Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Jehova Tanúi, hogy lettek...

Jehova Tanúi, hogy lettek ilyen "híresek"?

Figyelt kérdés

Már Amerikában is, több filmben/sorozatban megemlítették őket + a hétköznapi emberek zöme is ismeri őket.

Max. 7 millió Tanú van jelenleg, ami viszonylag nagyon kevés, de pl. a 400 millió főt számláló Pünkösdistákat nem nagyon ismerik...eceterá, eceterá, eceterá

2013. dec. 26. 13:50
1 2 3 4 5 6 7 8
 41/74 anonim ***** válasza:

Valóban, a példa igénylése jogos, ha lesz egy kis időm, megkeresem az ismétlődő részeket, történeteket, bár úgy sejtem, Te pontosan tudod miről van szó, mire gondolok.

Az adósrabszolgaság sem talál, hiszen nem vagy rabszolga, de még csak szolga sem. Én azt a megoldást találtam, ha már valuta az adósságom, akkor annak kell lennie a fizetségemnek is, és akkor nem befolyásol a kormány pénzügyi politikája, amit ki tudja, minek a hatására végez így. Nyilván oka van rá. Ha nem szeretsz két malomkő között őrlődni, akkor neked is azt tanácsolom, hogy felesleges és értelmetlen kesergés helyett, amit ráadásul nem is a jó irányba folytatsz, inkább keresd meg a kiutat. Ilyen esetben aztán rendkívül fontos, hogy a tényeket jól mérjük fel és racionális döntést hozzon az ember, de persze máskor sem árt a valóság talaján állni és nem a képzelgések után menni.

Pálról pedig visszavonom a tökkelütött jelzőt, mondjuk inkább így, kevésbé volt járatos a földi világban, ezért olyan tanácsot adott, amit nem volt célszerű megfogadni ebben az esetben.

A Biblia íróinak nem adhatok tanácsot, az értelmezőinek már igen.

Sajnos továbbra sem hihető számomra a Hold sajtszerkezete, Te jutottál már valamire ebben az ügyben?

Nem úgy érzem, hogy lenne választásom, de ha elfogadom a Te véleményedet, akkor azt kell mondjam, hogy sajnos a Te hibád, rajtad szárad a lelkem, mert képtelen vagy olyan számomra meggyőző érveket felsorakoztatni, aminek hatására választás elé kerülhetnék.

Ne menj misszionáriusnak, ha ez igaz, vagy erőltesd meg magad jobban, mert most már én is Téged kezdelek okolni az örök életem elvesztésével, ami ennek függvényében csakis a Te hibád.

Szemétség, hogy egyesekkel kivételeznek és könnyedén hisznek mindenféle teljesen hihetetlen dologban, ami mások számára lehetetlen. Nincs itt semmi esély a választásra, bárhogy próbálod is elmaszatolni ezt a dolgot. Ne mismásolj, inkább tessék engem megtéríteni, mielőtt a felelősségedet a nyakamba varnád.

:)

2014. jan. 2. 16:56
 42/74 anonim ***** válasza:
71%

Vidiripi

"Pálról pedig visszavonom a tökkelütött jelzőt, mondjuk inkább így, kevésbé volt járatos a földi világban, ezért olyan tanácsot adott, amit nem volt célszerű megfogadni ebben az esetben."

Pál Római polgár volt. Korának legjobb héber iskoláiban tanult. Héberektől született héber. Pál farizeus volt. De nem mind1.

"Sajnos továbbra sem hihető számomra a Hold sajtszerkezete, Te jutottál már valamire ebben az ügyben?"

Miből gondolod hogy én ebben a hitben voltam/vagyok?

"Nem úgy érzem, hogy lenne választásom, de ha elfogadom a Te véleményedet, akkor azt kell mondjam, hogy sajnos a Te hibád, rajtad szárad a lelkem, mert képtelen vagy olyan számomra meggyőző érveket felsorakoztatni, aminek hatására választás elé kerülhetnék."

Na álljon meg a nászmenet én azt gondoltam hogy beszélgetünk. Arról szó sem volt hogy meg kellene hogy "térítselek". A lelkedet pedig ne kérd rajtam számon. A hit hallásból van

Róma 10:17 Azért a hit hallásból van, a hallás pedig Krisztus beszéde által.

