Isten miert valaszt pedofil papokat?
Durva a kerdes feltevesem, de gondoltam igy tobben nezitek meg. Most szenteltunk pappa a templomunkban egy fiatalembert. 20 percen keresztul beszelt/beszeltek arrol, hogy "Isten valasztotta, hogy kerdesek merultek fel benne, de azokra mindig kapott valaszt, mert Isten ezt az utat szanta neki stb." Ezt pedig minden pap elmondja. Azt nem ertem mi van a pedofil/alkoholista-vilagi eletet elo(ilyet szemelyesen ismerek) papokkal? Oket hogy valaszthatta Isten, ha nem tevedhet?
Kiemelem, hogy a kerdest nem provokacionak szanom, csak igyekszek gyakorolni a vallasom es elkerulhetetlenek a kerdesek.
Katolikus vallasrol van szo.
Isten mindenkit elhív valamilyen hivatásra. És ugyanúgy ahogy vannak bűnös papok, vannak bűnös orvosok is, akik pl. hagyják meghalni a betegeket vagy csak hálapénz fejében kezelnek valakit. Vannak bűnös tanárok is, bűnös közgazdászok, ügyvédek, bírók stb. Mindenki válthat méltatlanná a hivatásához. Szabadon választhatunk a jó és a bűn között, Isten így akart megalkotni minket. Ő azt szeretné, hogy saját akaratunkból őt válasszuk, és ne csak azért, mert "így van elrendelve".
De egyébként a legtöbb ilyen esetben szerintem csak azt hiszi, hogy Isten ezt az utat szánja neki, de valójában nem. Csak hát mi hajlamosak vagyunk inkább a saját fejünk után menni és nem hallgatunk még sokszor egymásra sem. Ez feltételez egyfajta önzőséget, mert ne az Isten akarata teljesüljön, hanem az enyém.
Szerencsére eddig én nem nagyon találkoztam olyan pappal, aki teljesen méltatlan lenne a hivatására, és pár emberrel ellentétben én nem csak az RTL Klub híradóból hallottam papokról, hanem sokat ismerek is. Én azt gondolom, hogy bár csak ennyi alkalmatlan lenne más szakmákban, mert tisztelet a kivételnek eddig a sok nagyon képzett értelmiségi hivatások gyakorlói között elég sok alja emberrel találkoztam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!