Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Ti hogy látjátok? A Biblia...

Ti hogy látjátok? A Biblia nem az emberiség gyerekkori mesekönyve?

Figyelt kérdés

Úgy értem mindnyájunknak megvoltak a maga gyerekkori mesekönyve, amiben beszéltek az állatok, sőt még a mozdony is, a királyfi sárkányokkal küzdött, a rossz elnyerte a büntetését, a jó meg a jutalmát.

Végül is ez a Biblia mondanivalója is. Aki rossz, azt megbüntetik, aki jó, az meg elnyeri jutalmát.

Számoltak azzal a hívők, hogy előbb-utóbb mindenki felnő? És itt most nem egyénenként értem, hanem az emberi fajra.

Mert jó, van egy égi apuci. De mondjuk egy 25 évesnek már (jó esetben) nem mondják meg a szülei, hogy viselkedjen, nem fenyegetőznek büntetéssel, ha rosszat tesz, pláne nem mondják meg hogy viselkedjen.

Szerintetek is fel fog nőni az emberi faj, és már nem fog hinni az gyerekkora meséjében?

2013. nov. 3. 19:03
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
0%

"szűk csoport"?

Több mint 7 millióan vagyunk majdnem 8. millióan.

S a többieknek is megoldódott volna ha alárendelnék magukat Jézus messiási királyságának.

De nem akarják, hanem így akarnak élni ahogy most van.

Mit gondolsz miért mondta Jézus hogy menjünk tanítványokat képezni az egész földön, mert megoldaná az egész föld ügyeit,

De az emberek a fülük botját se mozdítja, és elzavarják a béke lehetőségét, mert nem akarnak a bibliai tanítás szerint élni.

Így a gondot, nem mi oldottuk meg hanem Isten, mi csak azt tesszük amit mond, és jól megy a sorunk annak ellenére, hogy szegények vagyunk.

A Bibliai emlékeztetők elmondják, hogy amikor az Izraeliták szót fogadtak békében voltak, és semmi bajuk nem volt, De ahogy elkezdtek makacskodni, kikaptak, s lám nem tanultak belőle, azóta sincs béke Izraelben a nép elhagyta Istenét.

Katy Weaver

2013. nov. 4. 00:01
 12/15 A kérdező kommentje:

Csak ott bukik meg ez az egész, Katy, hogy a ti 7 milliótok földrajzilag nem egy helyen van, nem egy országban. Mivel nincs országotok, ezért nincsenek territoriális háborúk.

Így könnyű megoldani a nézeteltéréseket, meg a problémákat. Én se vagyok haragban a, mondjuk, Atlantában élő ateistákkal.

2013. nov. 4. 00:11
 13/15 anonim ***** válasza:
A Földön majdnem hétmilliárd ember él...
2013. nov. 4. 10:17
 14/15 anonim ***** válasza:
43%
Az a baj Katy, hogy az ájtatoskodás csak a Termen belül működik, ott minden szèp, minden jó. Amúgy meg nem segítenek egymásnak, főleg anyagiakban nem. Egy ismerősöm volt olyan ostoba, hogy beállt közéjük, aztán átmeneti pénzzavarát megosztotta a tagokkal. Senki nem segített rajta, pedig egy hónap múlva minden megoldódott, de még arra az időre sem adott senki neki. Úgy otthagyta, mintha ott sem lett volna.... Ez nem úgy működik, mint egy önkéntes " világi " alapítvány, még saját magukon sem segítenek, egyébként is sok a cigány, a létminimum alatt élők, akik emelkedettnek èrzik, ha hetente egyszer öltönyt vehetnek fel. És ilyenek akarnak okoskodni evolúciós és tudományos kérdésekben!?!? Tzolkónak igaza van, nagyméretekben nem működhet egy ilyen felfogás, hiszen az sincs tisztázva, hogyan akarnak a tényekkel, tudománnyal szemben érvelni...Az, hogy állandóan ismételgetitek a bemagolt szövegeket, ez a világ megismeréséhez édeskevés, az általános szintet sem éri el.
2013. nov. 4. 10:46
 15/15 anonim ***** válasza:
35%

tévedsz kedves válaszoló, mert egy országban is vannak több kultúrák, és hozzánk járnak Vietnámi Kínai, Arab, angol orosz, Román, Cigány és egyéb nemzetiségűek, és a hallás sérültek, látás sérültek, jól megvagyunk egymással

Ilyet hogy anyagilag nem segítenek pedig hiába mondasz, mert magam is tapasztaltam, amikor kikapcsolták az áramot, hogy egy Testvérem rendezte, mert Én nem tudtam volna.

s nem egyszer kaptam élelmet is, és magam is és a Testvéreim is nem egyszer küldtünk rászorultaknak segítséget.

Mindamellett elmondom, hogy az nem titok, hogy Jehova Tanúi nem segély szervezet,

Soha nem is titkoltuk, hogy elsősorban szellemiekben segítünk, Jézus is a szellemi, tanítványképző munka fontosságát tette az első helyre nem az étkeztetést.

Jézus nem ezért jött elsősorban hogy eltartsa az embereket, mert akkor itt senki nem dolgozna...

Ő azzal hogy élelmet adott gyógyított, a jövőbeni királyságára mutatott előre, hogy ezeket Ő ott megfogja oldani, bízhatunk benne.

De nem ez volt a Fő oka az eljövetelének, hogy étkeztesse az embereket, aztán meg a többi nem érdekli az embereket, viselkedni az elvárásai szerint élni azt már nem,

Katy Weaver

2013. nov. 4. 12:31
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!