Mi történt volna, ha Ádám magának való fickó lett volna?
Bevallom, hogy Frigg kérdése ihletett.
Mi lett volna, ha Isten nem látá, hogy Ádámnak nem jó egyedül, sőt nagyon is jól el lett volna egyedül, és ezért nem is teremtette volna meg Évát?
Hogy adta volna ki Isten a "sokasodj" parancsot?
Egyáltalán miért csak Ádámot teremtette meg egyes egyedül, és csak akkor, amikor magányos volt, teremtette Évát?
Csak férfiak éltek volna a világban?
19.
Ha másokkal beszélgetek, akkor kimondom a gondolataimat, de magamban nem szoktam beszélni. :)
Katy.
Nektek tanítják, hogy olyat írjatok le, ami nincs benne a Bibliában? Nincs szó a teremtés történetben se Jézusról, se Mihály angyalról.
Na ugye, na ugye.
Isten magában beszélgetett. Értem én.
De itt a teremtésről van szó, ahol még az első fejezetben Katy szerint csak megbeszéli a fiacskájával a nagy tervet.
Itt még nincsenek emberek.
Akkor kivel beszél mégis?
[ja, bocs, a Katy párbeszédből kimaradtam. Ott még nem A megtestesült Logoszról van szó. A Teremtő Atyaúristen szent akaratából a teremtésben mondja ki önmagát: Legyen!
a fák,a madarak, a csillagok. ]
"A fák, vagy az ég, a szél, a madarak, vagy a csillagok mindennap megajándékoznak. Megtaláltam a világ tengelyét."
Már hogy ne lenne?
Ha megnézed az oda illő utalásokat lábjegyzeteket, akkor megtalálod, a magyarázatát mert a biblia megmagyarázza saját magát.
Próbáld ki Én is, mi is így csináljuk.
Vegyük ezt a verset
(1Mózes 1:26) 26 Majd ezt mondta Isten: „Alkossunk embert a mi képmásunkra és hasonlatosságunkra,. . .
Az alkossunk szó után vannak utalások, mint Pl:
a példabeszédek 8:30
Ez a vers így szól:(Példabeszédek 8:30) 30 akkor mellette voltam mint mestermunkás, bennem lelte gyönyörűségét nap mint nap, s én örvendeztem előtte minden időben,
Tehát az alkossunk azt jelenti, hogy mellette volt valaki akivel teremtett és a Példabeszédek könyve után van még utalás a Kolossé levélből
(Kolosszé 1:15, 16) . . .; 16 mert általa teremtetett minden más az egekben és a földön, a láthatók és a láthatatlanok, legyenek azok trónok vagy felsőbbségek vagy kormányzatok vagy hatalmak. Minden más őáltala és őérte teremtetett.
Ezt pedig mindenki tudja, hogy Jézusról szól.
Tehát az atya beszélget valakivel akit a biblia többi részében Jézust teljesíti be.
És így tovább.
Így lehet a bibliából megtanulni érvelni, és így lesz a biblia egységes Tanításra alkalmas.
Ha valamit nem értünk, akkor a biblia más részeiben keressünk utalásokat más versekből.
Az első tanítványok is így csinálták, és Mi is
Mihály arkangyalra, és nem "sima" angyalra is van utalás akkortól is amikor még az atyja mellett volt, és akkor is amikor a jelenések könyvében mint hatalommal felruházott személy lett.
(Júdás 8, 9) . . .. 9 Pedig Mihály, az arkangyal, amikor nézeteltérése volt az Ördöggel, és Mózes testéről vitatkozott, nem mert becsmérlő kifejezésekkel ítélkezni felette, hanem így szólt: „Dorgáljon meg téged Jehova!”
S hogy ez Jézusra vonatkozik azt a vers lábjegyzete alátámasztja: az arkangyal szónál lévő lábjegyzet a 1Thessalonikai levélre utal ami így szól
(1Tesszalonika 4:15, 16) . . .; 16 mivel maga az Úr le fog szállni az égből parancsszóval, arkangyal hangjával és Isten trombitájával. . .Tehát biblia az arkangyalt Jézussal azonosítsa, aki megdicsőülten már újra az Atyjával van.
Katy Weaver
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!