Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Miért becsmérlik a papokat...

Miért becsmérlik a papokat azok akik nem hisznek?

Figyelt kérdés
Nem is beszeltek papokkal... Akkor miert nem szeretik őket ? Egy öreg vagy fiatal okos ,kedves papot is utalnak! Miert? Az ördög teszi ezeket? Nem szeretem ..ez megy! Nem is olvastak a bibliat!
2013. okt. 30. 15:57
1 2
 11/19 schocko ***** válasza:
0%
Nekem egy bajom van velük...kiállnak, és mondják a hazugságaikat, a nyáj, "isten bárányai" (birkái) pedig csak hallgatnak... valakinek már fel kellene állnia olyankor és vitába szállni vele, gondolom forognának a szemei...
2013. okt. 30. 16:20
 12/19 anonim ***** válasza:
Schocko, ez akár a politika kategóriában is megállná a helyét. :))
2013. okt. 30. 16:37
 13/19 anonim ***** válasza:
51%

Becsmérelni nem szoktam őket, csak nem szeretem ha valaki vizet prédikál és bort iszik.

Ráadásul ők is megpróbálnak beleszólni a nem hívők életébe (ld. pl. regisztrált élettársi kapcsolat ellen, abortusz, most a KDNP a meddővé tételt akarja szigortani).

2013. okt. 30. 16:38
 14/19 anonim ***** válasza:
6%
De statisztikailag bizonyított tény, hogy a papok között több a pedofil és homoszexuális %-os arányban, mint a társadalom egyéb rétegeiben. Vagy hallottál már pedofíliával elítélt papról? Max. elbocsájtják, de az már a legvégső eset. A szemét egyház kimossa az emberét, aztán megy minden tovább. Amerikában csináltak egy felmérést a pedofil botrányokról és kiderült, hogy minden tizedik pap 35 éves korára vagy pedofil, vagy homokos. Ez társadalmi átlagot többszörösen meghaladó arány. Személy szerint azért is megvetem őket, mert egy undorító, erkölcstelen, politizáló rendszer szószólói, persze a szeretet nevében, államilag és alapítványi pénzekkel támogatják a rendszert, nem fizetnek adót, emellett effektív, tevőleges munkát nem végeznek. Ingyenélők, mégpedig nagyon is jól. Miért kellene tisztelni? Ezt magyarázd már el.
2013. okt. 30. 18:44
 15/19 anonim ***** válasza:
23%

Kedves Kérdező.

Nem csak az ateisták éreznek ellenszenvet a papság iránt.

A Saját híveik is így vélekednek.

A Prédikáló szolgálatom során nem egy olyan személlyel találkoztam aki azt mondta, hogy X vallású, de a templomba nem jár mert képmutatás, és hazugság van ott.

S ahogy előttem írták ez is egy a sok közül...

Katy Weaver

2013. okt. 30. 18:56
 16/19 anonim ***** válasza:
100%
Amúgy nem az számít, hogy pap, vagy mozdonyvezető, hanem, hogy jellemes, vagy jellemtelen, erős akaratú, vagy gyenge akaratú, szépen, becsületesen akar élni, vagy ostobán, becstelenül. A többi csak süket rizsa.
2013. okt. 30. 19:02
 17/19 anonim ***** válasza:
100%

Ez kicsit kétes dolog részemről. Egyrészt senkiről sem mondom meg önkényesen, hogy milyen ember a foglalkozása alapján. Tőlem egy kártyajós is lehet nagyon jó ember.

Másik oldalról mivel számomra ez az egész egy mese, ezért én azt látom, hogy ezek az emberek az életüket egy mesének szentelik. (Amúgy sokat segít az ilyen kérdéseknél, ha a másik oldal szemével nézed a dolgokat) És még így sem török pálcát felettük, de érdekes élmény egy ilyen emberrel beszélgetni. Olyasmivel tölti a mindennapjait, ami számomra hülyeség. Így nagyon vigyáznom kell, hogy ne bántsam őt meg. A legjobb, ha ilyenkor kerülöm ezt a témát amennyire lehet, és tényleg arra koncentrálok, hogy amúgy milyen ember, milyen személyiség.

2013. okt. 31. 00:53
 18/19 anonim ***** válasza:
82%

Mert sok a pedofil papos botrány. És sok az előítéletes ember, aki azt hiszi, hogy akkor minden pap szexuálisan kiéhezett pedofil.

Sokat segítene ezen, ha az egyház nyíltan kezelné a pedofil papos ügyeket, hogy még véletlenül se tűnjön úgy, hogy a szőnyeg alá akarják söpörni a problémát és csak a látszatra adnak... szerintem sok embert megnyugtatnának ezzel, és egyben azt is kifejeznék, hogy semmilyen szín alatt nem tűrik a pedofíliát. Ami egy hívő számára egyértelmű, de a "mezei" ember számára nem az...

2013. okt. 31. 12:39
 19/19 Geronimo Stilton ***** válasza:
Az a probléma velük hogy sajnos prédikálni tudnak csak közben meg éppen az elenkezőjét teszik.Ismerek olyan papot is aki lebujokba jár öröm lányokhoz meg olyat is aki cigizik meg iszik a kocsmában.De mondjuk megis értem öket,hiszen nem egyszerü egy képmutató vallásban élni.Amiben folyamatosan megkell vonni maguktól mindent ami jó.
2013. nov. 1. 20:02
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!