Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Mi történt volna, ha Ádám...

Mi történt volna, ha Ádám magának való fickó lett volna?

Figyelt kérdés

Bevallom, hogy Frigg kérdése ihletett.

Mi lett volna, ha Isten nem látá, hogy Ádámnak nem jó egyedül, sőt nagyon is jól el lett volna egyedül, és ezért nem is teremtette volna meg Évát?

Hogy adta volna ki Isten a "sokasodj" parancsot?

Egyáltalán miért csak Ádámot teremtette meg egyes egyedül, és csak akkor, amikor magányos volt, teremtette Évát?

Csak férfiak éltek volna a világban?

2013. nov. 7. 14:52
1 2 3
 1/27 anonim ***** válasza:
100%
Nincs kivel szexelni. Maszturbálni tilos. Öngyilkosnak lenni lehetetlen.
2013. nov. 7. 15:10
 2/27 anonim ***** válasza:
Dehogynem. Ott voltak az állatok, velük szexelhetett volna. :D
2013. nov. 7. 15:17
 3/27 anonim ***** válasza:

Egyeske jól megnevettettél!:)))

Épp azon búsongtam a kérdé nyomán, maradt volna egyedül Ádám, milyen jól lenne, boldogok lennénk, mert nem lennénk. Nem lenni vágyódom. De mégis ! nevetni jó!

2013. nov. 7. 15:40
 4/27 anonim ***** válasza:

Ha jól tudom, isten felvonultatta Ádám előtt az összes állatot, de egyik sem felelt meg Ádámnak társnak, és akkor teremtette Évát.

..

2013. nov. 7. 15:41
 5/27 anonim ***** válasza:
71%

Figyelj:

1Móz 1,27

"Teremté tehát az Isten az embert az ő képére, Isten képére teremté őt: férfiúvá és asszonynyá teremté őket."

Tehát Isten eredetileg egy időben teremtette a férfit és az asszony (mint ahogyan az állatokat is nemük szerint teremtette). Éva csak Lilith "pótlására" kellett. (Persze ez nincs benne a Bibliában, csak nyomai maradtak meg.)

2013. nov. 7. 16:05
 6/27 A kérdező kommentje:

Nagyon köszi a válaszokat. Jót nevettem :D

Igen, Kepano, ezt már felvetettük, hogy miért van rögtön a Biblia legelején két külön, nem egyező teremtéstörténet.

Épkézláb magyarázatot hívőtől még nem hallottam.

2013. nov. 7. 17:55
 7/27 anonim ***** válasza:
7%

Pedig adtam rá választ, ha nem fogadod el az a Te bajod.

Az első mondatban a tervezés volt, hogy megteremti Ádámot és Évát, a másodikban pedig a fiával kivitelezték, vagy is létre hozták azt. Tehát nincs két teremtés, hazugság, de hát az emberek mindig is szerették a hazugságot.

Katy Weaver

2013. nov. 7. 21:02
 8/27 A kérdező kommentje:

Na, megérkezett kedvenc Katalinunk is.

Viszont a kérdésre nem válaszoltál.

A Bibliában amúgy egyáltalán nincs benne, hogy az első fejezet (nem mondat) csak egy megbeszélés lenne a nagy tervről. Akkor miért is vallod ezt? Kitaláltál magadnak (vagy még inkább találtatok magatoknak) egy értelmezést, hogy megnyugtassátok a pici lelketeket, hogy itt nincs ellentmondás. De ez csak egy kitalált magyarázat, vagyis akár lehet hazug is.

2013. nov. 7. 21:17
 9/27 anonim ***** válasza:
56%

Katy!

A Bibliában sehol sincs az írva, hogy Éva teremtése tervezett lett volna. Sőt elég spontán volt, mert Ádi unatkozott egyedül. Ha meg minden el van tervezve, akkor a bűnbeesés is elvolt.

2013. nov. 7. 21:35
 10/27 Granulátum ***** válasza:

Frigg kérdése? :O

Hozzád beszélt egy isten?

2013. nov. 8. 08:26
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!