Erkölcsileg mi újat adott a Biblia?
Lost in the...
Még jó, hogy Ádám és Éva nem léteztek :) Főképp nem úgy, ahogy a Biblia írja.
Azért lett leírva, hogy ne mondjátok, hogy nem tudtátok, mi helyes és mi nem...
Egyébként meghallgatnék ilyen görög bölcseleteket, amik régebbiek a Bibliánál és jobbak vagy korábbiak.
Jézus a bibliában leírt törvényeket, magasabb szintre emelte, vagy is nehezített rajta.
Alapelvekben kell gondolkodni most már.
Példa erre, amikor azt mondta, hogy:
(Máté 5:27, 28) 27 Hallottátok, hogy megmondatott: »Ne kövess el házasságtörést.« 28 Én pedig azt mondom nektek, mindaz, aki kitartóan néz asszonyra, hogy szenvedélyre gyúljon iránta, már házasságtörést követett el vele szívében.
(Máté 5:31, 32) 31 Ezenkívül megmondatott: »Aki elválik feleségétől, adjon neki válólevelet.« 32 Én azonban azt mondom nektek, hogy mindaz, aki elválik feleségétől, hacsak nem paráznaság miatt, házasságtörésnek teszi ki őt, és aki olyan asszonyt vesz el, akitől elváltak, házasságtörést követ el.
(Máté 5:43-48) 43 Hallottátok, hogy megmondatott: »Szeresd felebarátodat, és gyűlöld ellenségedet.« 44 Én azonban azt mondom nektek, hogy szeressétek ellenségeiteket, és imádkozzatok azokért, akik üldöznek titeket, 45 hogy égi Atyátok fiainak bizonyuljatok, mivel ő felhozza a napját gonoszokra is, jókra is, és esőt ad igazságosaknak is, és igazságtalanoknak is. 46 Mert ha azokat szeretitek, akik titeket szeretnek, milyen jutalmatok van? Nemde az adószedők is ugyanezt teszik? 47 És ha csak a testvéreiteket üdvözlitek, mi rendkívülit tesztek? Nemde ugyanezt teszik a nemzetekből valók is? 48 Ezért hát legyetek tökéletesek, mint ahogy a ti égi Atyátok tökéletes.
És ezekhez hasonló.
Tehát nem lehet csak úgy lazán venni a dolgokat, mint némelyek gondolják.
Katy Weaver
sörpocak!
" Persze, mivel az emberek kevesebb filozófiát olvasnak, azt hiszik, hogy a Bibliában foglaltak újnak számítottak akkoriban, de ez nem így van."
IGAZ!...más szavakkal ugyan, de a "SMARAGDTÁBLÁK" (Hermesz Triszmegisztos)
a Baghavad -Gíta, és más ókori, vagy még régebbi (a Samaragdtáblák) bölcseletek is ugyanazt mondják, tanítják, de míg régen ezek csak nagyon korlátozott számú populációhoz juthattak el, ma már a Biblia elérhető az egész világon...
filoszmen!
"... sokkal inkább a vallási megosztottságot növelte..."
-írod, amiben igazad van, és ezt maga Jézus meg is mondta:
Lk 12,49 Azért jöttem, hogy e világra tüzet bocsássak: és mit akarok, ha az immár meggerjedett?
12. Lk 12,51 Gondoljátok-é, hogy azért jöttem, hogy békességet adjak e földön? Nem, mondom néktek; sőt inkább meghasonlást.
Mt 10,34 Ne gondoljátok, hogy azért jöttem, hogy békességet bocsássak e földre; nem azért jöttem, hogy békességet bocsássak, hanem hogy fegyvert.
4. Mt 10,35 Mert azért jöttem, hogy meghasonlást támaszszak az ember és az ő atyja, a leány és az ő anyja, a meny és az ő napa közt;"
...és még más igékkel is alátámasztható...és amit a sörpocaknak írtam, az neked is leírható...:)
a Bibliában közzétett ÚJ-Szövetség, amit a Jézus Krisztus általi szolgálattal kapott a földi emberiség, az az új...az evangelium, ami jelzi a földi megtestesüléseknek, hogy itt az idő, hit által lehetséges a földi világból való kiszabadulás...ami azelőtt (míg Jézus el nem végezte a megváltói szolgálatát) még nem volt lehetséges, mert az emberiség alacsony tudatszintje, és a tudományok fejletlensége nem tette lehetővé, Isten Szavának, az Ó-Szövetségben megfogalmazottaknak megértését, de amikor az idő arra megérett, megérkezett az első is aki feltámadni volt képes, azaz megértette a földi világban is az üzenetet, és képes volt azt továbbadni, és voltak akik azt meghallani tudták (akkor szinte még csak azok akik a tanítványok lettek), és ismét vallást (egyházat)csináltak azok, akik nem értették meg, amit Jézus előre látott, mert ez TÖRVÉNYSZERŰ.
(ha valamit magasztosnak találnak, de nem értenek, akkor abból föltétlenül valami ilyesmi lesz )mert az emberi természet ilyen, nem véletlen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!