Térítő vallási fanatikusok, őszintén, nektek milyen érzés lenne, ha egy más vallású v. életszemléletű egyén elkezdene titeket győzködni, hogy olvassátok az ő könyveiket, térjetek át az ő vallásukra, mert tévedtek?
Magam is Tanú vagy,ok, és találkoztam Mormon, egy,ház követőivel, és az Amerikából jött Krisztus, egyháza, követőivel és beszélgettünk.
Én meghallgattam az érvelésüket, és Ők is az enyémeket.
Jót beszélgettem velük, és mivel nem egyedi eset volt, történt, hogy voltak akik már Jehova Tanúi közülük.
Engem nem tudtak meggyőzni, mert sok kérdésre vagy észre vételre nem tudták a választ, amit pedig Én tudok.
20:02 Jehova tanúja
Ez most valami fondorlatos kísérlet arra,hogy legyünk nyitottak Jehova tanúi tanítására?:-)
Valóban nem a győzködés a jó módszer. A keresztény felismerhető jobb esetben. Pl. több benne a szeretet, segítőkész, nem káromkodik, nem issza le magát, nem megy bele tisztességtelen, de látszólag nyereséges dolgokba. Erre felfigyelnek a nem hívők. Ha beszélgetésben szóba kerül a dolog, akkor elmondhatja a keresztény, sőt érdemes elmondani.
Ha valaki igazi hívő életet él, az fel kell tehát, hogy tűnjön a nem hívőknek és előbb-utóbb elkezdi piszkálni őket, hogy hogyan is van ez, hogyan csinálja. Ez lehet vonzó egy hívőben, ez lehet az, ami vonzóvá teszi a keresztény hitet, nem a győzködés, nem a keresztes háborúk, nem az, ha hatalmas vagyona,kocsija, stb. van valakinek, és nem is a szenteltvíz locsolgatása és a keresztvetés vagy egyéb látható külső dolgok, pl. kereszt a nyakban nyakláncként, mert ezek fabatkát sem érnek, ha a hívő élete nem árulkodik arról, hogy őbenne van valami plusz.
11. Az érvelés és okosság, fejünkből túlárad a tudás és majd szétdurran tőle, annyira ismerjük a Bibliát - ez fabatkát sem ér. A szeretet ér valamit. Ha csak logikus érvelés alapján elfogadunk egy eszmerendszert, az semmit nem ér, senki nem lesz tőle boldogabb. De ha a szeretet forrását ismeri meg (akit nem lehet bonyolult eszmerendszerrel, dogmákkal megközelíteni), attól valóságosan boldogabb lehet és megtalálhatja élete célját. Ehhez megélni kell tudni a hitet, nem bemagolni és beszélni róla.
Amúgy nem igazán mondanám, hogy hívő vagyok, mielőtt térítéssel "vádolna" meg valaki.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!