Hallgattad már Krisztus beszédét? De jobb kérdés az hogy akarod hallani? Mert ha nem akarod és még is engem vádolsz akkor abban van némi ellentét. De van választási lehetőséged. Akarod vagy sem?

"Ne menj misszionáriusnak, ha ez igaz, vagy erőltesd meg magad jobban, mert most már én is Téged kezdelek okolni az örök életem elvesztésével, ami ennek függvényében csakis a Te hibád."

Nem is akartam annak menni. Sőt semmi nem is utalt arra hogy nekm ilyesmivel kellene foglalkoznom. Az nem lehet az én hibám hogy te nem olvasod minden nap a Bibliát. Az a te döntésed.

"Szemétség, hogy egyesekkel kivételeznek és könnyedén hisznek mindenféle teljesen hihetetlen dologban, ami mások számára lehetetlen."

Szemétség hogy vannak olyanok akik hívő családban nőhetnek fel. Akkár így is nézhetném a dolgot. Mivel én nem ilyen családban nőtem fel. Hogyan lehetséges az hogy mérnökök ,orvosok sőt még tudósok is képesek hinni? Miért van az hogy egyesek már gyerekkoruk óta hisznek mások meg csak felnőtként lesznek hívők? Nem tudom a válaszokat. Kérdezd meg a mennyei Atyát imában!

Ez pont olyan mint hogy miért kérte azt Isten Ábrahámtól hogy áldozza fel a fiát?

Megjegyzem Isten megígérte Ábrahámnak hogy megsokasítja az utódait. Aztán meg azt kérte tőle hogy álldozza fel a fiát.

"Nincs itt semmi esély a választásra, bárhogy próbálod is elmaszatolni ezt a dolgot. Ne mismásolj, inkább tessék engem megtéríteni, mielőtt a felelősségedet a nyakamba varnád."

Mint ahogyan már írtam nem tudtam hogy azt akarod hogy megtérítselek.

De ez a helyzet. Kérdem én tudod e hogy miért a 8. napon lehet csak megcsinálni a körülmetélést? Pontosítok! Milyen orvosi oka van neki?

2014. jan. 2. 17:31
 43/74 anonim ***** válasza:

Szóval meg sem próbáltad elképzelni ezt a Hold dolgot. Pedig akkor láthatnád, hogy nincs választásod hit dolgában, vagy elhiszed, vagy nem. Hallgathatod reggeltől estig, ha nem érint meg valamiképpen, soha nem fogod elhinni, akár mennyire próbálkozol vele. Ettől függetlenül továbbra is csak szajkózod: a Te választásod így, meg úgy, közben meg nem akarod megérteni, hogy nincs választásom, mert nem hiszem el, amit a Bibliába írtak. Nem érted ezt, úgy látom.

Krisztus beszédét csak kevesen hallották, szerintem Te sem, mert az lehetetlen. Régen nem él már.

Ha nem vagy térítgetős, akkor nem hinném, hogy Jehova Tanúja lennél. Akkor miért szállsz síkra a nevükben?

Metélés ügyében tájékozatlan vagyok. Talán azért a 8. nap, mert addigra már az anya és a csecsemő is túlesett a szülés traumáján, korábban esetleg nem lehetséges, de halasztani sem szeretik, mert ugye ez olyan a zsidóknál, mint a keresztelés a katolikusoknál, legyen meg mielőbb.

Más az oka szerinted?

2014. jan. 3. 08:09
 44/74 anonim ***** válasza:
6%

Vidiripi

"Krisztus beszédét csak kevesen hallották, szerintem Te sem, mert az lehetetlen. Régen nem él már."

Ami azt illeti Jézus szavait lejegyezték. De oké maradjunk annyiban hogy ez technikai kérdés.

Az hogy él vagy sem az egy másik téma.

"Ha nem vagy térítgetős, akkor nem hinném, hogy Jehova Tanúja lennél. Akkor miért szállsz síkra a nevükben?"

Te azt hitted hogy Jehova tanúja vagyok? :D :D :D :D :D

Elképesztő! Már csak azért is mert vitába szálltam az egyik tanúval és te reagáltál erre az írásomra. Komolyan mondom ezt nem értem. Tényleg félreérthető az amit írtam? Akkor ezek szerint te egyáltalán nem ismered a tanúkat. A válaszaik alapján pillanatok alatt fellehet őket ismerni.

