Az ateisták nem szégyellik magukat, hogy olyan filmeket találnak ki mint a Fist of Jesus?
A filmet nem linkelem be mert 18+ és törölnék a moderátorok úgy is.
A film arról szól, hogy Jézus feltámasztja Lázárt, aki zombivá válik.
Ezt is csak a keresztényekkel lehet eljátszani,az arabok rég megölték volna a készítőt,ha a prófétájukat igy kigúnyolták volna. Felháborító.....
Aztán meg felteszik a sok hülye kérdést, hogy "Isten miértnem segít az embereken?"
Hogy lehet valaki ennyire pofátlan?
De akit érdekel írja be a YouTubeba, hogy Fist of Jesus.
Aki megnézi érteni fogja miért háborodtam fel ennyire, és csak 14 perces az a vacak.
# 20/20
Örülnék,ha nem ítélkeznél sem fölöttem,sem a szüleim fölött ismeretlenül,bár igazából tojok rá,téged minősít,már megszoktam az ilyesmit.32 éves vagyok,katolikusként nevelkedtem,és többek között az ilyen mentalitású emberek miatt sem tartom hitelesnek a keresztény vallást.ennyi.
Kedves Sörpocak.
Lehet, hogy Te nem vagy meggyőződve a biblia hitelességéről, Én viszont igen és ezt igen sokan így gondoljuk.
Más részt nem lehet más oldala igaz valaminek, mert csak egy igazság van kettő nem lehet.
A szemeink előtt zajlódó események is bizonyítják, hogy Isten szava, nem hamis , hanem igaz és a Teremtő mindig igazat mond.
Ez érdekes kedves 24-es hozzá szóló, ugyan is a 17-es hozzá szóló azt írta, hogy 14-15 éves.
Hirtelen hogy lettél 32. éves?
"Ez érdekes kedves 24-es hozzá szóló, ugyan is a 17-es hozzá szóló azt írta, hogy 14-15 éves.
Hirtelen hogy lettél 32. éves?"
A 17-es hozzászóló arra utalt, hogy a korábbi 15 hozzászólásból a 14. volt az övé. Amit ugye a 17-es hozzászólással folytatott, ahogy ezt írta is.
Már nem azért, de ha egy egyszerű gyk-s komment szövegét sem sikerül értelmezni, akkor elég kétséges a 25. kommented igazságtartalma. Mi van, ha egyszerűen csak ugyanígy teljesen félreértelmezted a Bibliát is, mint a 17. kommentet?
"Más részt nem lehet más oldala igaz valaminek, mert csak egy igazság van kettő nem lehet. "
Látod, most leírtad minden emberi szenvedés okát amióta világ a világ.
Minden ellentét arra vezethető vissza, hogy valahol, valaki csak a saját igazát fogadja el. És te még egyet is értesz ezzel a felfogással.
Nincs is értelme leírnom, mennyire relatív az az igazság amit annyira hajkurásztok ti mind, vallásosak. Az egyforintoson egy 1-es van, vagy egy magyar címer? A vallásosnak 1-es, az ateistának címer, az agnosztikusnak pedig "nem tudom, talán mindkettő".
Gondolom - nem, nem is gondolom, tudom, hogy neked a nézőpont szó nem mond semmit, hisz vallási fanatikus vagy és vallásban csak egy nézőpont van, az IGAZ nézőpont. Aki pedig nem osztozik rajta az eretnek,ostoba és különben is máglya/pokol.
Akkor megismétlem. Minden. Emberi. Szenvedés. Okozója.
Ez az értelmi fogyatékos felfogás.
Egy igazság... mit tudsz te az igazságról, vagy én, vagy bárki? Régen lapos volt a Föld, aztán gömbölyű lett, ma már geoid. Elég volt egy példa annak szemléltetésére, hogy az igazság mindig szubjektív megfigyeléseink függvénye, melyeket technológiai fejlettségünk szorít korlátok közé?
Kicsit elkanyarodtunk a témától, de vérlázító az állításod.
Mit tudok az igazságról?
Hogy tiszta és Isten nem titkolja.
