Jézus miként ítéli meg a pedofil papokat?
Úgy ítéli meg, ahogy a többi pedofilt is. De azért tegyük hozzá, hogy a pedofília nagyon súlyos mentális betegség. Betegség. Tehát nem teljesen szándékos. Ettől még amit tesznek, borzasztó dolog, akármi is legyen a foglalkozásuk.
Aki nem hisz Istenben és Jézusban, ne tartson Karácsonyt és Húsvétot, mert ezek az ünnepek nem az ajándékokról meg a locsolkodásról szólnak.
42Ha viszont valaki megbotránkoztat egyet is e kicsik közül, akik hisznek, jobb volna neki, ha malomkövet kötnének a nyakára és a tengerbe vetnék. Mk 9, 42
Azt nem értem, hogy a pedofilok közül miért éppen a papok lettek kiemelve, de ha a pedofiliára vonatkozik a kérdés, és nem a papokra, cipőfelsőrészkészitőkre, biciklistákra, meteorológusokra stb akkor a márki evangéliumban (ld fent)
megtalálható a válasz.
De azért ne vigyük félre a témát ... a papok között talán nem véletlen az átlagosnál is nagyobb arányú pedofilkodás, hog ygeyszerűen mondjam. Nézd, hát valami indító oka volt annak, hogy ő ezt a csak fiúk közti életet választotta, és ez csak a legkevesebb esetben a vallási meggyőződés, az csak amolyan jó álca, valójában pedig egy igen komplex pszichológiai kérdés.
Mondok eg ypéldát:
Ez olyan szintem megy, hog yanno engem is kiskoromban emlékszem a fiatal pap hittan órán egyfolytában símogatott, aztán akkor még nem értzettem miért szerte magával kettesben mindig elvinni mindenhova (kirándulni, stb). Utána volt egy haverom, akire meg bent a sekrestyében "vetette rá magát" a kedves plébános úr, csak kettesben voltak és szó szerint "jaj de szeretlek kisfiam" és alig tudott a srác kimászni alóla, na és folytathatnám, én ha nem i sa pedofiliával vonnám ezt párhuzamba, azzal mindenképpen, hogy hát összezárva annyi giú .. tzudod ez igen sok sárcot vonz akinek van ilyen-olyan rejtett vagy nem is annyira rejtett hajlama. éS AKKOR van olyan ismerősöm, aki hittudományi főiskolán végzett, na mára viszonylag fiatal plébános X városban, és mit ad isten hopss, egy fiúval él együtt ... no comment ... és ez nem egyedi, elszigetelt eset, mesél éppen eleget nekem erről, mert előttem nem titkolózik, régről ismerjük egymást, úgyhogy lehet mellédumálni, de a valóság sokaknak nem tetszik , tudom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!