Szerintetek tényleg minden hívőnek járni kellene házról házra prédikálni, ahogy azt J. T. -i teszik, és állítják?
Figyelt kérdés
Ti járnátok?2009. nov. 30. 08:56
1/23 anonim válasza:
Lehet, de nem kell. Nagy különbség.
2/23 anonim válasza:
Mindenkinek "állítólag" szabad akarata van. Ez a prédikálás és házalás egy kicsit sérti ezt, mivel jogod van megválasztani a vallásodat. Nem kell minden hívőnek házalni, mindenki abban hisz amiben akar.
3/23 anonim válasza:
Nem házról-házra kellene járni a hívőknek,hanem példamutató,segítőkész életet élni.Ez többet használna,mint a prédikáció.
4/23 anonim válasza:
Nem, az evangélium terjesztésébe beletartozik a példamutató életforma is, beletartoznak a témához kapcsolódó zenék, koncertek, filmek, rajzfilmek, színművek is.
És J.T. egyet nem vesznek figyelembe, hogy Jézus azt is parancsolta, hogy ahol nem fogadják szívesen az embert, nem kell ott maradni és erőszakoskodni, hanem onnan el kell menni. És Jézus soha nem mondott olyat, hogy aki már hisz benne, de más közösségben él, az rossz ember lenne, ellenben a J.T. erőszakosabbjaival.
5/23 anonim válasza:
A házlás elvileg nem azért van, hogy mindenáron áttérítsen, hanem hogy megismertesse az embereket az adott vallás tanairól, és azok meg majd eldönthessék, akarnak-e csatlakozni a valláshoz vagy nem. Amit ma csinálnak egyes hívők (hetente egyszer felbukkannak a magazinjaikkal, és hiába mondjuk, hogy nekünk megvan a saját vallásunk, nem kell az övék, akkor sem lehet lerázni őket), az szerintem már nagyon is térítés, ráerőltetik a mondandójukat másokra. Az volt a jó, amit régen csináltak, hogy kiálltak valami térre prédikálni, és aki akarta, hallgatta, aki meg nem, az odébb állt. Kár, hogy ilyen ma nincs.
6/23 anonim válasza:
Na azért Jézus nem is alapított több közösséget, csak egyet.
7/23 anonim válasza:
Miben többek? Miben egyek? Beszédes kérdések, nekifuthatnánk párszor...
9/23 ceri válasza:
A különböző vallások emberekről szólnak, és nem istenről.
Engem marhára irritál az ilyen házalás, tehát nekem nem jön be a dolog, sőt kimondottan taszít.
10/23 anonim válasza:
Engem megállítottak az utcán J.T. és fél órán keresztül kérdezgettek és tettek fel olyan kifacsart kétértelmű ha fogalmazhatok így álnok kérdéseket, hogy bennem az játszódott le, ők semmit nem tisztelnek. Beállítják magukat egy hú de nagy Isten tisztelő polgároknak és amikor le rí róluk, hogy egy teljesen más nézetet osztanak meg, mint ami a bibliában szerepelt és megpróbálják mindezeket megdönteni. Legalább is nekem arról a 2 fazonról így jött le. Meg az sem jön be, hogy ketten letámadnak, hogy véletlenül se tudjál tőlük szabadulni, rád másznak mint egy piócára és amíg te azt nem mondod amit ők akarnak addig nem hagynak nyugton. Hát ez bármi de nem mélyről jövő Isten tisztelet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!