Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Valóban nem szabad ember egy...

Valóban nem szabad ember egy keresztény vagy egy sátánista?

Figyelt kérdés

Azok, akik valamilyen hittel élnek, azok egy vezetőt követnek. Skatulyában élnek, törvények szerint, és egy eszmét követnek.

Lehet, hogy egy szinttel feljebb van a gondolkodásuk (mint az egyetemistáké).

Szerintetek az ateista nem tud boldogulni az életben? Nem tud ugyanúgy gondolkodni, mint egy keresztény?

Egy ateistának nagyobb szemlélete van a világra, mert ő nem követ semmiféle törvényt, nem köti semmi.

Nem azon gondolkodik, hogy ezek rossz emberek, mert sátánisták.

A keresztényeknek, sátánistákmnak korlátozottabb az élete, mint egy ateistának.

2013. okt. 10. 17:20
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:

Bocsánat a kérdezőtől, de sörpocaknak válaszolnék, mivel feltett egy kérdést.

A kedves Kérdező, mint ateista, úgy gondolja, hogy szabadon él velünk ellentétében, mert kötve vagyunk, tilos rosszat tenni Isteni szemszögből.

mivel nem hiszi el Isten létezését, ennél fogva azt sem hiheti, hogy lehetőség van az örök életre, ennélfogva számára marad minden úgy ahogy most van.

Ezzel kizárta magát a gondolkodásában a szebb jövőből...

Katy Weaver

2013. okt. 10. 21:46
 12/22 anonim ***** válasza:

Én igazából erre a részre gondoltam főképp: "Mert a halál rabságában szenvedsz"

Szép jövője, mármint a halál után, valóban nincs egy szokványos ateistának. De szerintem azért vitatható ez, mert szerinted a halál rossz dolog, szerintem meg nem. A többi ateista számára, meg simán csak egy elkerülhetetlen folytatás nélküli tagadhatatlan feltétele az életnek stb. stb. Na mind1, köszönöm a válaszod, ha van netán hozzáfűzni valód, egész nyugodtan.

2013. okt. 10. 21:51
 13/22 anonim ***** válasza:

Talán még annyit, hogy nem ítélek el senkit.

S bár egy ateista személy bizonyos mértékig "betart" némely Isteni törvényeket, de csak részben, amihez kedve van, ami érzékenyen érinti a tilalommal a "szabadságát" az már neki börtönnek számít, pedig nem az

Isten pedig teljes engedelmességet teljes szívűséget vár el, nem rész szerintet. Neki nem kell a félszívű imádat.

Katy Weaver

2013. okt. 10. 21:52
 14/22 anonim ***** válasza:

Nem rossz dolog a halál?

Hát Sátán miatt és az első ember butasága miatt nem élhetünk tökéletességben örökké.

A Bibliában ellenségnek nevezik a halált ami majd Isten új rendszerében el lesz törölve, vagy is nem lesz halál, az ember vissza kapja az örök élet lehetőségét.

Isten és az ember egyik ellensége a halál, mert Isten az élők Istene, nem a holtaké. Ez inkább Sátán öröme, hogy bekerült az ember életébe.

Hogyan lehetne azt mondani erre hogy nem rossz. S akkor miért sírnak az emberek ha valaki meghal?

Mert ez annyira jó?

Nem, vagy is rossz. S ebbe évezredek óta nem tud belenyugodni az ember, nem véletlen....

Katy Weaver

2013. okt. 10. 21:57
 15/22 anonim ***** válasza:
Miért az élet szép?
2013. okt. 10. 22:06
 16/22 anonim ***** válasza:
Szerintem mindháromnak egyformán korlátozott az élete.
2013. okt. 10. 23:36
 17/22 anonim ***** válasza:

Igen. szép.

Bár jelenleg nehézséggel teli, Jézus soha nem mondta hogy a kereszténynek Hawai, Dj, napfény lesz az élete, Sátán világában, de ezt jócskán kárpótolja majd a Messiási királyság.

Katy Weaver

2013. okt. 11. 09:15
 18/22 Szeressük egymást ***** válasza:

2Pét 2:18 Mert hiábavalóság kevély [szavait] szólván, testi kívánsággal, bujálkodással elhitetik azokat, akik valóban elszakadtak a tévelygésben élőktől,

2Pét 2:19 Szabadságot ígérvén azoknak, holott ők maguk a romlottság szolgái; mert akit valaki legyőzött, az annak szolgájává lett.

2013. okt. 11. 13:16
 19/22 anonim ***** válasza:

Katy...

A halál csak akkor rossz, he feltételezzük, hogy létezik Sátán, meg pokol, meg örök, de akár véges időtartamú szenvedés. Az én szemszögemből a halál egyáltalán nem rossz, a tiedből, viszont igen, de te azért gondolod így, mert egy könyv leírja neked, én meg azért, mert erre jutottam filozofálgatásaim közben. Minden csak feltételezés kérdése, ha az ismeretlenről van szó.

És az, hogy megsiratják a halottat az nem a halál rosszaságát jelenti, hanem a személy elvesztését. A kettő nem feltétlenül ugyanaz. + a halál annak jó, akivel ez megtörténik, nem pedig annak aki végignézi...ez a kettő meg végképp nem ugyanaz. Valamint az is téves megállapítás, hogy az emberek nem tudnak belenyugodni. Nyugaton tényleg nem tudnak, de Keleten igen, és én is, és még több millió ember is. Ez semmit sem jelent, mert az ellenkezőjére is találunk igen csak nagy számban példát.

Valamint a szabadságról. Igazad van, de fordítva is igaz. Itt van 2 külön "szabadság" az egyik jobb a másiknál? Nézőpont kérdése. Te is csak azért tartod be ezeket a szabályokat, mert jóval kecsegtetnek, illetve rosszal fenyegetnek. (Sátán-mennyország-Isten stb.) Ennélfogva az elavult, illetve mondhatni rossz törvényeket is betartod, mégis azt tekintet rossznak, aki ezeket nem tartja be. Igazából csak az a törvény/vallás jó, amelyikben az ember épp benne van, nem pedig más.

Minden esetben tiszteletben tartom véleményedet és köszönöm a válaszod!

2013. okt. 11. 16:26
 20/22 Frigg ***** válasza:

Már nem azért, de én se keresztény, se sátánista nem vagyok. Akkor most mi történik?? :D Ez egy rettentő buta kijelentés volt. Mindenki követ bizonyos szabályokat. Vannak alapok, amit jó esetben mindenki betart, független attól, hogy keresztény, vagy ateista. Ha valaki ezek mellett még vallásos is, akkor ez kiegészül több "szabállyal", ha már így fogalmaztunk. De saját döntésből.

Valamint az ateisták és a sátánisták nem ugyan azt képviselik/jelentik.

23/N

2013. okt. 15. 22:10
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!