Jézus a Bibliát az abszolút igazságnak nevezte,
Hát kedves válaszoló, számomra az abszolút igazság Isten szava...
ma 23:41
Honnan tudjuk, hogy hiteles a Biblia? Jézus azt állította! Honnan tudjuk, hogy mondott Jézus? Hát a Bibliából!
A válaszíró 25%-ban hasznos válaszokat ad...:
Csakhogy a Bibliát nem Isten írta, hanem hús-vér emberek...
Oké... fogadjuk el: Isten létezik! Nem kell tovább bizonygatnod a létezését...
De bizonyítsd be, hogy a Biblia írói valóban jó szándékból, Isten által vezérelve írták le, amit leírtak, s nem csak szimplán elmebetegek, megszállottak, vagy nagyra vágyóak voltak!!?
Nem fogod tudni!
"Jézus a Bibliát az abszolút igazságnak nevezte". Igen. Csakhogy ez is Bibliában szerepel! Ha nem tudod minden kétséget kizáróan bebizonyítani a Biblia íróinak szavahihetőségét/jó szándékát, akkor minden benne foglalt mondat hitelessége a 0-val egyenlő!
És azzal nem fogod tudni ezt bizonyítani, ha azt állítod, hogy: "Azért hiteles a Biblia, mert ez Isten szava!", hisz nem Isten beszél a Bibliáról, hanem a Biblia Istenről, s e könyv írói akár hazudhattak is, mikor ezt leírták!
Honnan tudod ilyen biztosan, hogy Isten, valójában nem ítéli el a Bibliában foglaltakat? A Biblia írói nem írhatták bele a könyvbe, hogy Isten, valójában elítéli a benne foglaltakat, hisz akkor senki sem vette volna/venné komolyan az írást! Nekik azt kellett beleírniuk, hogy Isten tökéletesen egyetért az írottakkal, mi több, néha még az írók kezeit is vezérelte - hisz mindenféleképpen érdekükben állt, hogy minél több emberhez eljusson az "ige”, akármilyen szándék is vezérelte őket!! És még mondja valaki, hogy akkoriban nem létezett marketing, és pr? :)
Amit ti, hívők abszolút igazságnak neveztek (és ez nem csak a keresztényekre, de minden vallású hívőre is igaz), az nem más, mint néhány teljesen, és totálisan ismeretlen indíttatástól vezérelt, anonim, hús-vér, esendő és halandó ember kézírásainak gyűjteménye! És nem hitelesebb, mint a Narnia Krónikái, vagy az Alice Csodaországban!
-
A kérdésre válaszolva: Nem! Nem szégyellem magam, amiért egy számomra közömbös hitvilágot, néhány, számomra tökéletesen ismeretlen ember kifiguráz!
Sokkal inkább szégyellem magam, mikor egy ilyen, vallási nézeteket/történeteket másképpen megközelítő, néha kifigurázó film, könyv, zene előkerül, miután a "hívők" csőcselékké verődnek össze, s a gyűlölettől vezérelve, nyilvánosan könyveket égetnek, fenyegetőznek, esetleg még tettlegesen is bántalmazzák az alkotókat! Semmi kétség afelől, hogy egy-egy ilyen kifigurázó dolog, a vallásukról sérti őket, de ez senkit sem hatalmazhat fel az agresszív viselkedésre/megnyilvánulásra - legfőképp olyan embereket nem, akik egy szeretetek, békét, türelmet és elfogadást alapul vevő tanítást követnek, s ezen hitvilágot megsértő alkotás ellen szítanak, tömegesen haragot és gyűlöletet!!
Ateista vagyok, mióta élek, de ilyen esetekben minden hívő helyett szégyellem a pofámat!!
"Ez érdekes kedves 24-es hozzá szóló, ugyan is a 17-es hozzá szóló azt írta, hogy 14-15 éves.
Hirtelen hogy lettél 32. éves?"
Nézd,ha egy egyszerű hozzászólást nem tudsz értelmezni megfelelően,ne várd,hogy mások komolyan vegyék a Bibliai és vallási ismereteidet.Látszik,hogy csak kötekedni akarsz,el sem olvasod rendesen a választ,csak van benned egy adag előregyártott buta előítélet.Biztos erre tanított Jézus...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!