Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Miért van, hogy hozzánemértő...

Miért van, hogy hozzánemértő emberek itt lepontozgatják azt, aki komoly, Bibliára alapozott választ ad?

Figyelt kérdés
például a tetoválást csak az mondja, hogy szabad, aki nem fogadja el a Bibliát. és a tizedet is az nem fogadja el, aki nem ismeri és nem fogadja el a Bibliát. Ez valami neoliberális fórum, ahol a Bibliát mindenki dísznek használja? a saját feje után a Biblia nélkül is mehet az ember, nem kell ehhez vallásos mázba burkolózni!
2013. máj. 25. 10:51
 1/8 anonim ***** válasza:
58%

Nem szoktam látogatni a gyakorikérdések ezen részét, most láttam a kérdésed a főoldalról.

Személy szerint ateista vagyok, és tudományos bizonyíték van rá már régóta, hogy a keresztény bibliának a történeteit az egyiptomi vallásból vetítették át, a többi részét pedig királyok és írnokok írták. ezek után én nem csodálom , hogy sokan lepontozzák azokat a válaszokat, akik csakis kizárólak egy sci-fi könyvre hivatkozva érvelnek a józan ésszel szemben.

Nyitott vagyok a válaszodra!

/remélem nem pontozol le az őszinteségem miatt/

2013. máj. 25. 11:33
 2/8 anonim ***** válasza:
80%
Mindenki azt szemezgeti a ki a kereszténységből, ami neki kényelmes, ami nem, arra mindenkinek van valami nagyon nagyszerű elterelő válasza. Mivel a bibliából gyakorlatilag mindenre lehet remek idézeteket kiválogatni, ez sikerülni is szokott.
2013. máj. 25. 11:53
 3/8 anonim ***** válasza:
84%

Nem mindenki veszi a Bibliát alapul. Ilyen egyszerű. Ez nem egy egyetemes könyv, ami mindenkire vonatkozik.

Én meg azt nem értem, hogy amikor megkérdezem, hogy kinek mi a véleménye valamiről, akkor miért a Bibliát kezdik el idézgetni, a saját véleményük helyett.

2013. máj. 25. 13:09
 4/8 anonim ***** válasza:
81%

Például mert nem erre vonatkozott a kérdés, így a válasz nem is volt hasznos.

De jellemzőbb ezen az oldalon, hogy az emberek a nekik nem tetsző válaszokat pontozzák le, függetlenül az igazságtartalmától vagy a hasznosságától.

2013. máj. 25. 15:06
 5/8 anonim ***** válasza:
94%

Szia!

Azért, mert ez a teljesen nyílt fórum, ahol mindenki szabadon kinyilvánítja a véleményét. Akinek ez nem tetszik az ne írjon ide, vagy ne látogassa ezt az oldalt. Mindezt úgy írom, hogy igen sokat kommentelek itt, és igen sokszor lepontoznak igazságtalanul. Vállalni kell, hogy sokan ellenségként tekintenek ránk, mégha sokszor rosszul is esik, de hidd el, hogy kárpótol az a nehány kedves sor, amivel néha megtisztelnek olyanok akik értékelik amit kommenteltem.

Üdv. Péter

2013. máj. 25. 23:36
 6/8 anonim ***** válasza:
78%

"például a tetoválást csak az mondja, hogy szabad, aki nem fogadja el a Bibliát."

Nem a Bibliát kell elfogadni, hanem Isten tanítását, amit Jézus is tanított.

A Biblia egy útmutató és sokszor csak eredeti nyelven értelmes.

A tetoválásról sehol nem ír a Biblia. Nem ez volt a könyv mondanivalója és lényege.

Megbélyegezni magad akkor helytelen, ha bálványimádás miatt teszed.

Lehet mondani, hogy versengés az rossz, egészségtelen stb... De akkor minden bűn.

"és a tizedet is az nem fogadja el, aki nem ismeri és nem fogadja el a Bibliát."

Tizedet? Itt sem a számok, és a keretek volt a lényeg. Hanem a szegények segítése. Többet ér, mint egy márkás öltöny.

"Ez valami neoliberális fórum, ahol a Bibliát mindenki dísznek használja?"

Mindent szabad, ami nincs tiltva. Ami tiltva van, annak van alapja. Az van tiltva, ami igazságtalan, amit nem a szeretet táplál, ami árt. Szóval az igaz, hogy nem minden használ. De a bigottság miatt nem kell kárhoztatni másokat, mert sokkal nagyobb vétek.

2013. máj. 26. 00:10
 7/8 Sághegyi Csaba ***** válasza:
Kedves kérdező, túl okosnak hiszed magad. A Biblia nem hoz szóba tetoválást, még ott sem, ahol az egyik magyar fordításban annak fordították (hamisították), tehát a tetoválás nem bibliai kérdés. A tized törvénye a törvény idején adatott Izraelnek, újszövetségi törvényről pedig olvasgasd az újszövetséget, kezdve mondjuk az ApCsel 15-tel. De más igékben is megtalálod, hogy az újszövetségi törvény a szeretet, keress csak rá. Vedd észre, hogy emberi törvénykezésekről beszélsz, meg a Biblia kiforgatásáról, melyeknek az emberek feletti hatalom és a pénzük kicsalása a valódi motivációi, Krisztus szeretetéhez nincs közük. Hosszú tapasztalatból mondom, akik ezeket a dogmákat szajkózzák, többnyire hideg a szívük, mint a jég, tehát az Urat nem ismerik. És a felfuvalkodott közönyüket még helyeslik is, magukat igazaknak tartva.
2013. máj. 26. 12:32
 8/8 anonim ***** válasza:
81%

"Hosszú tapasztalatból mondom, akik ezeket a dogmákat szajkózzák, többnyire hideg a szívük, mint a jég, tehát az Urat nem ismerik." Rossz emberekkel találkoztál, sajnálom.

Tizedet először Ábrahám fizetett, és akkor még nem volt törvény, ezért a tized fizetés a hit cselekedete, és nem a törvényé.A szegények segítése ezen felül van, az adakozás.

2013. máj. 26. 15:02

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!