32. komment sandor76. Erre az írásra reagálok én a 33. kommentben.

Olvasd el mind két kommentet és láthatod majd hogy egy kicsit kiosztom a Sanyit. Van személyes tapasztalatom a tanúkkal ezt írom is a Sanyinak. Ha érdekel valami kérdezz nyugodtan.

Javaslom még a 16. komment elolvasását is. Ha érdekel.

Egyébként a kérdés az volt hogy miért lettek a tanúk híresek. De a kérdésből nem adódik hogy csak tanúk válaszolhatnak.

"Más az oka szerinted?"

Hogy miért nem lehet a 8. napnál előbb annak orvosi oka van. A véralvadással függ össze.

"Szóval meg sem próbáltad elképzelni ezt a Hold dolgot."

Ha már ennyire ragaszkodsz hozzá. Nos ami azt illeti nem teljesen kizárt a dolog. Ugyan is azt tudjuk hogy sajtot tejből készítenek. Na már most tény hogy tejút van. Így a tejútból készíthető sajt. Hogy ezt hogyan lehet megcsinálni azt nem tudom de úgy tűnik hogy lehetséges.

"Pedig akkor láthatnád, hogy nincs választásod hit dolgában, vagy elhiszed, vagy nem. Hallgathatod reggeltől estig, ha nem érint meg valamiképpen, soha nem fogod elhinni, akár mennyire próbálkozol vele."

Soha nem fogod elhinni? Ha elkezdenének feltámadni a halottak akkor elhinnéd hogy lehetséges a feltámadás?

"Ettől függetlenül továbbra is csak szajkózod: a Te választásod így, meg úgy, közben meg nem akarod megérteni, hogy nincs választásom, mert nem hiszem el, amit a Bibliába írtak."

Persze hogy szajkózom. Láttad az X-akták című filmet? Abban van egy mondat. Hinni akarok!

Te azt szajkózod hogy nem hiszel oké értem. De te meg azt nem érted hogy semmit nem teszel annak érdekében hogy ez változzon és ez a te döntésed. Tudod a filmeben Mulder utána jár a dolgoknak kutat és nem adja fel. De te csak azt hajtogatod hogy nem hiszel.

Jó nem hiszel ez világos. De akarsz hinni?

Mert aki hinni akar annak alázatosnak is kell lennie.

2014. jan. 3. 10:36
 45/74 anonim ***** válasza:

Azokat a lejegyzett szavakat nem mindenki fogadja el . Ezért vannak a felekezetek 1/1 ben.

Nem mondtam, hogy soha nem hinnék, természetesen ha lenne rá utaló jel, akkor előfordulhat, sőt nagy rá az esély, de figyelmeztetlek, én szeretek kételkedni és ellenkezni, még abban is, amiben hiszek. Ma pl.: úgy ébredtem, hogy a következő változatban dúdoltam az ismert dalt:

Nem halt meg a cselszövő

Most dúl a rút viszály

országunk nem fog élni

mert László kis király

Nem, ne is mond, hogy infantilis maradvány a két éves kori dackorszakból, mert ez az ellenkezés már sokkal kifinomultabb: cáfolni és variáns lehetőséget felvetni mindenhol szükséges, ez a tudomány alapja és ha a dalocskámra rápillantasz, kiderül, hogy sokkal nagyobb benne a történelmi hűség, mint az eredetiben, ezért aztán nem volt értelmetlen felvetni, még akkor is, ha nem mindenhol jön ki pontosan a taktus.

X-aktákat nem nézek, egyet sem láttam. Talán ez csak nem bűn?

Hogy akarok e hinni? Ami igaz, abban feltétlenül!

2014. jan. 3. 11:14
 46/74 anonim ***** válasza:
41%

Ez tetszik, ez a Tejút, aztán a megkövesedett sajt is lehet egy bizonyíték, mert ugye honnan tudhatja az ember, milyen egy pár milliárd éves bazi nagy sajt? Ugye a gravitációt is számításba kell venni, aztán a kutyák, a "telisajt" idején, talán nem hiába ácsingóznak. Kijelenthetem, ez már akár teóriának is elmenne, ha ilyenekkel jönnél, azon el kellene gondolkodnom.

Na szóval, ha a halottak elkezdenének feltámadni, mit mondjak, az már valami lenne.

