Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » A Nap idősebb mint a Föld....

A Nap idősebb mint a Föld. Akkor Isten hogy teremthette a Földet elsőre?

Figyelt kérdés
2013. nov. 4. 00:09
1 2 3 4 5
 41/49 anonim ***** válasza:

Grkaty, elolvastam az egész kommented, de abból nem derült ki az ég adta egy világon semmi! Nem vagy lényegre törő: megemlíted azt, hogy a tudósok rájöttek valamire a kígyókról, meg a magmáról. Meg a tudósok sokszor ellentmondanak dolgoknak, amire később a biblia alapján mégis igazat kell, hogy adjanak... de MIRE? MIT!

Semmi konkrétumot nem írsz. Nem egybefüggő az írásod!

Az, hogy az ember korlátokkal rendelkező lény, nem azt jelenti, hogy vannak korlátok nélküli lények is.

"De sok mindent egyszerüen a képzeletünk az agyunk nem tud befogadni. Ha valamit nem értünk, ez nem azt jelenti hogy az nem létezik."

Igen, de az is igaz, hogy ha valamit nem értünk, akkor nem az általunk kitalált, vagy mások által hirdetett fantazmagóriákat kell hangoztatni és mint szilárd, kézzelfogható tényt továbbadni. Főleg addig, amíg saját magunk se tapasztaltuk meg. A világ tele van, volt és lesz meg nem értett zsenikkel, megváltókkal, akiknek az üres élete pusztán az általuk hirdetett igékkel teljesedik ki számukra, melyeket később talán önmaguk is bevesznek. Ilyenekkel van tele pl az elmegyógyintézet.

2013. nov. 8. 11:58
 42/49 anonim ***** válasza:
41%
Nézd, nincs értelme ezt a témát tovább folytatni. Egy kicsit meg kellene állnod és elgondolkodni. :-)
2013. nov. 8. 12:53
 43/49 anonim ***** válasza:
Csak a bizonyított állítás elfogadható, ha érdemi vita alakul ki, akkor nem választhatsz, akkor kétséges mindkét eredmény. Ez nem szimpátia kérdése.
2013. nov. 8. 14:45
 44/49 anonim válasza:
Nos, a teremtéstörténet az én olvasatomban inkább szól az emberről, amely a környezetéről alkotott képét és tudását gyarapítja, s az édenből való kiűzetésig valahogy ezt a szálát látom benne. Ezzel szembeállítani a Naprendszer égitestjeinek, s a Földnek korát, szerény véleményem szerint felesleges. Tehát a Nap idősebb, és a Teremtéstörténet csupán arról szól, hogy az ember egyre többet tanul és felfedez. Ha esetleg valaki máshogy látja, elfogadom, de amíg képtelenek vagyunk arra, hogy bebizonyítsuk azt, hogy a Bibliai Teremtéstörténet igaz, addig kérek mindenkit, hogy próbálja legalább tolerálni a természettudományt, és annak eredményeit, és kérem azokat, akik pedig a tudománnyal foglalkoznak, hogy toleráljuk azokat, akik képtelenek a nagyobb összefüggések világát meglátni. Ez az ő hitrendszerük, teljesen felesleges lenne papolni, nem fognak másban hinni.
2013. nov. 10. 09:43
 45/49 anonim ***** válasza:
41%
Azt ugye tudjátok, hogy ide maximum emberek fognak nektek válaszolni? Ezt azért írom, mert az ember az annyira egy esendő, halandó dolog, hogy köze sincs még ahhoz, hogy megértse a világegyetem működését. Gondoljatok bele, odáig nem jutottunk el, hogy mi van a föld magjában. Csak feltételezés az egész. Emberek éheznek a Föld egyik felén, a másik felén meg pár száz KM magasságba lődöznek fel szondákat, űrállomásokat stb. Ezután is az emberiségtől várjátok a választ a kérdéseitekre? Minden a Föld és az univerzumunk létezéséről alkotott képünk csak elképzelés. Lehet bárki bármilyen tudós, ő csak egy ember fog maradni. Ilyen alapon viszont ne tessék már elítélni azokat, akik Istenben hisznek. Tudjátok, akik nem hisznek semmiben, azok hisznek valamiben. Mégpedig abban, hogy amit ők "hisznek". Azt hiszi, hogy tudja hogy működik a fény, hogy működik az univerzum, stb. Azonban a fizika, matematika és a többi természettudomány is egy ember számára lehet érthetetlen és bonyolult. Azok számára akik eljutottak egy magas szintre valamilyen tudományban egy dolog derül ki. Ez az egy dolog pedig az, hogy mennyi mindent nem tudnak még. Elvakult és nem bölcs dolog elítélni Isten létezését. De ugyanez igaz a másik oldalról is. A hívők egy részének oldaláról is elvakult és nem bölcs dolog mindenféle természettudományt nélkülöző kijelentéseket tenni és elítélni a nem hívőket. Alkothatunk itt bármilyen nagy tudományokat és hihetjük magunkat akármennyire is okosnak, attól még nagyon messze vagyunk, hogy elítéljünk bármit, bárkit és bármilyen világnézetet. Én sem ezt szeretném most tenni, nyilván sokan vannak akik nem értenek most velem egyet. Attól még nem kell elítélni.
2013. nov. 10. 13:26
 46/49 anonim ***** válasza:

"Minden a Föld és az univerzumunk létezéséről alkotott képünk csak elképzelés."

Űrtávcsőről hallottál már? Azzal már vettek szemügyre csillagok "születését". Igaz nem értik, de látták.

2013. nov. 10. 13:49
 47/49 anonim ***** válasza:
44%
Igen hallottam már :) Az pont az az eszköz, amivel kevesebb, mint a világegyetem egy milliomod részét be tudod látni, a látható fény spektrumán belül. Érdekes eszköz, de abból a világmindenségre örök érvényű következtetéseket levonni pont annyira butaság, mint mások feje felett pálcát törni a hite miatt.
2013. nov. 10. 15:40
 48/49 anonim válasza:

#44 vagyok

Nem állt szándékomban kritizálni a vallást, lehet, hogy hihetetlen, de valamilyen szinten én is hívő vagyok. "Az első csepp a tudomány poharából ateistává tesz, de a mélyén ott van Isten." Én kb. a felénél tartok. Ellenben úgy vélem, hogy fanatikusan hinni Istenben vagy vallani a tudomány eszméit, és a másik oldalt elítélni nem szabad.

2013. nov. 11. 15:57
 49/49 anonim ***** válasza:
Egy darab csillag születése pont olyan, mint 1 milliárd csillag születése. Az elv ugyanaz, függetlenül, hogy nem értjük... de attól még nem voltak ott istenek.
2013. nov. 11. 17:30
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!