnek közöttem és a föld között.

14. És lészen, hogy mikor felhővel borítom be a földet, meglátszik az ív a felhőben.

2009. dec. 1. 21:10
 18/33 anonim ***** válasza:
"Akkor mi a magyarázat a létezésre? Objektív, egyértelműen bizonyított, alátámasztott, cáfolhatatlan magyarázatra volnék kíváncsi." Arra én is kíváncsi volnék, mert ilyen nincs, ám abból, hogy még nincs ilyen magyarázat, nem következik az, hogy Isten teremtette a világot.
2009. dec. 1. 21:28
 19/33 anonim ***** válasza:

"Arra én is kíváncsi volnék, mert ilyen nincs, ám abból, hogy még nincs ilyen magyarázat, nem következik az, hogy Isten teremtette a világot."

Ebben teljesen igazad van. Csak arra akartam rávilágítani, hogy mivel egy ilyen kérdésre nem találtunk magyarázatot, ezért alakulhattak ki vallások és istenhitek. Ezzel nem ez utóbbiak igazát akarom bizonygatni, csak létezésükre próbálok magyarázatot adni, hiszen a kérdező ebben tanácstalan.

2009. dec. 1. 21:46
 20/33 anonim ***** válasza:
Elnézést, igazad van.
2009. dec. 1. 22:05
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!