Részemről akkor is azzal kezdeném, hogy megcibálnám Sztálin bajuszát, Adolfnak is adnék egy kokit és a nagy tumultust kihasználva megkeresném Newtont és megbeszélnénk az általános relativitás elméletét. Neumannak elárulnék néhány programozási fogást és Euklidészt sürgősen összehoznám Bolyaival és kíváncsi lennék Marx véleményére, a tömegek ópiumát illetően.

Mire Isten színe elé rángatnának, addigra teljesen tájékozott lennék minden szempontból, mert még Goethét is kivallatnám addigra, mit értett azon a mehr Lichten, de ha hagyná, akkor Istent is kifaggatnám, milyen szándékai voltak az özönvíz előtt élt emberiséggel, akiket ugye sec perc alatt vízbe fojtott. Ha lehetne, azt is végigszemlélném, mi történik a sátánnal, na és a bukott angyalokkal, állítólag vannak egy páran és a logika szerint velük kell kezdeni, hogy be ne kavarhassanak a végítélet nagyszerű látványosságaiba. Ha lehet, egy tollat is szereznék valamelyik szárnyából és hetykén a kalapom mellé tűzném, feltéve, hogy lesz kalapom, mert eddig még sosem volt, de a végítéletkor még ez is lehetséges lenne.

A csecsemők sziklához paskolását is megérdeklődném Istentől, hogyan jobb? Talán a lábuknál fogva tűnik célszerűnek, hogy az agyvelejük ne rám fröccsenjen, de az Ő álláspontjára lennék kíváncsi, milyen metódust gondolt ki. Esetleg talán az is elég, ha ökölcsapásokat mérünk az apró porontyokra, szerintem az is elég, de ha szükséges, inkább én megtaposnám egy kicsit őket, mert ez a sziklához paskolás valamiért nem szimpatikus nekem. Valami útmutatást is igényelnék, miképpen kell közben szeretnem őket, mert ez a része kissé bajosnak tűnik a szememben.

Szóval lenne még ezen kívül is jó pár dolog, de egyenlőre nem fárasztalak vele.

:)

Na és azt a választást hogyan képzeled, fej, vagy írás és aztán minden megy a maga útján, vagy mi...

2014. jan. 3. 17:38
 47/74 anonim ***** válasza:
41%

A Lőrincze Lajost persze azonnal kifaggatnám, hogy végül is miképpen kell mondani, mert eddig sosem lett ez definiálva,

- angyaltollas kalapomat felteszem,- vagy - fölteszem? -

2014. jan. 3. 18:13
 48/74 anonim ***** válasza:
71%

Vidiripi

"Azokat a lejegyzett szavakat nem mindenki fogadja el . Ezért vannak a felekezetek 1/1 ben."

Ha te mondod! De ez egy kimeríthetetlen téma. :))

"Nem mondtam, hogy soha nem hinnék, természetesen ha lenne rá utaló jel, akkor előfordulhat, sőt nagy rá az esély, de figyelmeztetlek, én szeretek kételkedni és ellenkezni, még abban is, amiben hiszek."

Soha ne legyél rákos mert kételkedni fogsz abban hogy valaha is meggyógyulhatsz. Ez pedig erősen rontja az esélyeidet. Azért had kérdezzem meg abban is kételkedsz hogy létezik az anyag?

Nézd el nekem a dalocskáddal nem tudok azonosulni. Néha faragok rímeket de ezzel ki is merítem művészi hajlamaimat.

"X-aktákat nem nézek, egyet sem láttam. Talán ez csak nem bűn?"

Te mit gondolsz eddig ismereteid alapján?

"Hogy akarok e hinni? Ami igaz, abban feltétlenül!"

Feltétlenül? Kicsivel korábban még feltételhez kötötted. "...én szeretek kételkedni és ellenkezni, még abban is, amiben hiszek."

"Na szóval, ha a halottak elkezdenének feltámadni, mit mondjak, az már valami lenne."

Nagyon szerényen fogalmazol! Az ellentmondana majdnem mindennek amit eddig a világról tudsz. Kezdve az evolúciós elmélettel a sejtbiológiáig.

"...Marx véleményére, a tömegek ópiumát illetően."

Na arra én is. :))

"...Istent is kifaggatnám, milyen szándékai voltak az özönvíz előtt élt emberiséggel, akiket ugye sec perc alatt vízbe fojtott."

