Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Az ateisták miért akarják...

Az ateisták miért akarják folyamatosan meggyőzni a vallásosokat, és fordítva?

Figyelt kérdés

Ateista vagyok, ezt fontos leszögeznem. A hideg kiráz attól, amikor engem meg akarnak téríteni, annak ellenére, hogy azt mondom, "Köszönöm szépen, én erre nem vagyok fogékony.". Rendszeresen ezzel kezdem, és mindig magyaráznak tovább Istenről, hogy a Biblia nem csak a múltat írja le, de a jövőt is megmondja, ésatöbbi.

Ezzel szemben irritál az, amikor néhány ateista összegyűl egy kérdés alatt, és folyamatosan magyarázzák, hogy mekkora hülye a kérdező, Isten nem létezik...stb.

Miért várja egyik a másiktól, hogy számára helyes érveket ha felsorakoztat, akkor a másik hirtelen biztosan meg fogja magát gondolni? Miért nem lehet megérteni, hogy mindenki abban hisz, amiben szeretne, és ez nem fog megváltozni csak azért, mert te hangosabban mondod a véleményed?

2013. nov. 23. 09:20
1 2
 11/11 anonim ***** válasza:

Óh hát engem abszolút nem érdekel hogy ki milyen szabályrendszer szerint akarja az életét élni (ugyanúgy ahogy az sem hogy kit szeret, hogy szereti az ágyban, satöbbi) mindaddig de nem tovább amíg Ő is így áll hozzá. És hát lássuk be, a bigott katolikusok szeretnék az ő szabályrendszerüket rákényszeríteni olyan emberekre akik ebből nem kérnek, ebből lesz a konfliktus.

Természetesen a másik irányból is van konfliktus. Ha például egy modern állam törvényt hoz hogy a nők egyenlők és valaki úgy kívánja élni életét hogy olyan vallási szabályrendszert fogad el amiben a nők alárendeltek akkor bizony gáz van. Úgy gondoljuk azonban hogy egy modern demokratikus államban a szabályrendszert el kell fogadnia mindenkinek, mert a demokrácia így működik. Érvényesebbnek tűnik hogy "ez a társadalom, legalábbis a többsége, ezeket a szabályokat fogadja el" mint az hogy "itt van néhány fejezet egy kétezer éves könyvből plusz kétezer év hagyománya, hát akkor így éljünk".

2013. nov. 29. 05:48
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!