Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Isten miert valaszt pedofil...

Isten miert valaszt pedofil papokat?

Figyelt kérdés

Durva a kerdes feltevesem, de gondoltam igy tobben nezitek meg. Most szenteltunk pappa a templomunkban egy fiatalembert. 20 percen keresztul beszelt/beszeltek arrol, hogy "Isten valasztotta, hogy kerdesek merultek fel benne, de azokra mindig kapott valaszt, mert Isten ezt az utat szanta neki stb." Ezt pedig minden pap elmondja. Azt nem ertem mi van a pedofil/alkoholista-vilagi eletet elo(ilyet szemelyesen ismerek) papokkal? Oket hogy valaszthatta Isten, ha nem tevedhet?

Kiemelem, hogy a kerdest nem provokacionak szanom, csak igyekszek gyakorolni a vallasom es elkerulhetetlenek a kerdesek.

Katolikus vallasrol van szo.

2013. jún. 20. 20:51
1 2 3
 1/23 anonim ***** válasza:
49%
Ez bizony engem is kifejezetten érdekelne.
2013. jún. 20. 20:54
 2/23 anonim ***** válasza:
Attól, hogy ők ezt hiszik még nem feltétlen igaz.
2013. jún. 20. 21:05
 3/23 anonim ***** válasza:

Szia

Szerintem nem Isten válassza őket, főként azokat akikről írsz!

2013. jún. 20. 21:11
 4/23 anonim ***** válasza:
Nem mindig Isten hívja őket, én hiszem, hogy akit Isten hív, az felül tud kerekedni a bűnein. A múltban tudom, hogy ez "karrier" volt, manapság azért nem annyira, ezért is van kevés pap. Én személyesen ismerek 3-4 papot, ők hála Istennek nem ilyenek.
2013. jún. 20. 21:13
 5/23 szpeti1991 ***** válasza:
96%

Isten hívhat, és te térhetsz le az útról.

Két lehetőség van: 1) később válsz bűnös emberré, mint pappá vagy 2) úgy mész papnak, hogy bűnös vagy.

1) esetben a szabad akaratodat használtad, amit Isten adott. Isten meghívott valamilyen útra, de úgy döntesz, letérsz róla, mert a bűn pillanatnyilag vonzóbb - ekkor nem pedofil papot hívott Isten, hanem pedofillá vált, akit Isten hívott.

2) esetben egyértelműen mondhatjuk, hogy nem Isten hívta papnak az ilyen embert, s valószínűleg ilyen nagyon elvétve is van. Ilyenkor valamilyen számításból döntött úgy az illető, hogy papnak megy, amit a kiválasztásnál jól szűrnek is, nem is tudom, hogy van-e ilyenre példa. Mindenesetre Isten ekkor sem hív olyan embert egy hivatásra, aki nem oda való.

2013. jún. 20. 21:28
 6/23 anonim ***** válasza:
szpeti, szeretem a válaszaidat! :)
2013. jún. 20. 21:44
 7/23 A kérdező kommentje:

Koszonom a valaszokat, de...

Isten nem tudja, hogy az az ember vetkezni fog? Hogy a papsaghoz gyarlo, gyenge, nem neki valo? Miert ne tudna, hisz ismer mindnyajunkat, vagy nem?

2013. jún. 20. 21:54
 8/23 szpeti1991 ***** válasza:
100%

Én nem hiszek az eleve elrendelésben, tehát attól, hogy hajlamos a bűnre, még nem biztos, hogy el fogja követni. Meg van a szabad akaratod: igenis, ha akarsz, dönthetsz másként, nincs előre megírva, hogy pedofillá válj.

Isten mindenkit ismer, ez tény, de mindenkiben tudja a lehetőséget. De Isten útjai bonyolultabbak a miénknél, biztos, hogy olyat ő nem tesz, ami az embernek rossz... Ennyit tudunk, ennél mélyebben nem láthatunk bele a folyamatokba. Nehéz kérdés, egyébként, tényleg...

(örülök, ha van, aki értékeli a válaszaim :))

2013. jún. 20. 21:59
 9/23 A kérdező kommentje:
Azert meg nem gyoztel meg teljesen, de nem is ez volt a kerdes lenyege. Koszonom szepen (meg persze a tobbieknek is), es nekem is tetszenek a valaszaid. :)
2013. jún. 20. 22:05
 10/23 szpeti1991 ***** válasza:
100%

Az a baj, hogy nyilván én sem vagyok teljesen biztos magamban, a hit folyamatos harc: az emberben kétségek merülnek fel (meghal egy ismerősöd? rákos lesz egy gyerek? földrengés ázsiában?), amiket talán soha nem is győz le teljesen a hit. De mindenképpen segít. Ezért kell építeni, fejleszteni, lelkigyakorlattal, tanításokkal. Soha nem fogunk a Földön színről színre látni dolgokat, de jó törekedni rá :)

(és ez a nehéz az internetben, és a GYIK.hu-n is: egy-egy vitában csak úgy tudsz igazán részt venni, ha meg vagy győződve az igazadról, márpedig a hit nagyon nem olyan dolog tapasztalatom szerint, amit egyszer elérsz, majd onnantól konstans magas szintű - sőt, néha egészen mélyre tud süllyedni.)

De ha valami stabil bennem, akkor az az Istenről alkotott képem: ő a tökéletes jó, így biztos vagyok benne, hogy nem miatta válik rosszá a jó, s nem miatta kerül gyom a búza közé...

2013. jún. 20. 22:10
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!