Nos aszem előbb Isten oktatna ki téged. Ha még annyival sem vagy tisztában amit leíratott a Bibliában. Ha mind azt amit írtál megcsinálnád akkor is úgy vezetne téged mint Jóbot.

Kezdjük azzal hogy az özönvíz nem egy nap alatt zajlott le. Amikor elkezdett esni az eső akkor már tudták hogy Noé igazat mondott de előtte csak nevettek rajta. Tehát nem egy napig esett az eső. Nem sec perc alatt lett az lezavarva.

Na jó ez csak egy apró részlet. De ha úgy vizsgálod a világot hogy azt Isten teremtette akkor eljuthatsz arra a megállapításra hogy milyen részletességgel kidolgozott mindent. Persze a mai világ nem az a világ amely az Édenkert idejében volt. De ha a részleteket is megvizsgáljuk azt lehet mondani hogy az is lényeges.

"Ha lehetne, azt is végigszemlélném, mi történik a sátánnal, na és a bukott angyalokkal, állítólag vannak egy páran és a logika szerint velük kell kezdeni, hogy be ne kavarhassanak a végítélet nagyszerű látványosságaiba."

"Ha lehetne, azt is végigszemlélném, mi történik a sátánnal, na és a bukott angyalokkal, állítólag vannak egy páran és a logika szerint velük kell kezdeni, hogy be ne kavarhassanak a végítélet nagyszerű látványosságaiba."

A logikád megbukott! A Biblia szerint nem így lesz a Jelenések könyvében az van írva hogy Sátán az 1000 éves királyság után el lesz engedve s akkor lesznek még érdekes dolgok. A halál fog utoljára megsemmisülni. A végítélet "nagyszerű" látványosságai pont a Sátán miatt következnek be. Armageddon stb. Bár a különbözőfordítások miatt van ahol úgy írják hogy Harmagedón.

"Harmagedón: annak a helynek héber neve (Jel 16,16), ahol a 3 tisztátalan lélek összegyűjti harcolni a földkerekség királyait a mindenható Isten nagy napjára."

"Ha lehet, egy tollat is szereznék valamelyik szárnyából és hetykén a kalapom mellé tűzném, feltéve, hogy lesz kalapom, mert eddig még sosem volt, de a végítéletkor még ez is lehetséges lenne."

Hát persze az embergyilkos azt meg csak úgy hagyni fogja. :))

Ezt úgy tudnám szemléltetni mintha megakarnád szerezni az Amerikai elnök kitűzőjét ami az öltönyén szokott lenni.

Bár nem tudom hogy mire alapozod hogy a bukottaknak is vannak szárnyaik.

Ami a csecsemőket illeti és a paskolást a sziklához.

Kiragadás a szövegkörnyezetből. Ugyan is az nincs megemlítve hogy kinek a csecsemőit kell sziklához csapkodni. Ugyan is nem mindenkiét.

Fontosak a részlet! Szövegkörnyezet és összefüggés. Persze ez az én véleményem.

A technikai részleteket illetően meg nem is kellene annyit várnod konzultálhatnál a görögökkel. Igaz ők a satnyákat dobták le a szikláról.

"Na és azt a választást hogyan képzeled, fej, vagy írás és aztán minden megy a maga útján, vagy mi..."

Akár így is csinálhatod. Ezt majd el döntöd te. De inkább ahhoz hasonlítanám ahogy eldöntöd hogy írsz választ az enyémre vagy sem. (legyen az akár egyetlen szó vagy mondat)

2014. jan. 4. 12:07
 49/74 anonim ***** válasza:

Kedves Vidripi!

Eddig nem derült ki, hogy humorod is van, de végre mutattál valamit.

Természetesen megkérdőjelezem az anyag létét, mint a legkisebb építőanyagot az univerzumban, mert lehet, hogy az energia az és az anyag az energia egy formája. De ez fordítva is igaz, mert lehet, hogy az energia az anyag egy formája. Na most feldobjam a bélást?

Az jó, ha vannak művészi hajlamaid, én is szoktam írni is, meg zenélek különféle hangszereken. A rajzolgatással is próbálkoztam, de sajnos tanultam egy kis művtörit, ahol kiderült, hogy riasztóan magas a mérce, ezért csak házi használatra érdemes ezzel foglalkoznom.

