Az Újszövetségben hogy állnak a más vallások követőihez?
Na ja, de ez csak a keresztényekre tejed ki.
Egy buddhista például hol áll?a keresztény Isten, vagy a sátán oldalán?
Egyiken sem, mert egyikben sem hisz.Az ő igazsága szerint Buddha létezik és ennyi.Ő semelyik oldalon sem áll, számára egyik oldal sem létezik, csak a saját harmadik oldal.
Pont ezt nem szoktátok megérteni, hogy a cselekedeteitek és döntéseitek minősége és első sorban szándéka dönti el, hogy kinek az oldalán áltok.
Isten sem hiszékenységet és bizonyíték nélküli mesék szajkózását várná el, hanem bizalmat benne, hogy a tanítása igaz és a tanítása szerint élni.
Ebben a kérdés körben utolsó válaszomat szeretném leírni, mert sajnos gondolkodás nélkül válaszolnak, pedig leírtam az eshetőségeket Isten szemszögéből.
"Buddha"
Mivel nem Buddha a mindenható Isten és a többi sem, így egyértelmű, és logikus, hogy ki áll ezeknek a "vallásoknak" a létezése mögött.
Mint említettem volt, ha Istennek mindegy lenne " a vallások" összevisszasága" akkor nem küldte volna el Jézust, hogy tegye le a váltságot, és utána pedig vezesse be a világméretű Tanítványképző, és prédikáló szolgálatot.
Mert ezzel kívánja egyesíteni az igaz imádatba való begyűjtést. Hogy az eredeti állapotnak megfelelően vissza álljon az Ádám bűnbe csábítása előtti idejében volt békének és rendnek egy Isten vezetése alatt.
Mellesleg a kereszténységnek sokkal nagyob köze van a zsidókhoz, mint az európaiakhoz.
Keresztény nem = "náci" vagy római
Ami nem sérti Istent, az Isten mellett van. Ami másoknak ok nélkül és jogosulatlanul direkt árt, az Isten ellen..
Még annyit, hogy egész biztos világbéke volt, csak a keresztényésg hozott sötétséget. Hát persze.
"Mivel nem Buddha a mindenható Isten és a többi sem, így egyértelmű, és logikus, hogy ki áll ezeknek a "vallásoknak" a létezése mögött."
Na látod, ettől tartottam.
Eleve úgy állsz hozzá, hogy csak neked lehet igazad.A te istened mitől lenne másabb, mint a többi?azért, mert te abban hiszel és nem a többiben.De ez minden emberről, és minden istenről ugyanúgy elmondható.
Az egy dolog, hogy te a keresztény istenben hiszel, de ha halálod után mondjuk Allah előtt fogsz állni, akkor mi lesz?Vagy ha nem lesz semmi sem?
Ezt akkor fogod megtudni, amikor meghalsz, de addig egyik ember hite sem jobb, vagy felsőbbrendűbb, mint bárki másé.
Elég rossz az a hozzáállás, hogy amelyik isten nem a keresztény, az a sátán műve.Ez egyszerűen ostobaság, minden vallás egyenlő.
Egy buddhista csak annyira sátánista, mint Jehova tanúi.
Remélem segítettem.
Az akit a szeretet, béke, igazság, bölcsesség irányít, az nem sátánt szolgálja. Akkor sem, ha hülyeségekben hisz pl. nirvana.
Nem nem
Nem nekem van igazam.
Ádám, milyen "vallású" volt?
Mert akit Imádott és aki teremtette az a Teremtő, és nem Buddha, meg Allah, stb.
Az Istenek létre jötte Sátán lázadása után jött be a világba. Addig egy Isten létezett, és nem is lett volna probléma, ezzel sem.
S ezt fogja ez az Isten helyre állítani.
A Többi "vallásnak" nincsen ilyen terve, mert nem az élet forrásától jön, és minden féléről beszél, csak a megoldásról sem.
S Bár "keresztény" Istennek nevezik, de valójában ez a szó sem lenne ismert, ha minden ékes rendben maradt volna az elején.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!