Az Újszövetségben hogy állnak a más vallások követőihez?
"ezek a nyelvek összezavarása után jöttek létre"
És még a nyelvek összezavarása történet sem stimmel, mert akkor miért nyelvrokonságok? Nyelvcsaládok? Hm?
Csak akkor van értelme az általad leírtaknak, ha figyelmen kívül hagyod a történelmet, a nyelvészetet, a biológiát, a földrajzot, a fizikát és még sorolhatnánk.
Az akit a szeretet, béke, igazság, bölcsesség irányít, az nem sátánt szolgálja.
Szerintem leírták a lényeget.Mindegy milyen vallás.
"Ha ide nem tartozol, akkor oda tartozol, harmadik lehetőség nincs"
Anakin: "Ha nem állsz mellettem... az ellenségem vagy!!"
Obi-Wan: "Csak egy Sith tárgyal végletekben."
Elég sok dologról beszéltetek itt, de a lényegen már rég túl mentetek. Az eredeti kérdés nem az volt hogy most hogy állnak bizonyos felekezetek vagy közösségek más vallásúakhoz, hanem hogy az Újszövetségben hogy álltak. Ha Jézus elítélt volna bárkit is akkor különbséget tett volna a szamaritánus és a zsidó között, mivel akkoriban ez a két nép megvetette egymást.De ő nem tett, ahogy olvashatjuk a 10 leprás történetét Lukács evangéliumának 17. fejezetében a 11. verstől. Vagy ha elítélte volna őket akkor kapernaumban nem gyógyítja meg egy római százados szolgáját (Lk 7,1-10; Mt 8,5-13).
Amit észrevettem a beszélgetésből hogy nagyon vitáztok azon hogy csak két lehetőség van, nincs harmadik. Az amin vitáztok a Jel 3, 15-16-nál olvasható a bibliában. "Ismerem tetteidet, hogy se hideg, se meleg nem vagy. Bárcsak hideg volnál, vagy meleg! De mivel langyos vagy, se hideg, se meleg, kivetlek a számból." Ha végig gondoljátok nektek is az a legrosszabb ha valaki közömbös veletek. Még mindig jobb ha tudod hogy utál mint azt hogy semmibe vesz. Isten is így van ezzel.
Elég sokat beszéltetek a jelenlegi helyzetről, hogy ma a keresztények hogyan állnak más vallásokhoz. Én római-katolikus vagyok, de nagyon nyitott vagyok más vallásúakkal való beszélgetésre, legyen az buddhista vagy akár az egyházból kiszakadt valamelyik gyülekezet tagja. Az hogy ma hogyan vélekedünk más vallásokról a neveltetésen múlik és attól hogy a közösségben mit tanítanak. Nekünk nagyon jó a kapcsolatunk a helyi pünkösdista közösséggel, nincs semmi bajunk egymással. Ez biztos a mi hibánk hogy próbálunk Jézus tanítása szerint élni és nem ellenséget látni a más vallásúakban.
"Ismerem tetteidet, hogy se hideg, se meleg nem vagy. Bárcsak hideg volnál, vagy meleg! De mivel langyos vagy, se hideg, se meleg, kivetlek a számból." Ha végig gondoljátok nektek is az a legrosszabb ha valaki közömbös veletek. Még mindig jobb ha tudod hogy utál mint azt hogy semmibe vesz. Isten is így van ezzel.
Szia. Tudod a Földön jelenleg, kb. 7 milliárd 300 ember él. Nos, közülük én csak 300-at ismerek; 300 emberről van bennem egy konkrétan kialakult kép, ami alapján, vagy szeretem, vagy gyűlölöm őket. A Földön élő többi embert nem ismerem, ami azt jelenti, hogy a fennmaradó 7 milliárd embert sem nem szeretem, sem nem gyűlölöm, tehát közömbösek számomra, s valószínűleg ők is ugyanígy vannak ezzel! Nem érzem ettől magam boldogtalanabbnak, sem kevesebbnek, s valószínű ők is ugyanígy vannak ezzel.
"az a legrosszabb ha valaki közömbös veletek" ehhez még annyit, hogy: NEM! Az a legrosszabb, ha valaki minden percben érezteti veled, hogy mennyire utál, és lenéz téged. Ennél sokkal jobb az a helyzet, mikor nem feltétlenül érdeklődik irántam; magyarán: inkább le se szar! Mert, ha valaki csak a gyűlöletet/utálatot tudja magából szórni, az inkább szóba se álljon velem, mert, egyrész: egy idő után ígyis-úgyis közömbös leszek irányába, mivel a folyamatos gyűlölködésével, nem tudok mit kezdeni. Akkor pedig, ha már egy olyan személyiségről van szó, aki iránt idővel amúgyis közömbössé válnék, inkább spórolja meg magának az időt, s ne kezdjen el velem foglalkozni!
Ja, és ehhez a kajás hasonlathoz: "mivel langyos vagy, se hideg, se meleg, kivetlek a számból", ki az az ember, aki, mondjuk egy tál levest, vagy csak jéggé fagyva, vagy csak 90 C-fokosan tud elfogyasztani? Szerintem mindannyian megvárjuk, hogy egy kicsit langyosabb legyen, s utána esszük meg! :D Hülye hasonlat!
Peanut: Az, hogy a buddhizmust a Sátánhoz kötöd, nem csak egyszerűen szánalmas, hanem ritka egy sötét elmére, s eszmére vall!
A Buddhizmus egy filozófia, illetve gyakorlat-alapú világnézet, amely bizonyos országokban vallási irányzatok kialakulását eredményezte. Tehát alapvetően nem egy vallás, hanem egy életfilozófia, életszemlélet, ami egyáltalán nem összeférhetetlen sem a keresztény vallással, sem semmilyen más világvallással sem! Nem mellesleg mindkét világnézetben nagy számmal vannak közös tanítások is (ne bánts; szeress, stb.), szóval, ha az egyiket a gonosz fegyverének titulálod, akkor az által a másikat is minősíted! :D
A világ nem csak fekete-fehér, de van e két szín közt a szürke, ami egyfajta egyensújt képvisel/jelképez a világos, és a sötét közt, továbbá, vannak még kék, sárga, piros színek, s ezeknek különböző arányú keverékei, s azok több milliárd árnyalatai. De gondolom hiába magyarázom, hisz nektek minden ruhátok, bútorotok; egy szóval: mindenetek egyszínű fehér, s a többi színt elvből tagadjátok, hisz a fehér a jó, a fekete a rossz, a többi szín meg csak gyerekmese!
Vannak olyan, eldöntendő kérdések, amelyekre csak két válasz van: igen, vagy: nem; de olyan nincs, hogy az a kérdés: "Mi a vallásod?", mire csak két válasz lehetséges: a,: Keresztény; b,: Sátánista vagyok... Ugye, milyen képtelenség? Gondolkozzatok már!! :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!