Ami az x aktákat illeti, tudomásom szerint abban olyan fura bizonyítatlan furcsaságokat vetnek fel, így hallottam és a nézőpont meglehetősen extrém, ezért nem pocsékolom rá az időm. Sajnos a tudásom is és a műveltségem is hagy maga után kívánnivalót, ezért inkább azokat próbálom pótolni. Éppen elég értelmes foglalatosság is létezik és megszerzendő ismeret, de aki szeret furcsaságokon merengeni, attól nem irigylem ezt a passziót.

A "feltétlenül" ez esetben csak egy szófordulat, de a poén ült, benyaltam. Azt azért el kell ismerned, hogy azt mégsem írhattam, hogy "altétlenül", mert akkor Kazinczy akkorát fordult volna a sírjában, hogy még azt hihettem volna, kezdődik a feltámadás.

Noé története mindig remek, szeretem hallgatni. Utána érdekes módon mindig jó kedvem van, speciel most is röhögök.

Miből gondolod, hogy nem lehetne Istent kifaggatni? Miért ne lehetne?

Ha Isten is akarja...

Az Armageddonról már hallottam, de ez is egy olyan pont, ami teljesen vitatott a kereszténységen belül és valóban az utolsó ítélet forgatókönyve nem volt előttem tisztázott. Ezeket a részeket már nem volt türelmem elolvasni.

A bukott angyalnak miért nincs szárnya? Evolúciós fejlődés következett be talán? Szerintem evidens, hogy van, mint a többinek, mert különben írná a Könyv, ha nem írja, akkor kell az nekije. (szándékos)

Ami a kisdedeket illeti, nekem teljesen mindegy, hogy Spártában mit tettek a pogányok, csupán az érdekelt, hogy más módszer is megfelelne e az áldott állapot megszerzésére. Szövegkörnyezet ide, összefüggés oda, itt elvetették a sulykot, ez már Bin Laden irányzata, bármennyire is áldásos tevékenység, én nem lennék rá képes és kétségeim vannak ez irányban és ha csak ennyi lenne a problémám, már ez is teljesen elég lenne, hogy sutba vágjam az egészet.

Egy új gondolatot is meg szeretnék Veled beszélni, de csak akkor, ha nem az a válaszod, hogy Isten majd megoldja, lévén mindenható.

Arról van szó, hogy mióta a sumer és az egyiptomi civilizációk megjelentek, minden társadalom piramisszerűen épült fel. A csúcson mindig kevesen lehetnek és a kisemmizettek túlsúlyban vannak. Bármilyen jól megy a piramis alsó rétegeinek, a csúcshoz viszonyítva mindig kisemmizettek maradnak és Ők bizony a felső réteghez viszonyítják magukat.

Az egész történelem erről szól, forradalom, mint akció, a forradalom elhárítása, vagy ha már kitört, leverése, mint reakció, ezzel van átitatva az egész történelem, talán még a Biblia is, hiszen még az angyalok is fellázadtak, és még a kommunisták sem kerülhették el ezt, igyekezetük ellenére.

Szerinted hogyan oldja meg ezt a végítélet, mi jön utána?

2014. jan. 4. 13:34
 50/74 anonim ***** válasza:
71%

Vidiripi

"Eddig nem derült ki, hogy humorod is van, de végre mutattál valamit."

Talán mert ez nem a humor kategória. De majd igyekszem humorosabbá tenni az írásaimat. :))

"Természetesen megkérdőjelezem az anyag létét, mint a legkisebb építőanyagot az univerzumban, mert lehet, hogy az energia az és az anyag az energia egy formája. De ez fordítva is igaz, mert lehet, hogy az energia az anyag egy formája. Na most feldobjam a bélást?"

Dobjad! Egyébként jól teszed hogy megkérdőjelezed. Az anyag igazából állóhullám amelyet alátámaszt a kvantumfizika.

"Éppen elég értelmes foglalatosság is létezik és megszerzendő ismeret, de aki szeret furcsaságokon merengeni, attól nem irigylem ezt a passziót."

Szerintem már az is furcsaság hogy létezik az ember. :D

"A "feltétlenül" ez esetben csak egy szófordulat, de a poén ült, benyaltam. Azt azért el kell ismerned, hogy azt mégsem írhattam, hogy "altétlenül", mert akkor Kazinczy akkorát fordult volna a sírjában, hogy még azt hihettem volna, kezdődik a feltámadás."

Igen ebben teljesen igazad van. De tudod ez pont az a helyzet amikor azt mondja az ember. - Ezt nem bírtam kihagyni! (sorry) Na még a végén tényleg megtérítelek. Már a feltámadásról beszélsz te is. :D

"Noé története mindig remek, szeretem hallgatni. Utána érdekes módon mindig jó kedvem van, speciel most is röhögök."

Hollywood csinált filmet a történetből. Sajnos nem Biblia hű de képekben szerintem nagyon jól ábrázolják. Már amennyit láttam belőle. (trailer)

"Miből gondolod, hogy nem lehetne Istent kifaggatni? Miért ne lehetne?

Ha Isten is akarja..."

Drága felebarátom! Nem azt írtam hogy nem lehet kifaggatni. Hanem azt írtam hogy előtte okítana.

Egyébként Ádám is sokat beszélgetett Istennel s kizártnak tartom hogy ne kérdezett volna tőle.

"Az Armageddonról már hallottam, de ez is egy olyan pont, ami teljesen vitatott a kereszténységen belül és valóban az utolsó ítélet forgatókönyve nem volt előttem tisztázott."

Már hogy mi vitatott ezzel kapcsolatban?

"A bukott angyalnak miért nincs szárnya? Evolúciós fejlődés következett be talán? Szerintem evidens, hogy van, mint a többinek, mert különben írná a Könyv, ha nem írja, akkor kell az nekije. (szándékos)"

Nem biztos hogy kell az nekije. Ugyan is az özönvíz után már nem tudtak fizikai testet ölteni. Így az is lehetséges hogy szárnyuk sincsen. De ez csak egy felvetés részemről.

"Szövegkörnyezet ide, összefüggés oda, itt elvetették a sulykot, ez már Bin Laden irányzata, bármennyire is áldásos tevékenység, én nem lennék rá képes és kétségeim vannak ez irányban és ha csak ennyi lenne a problémám, már ez is teljesen elég lenne, hogy sutba vágjam az egészet."

Szerintem tévedsz nem riasztóan magas a mérce az a kis eltérés a te műveid és a között amit várnak az elhanyagolható. Biztos vagyok benne hogy meglehetőket győzni arról hogy nincs jelentősége a dolognak. Fölösleges annyit a részletekkel bíbelődni az alapok megvannak és csak ez számít. Igazából ők sem értenek hozzá. S így akarnak kompenzálni. Ennyire egyszerű.

"Szerinted hogyan oldja meg ezt a végítélet, mi jön utána?"

Isten majd megoldja! Tudod ilyen választ úgy emlékszem hogy csak egyetlen esetben adtam. Még nagyon régen.

Nagyon egyszerű a dolog. Hogy mi jön utána. Ez is le van írva a Jelenések könyvében. A Jelenések könyve 21. fejezetében az elején de elolvashatod az egészet.

Ha valami nem világos akkor kérdezz ha tudok válaszolok. Igaz nem vagyok Jelenések könyv szakértő. De igyekszem ebben is bővíteni az ismeretemet.

De leegyszerűsítve a dolgot. Isten fog uralkodni minden felett. Istent nem lehet becsapni ,megvesztegetni meg a többi emberi gyarlóság sem tartozik a tulajdonságai közé. S ha valaki azt mondaná hogy ő jobban csinálná a dolgokat akkor arra ott a válasz hogy már volt aki ezt mondta és pusztulás lett a vége. S még egyszer ezt nem engedi meg. Akik azt az időszakot túl élik azok lesznek a tanúk erre. Olyan tanúk akik éltek abban a világban és átélték annak a világnak a keserűségét. Pl. a halált vagy egyéb szenvedést. (meghalt valakijük akit szerettek)

Édenkerti állapotok fognak lenni nem olyan mint ami most van. Legyen szó a legszebb helyről is a Földön. Vajon mennyi minden pusztult már el ,amit alig látott néhány ember de azok is halottak.

A Biblia azt írja hogy felszakadtak a mélységek forrásai. Tehát az a vízmennyiség amit most láthatunk a bolygón az a föld alatt volt. Nem akkora víztömeg volt mint most van. Persze a részletek nem fontosak. Pedig ha beszélnénk a részletekről akkor érdekes dolgokról lenne szó.

2014. jan. 4. 15:37
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!