Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Ti melyik vallással azonosulto...

Ti melyik vallással azonosultok leginkább? És miért?

Figyelt kérdés
2013. szept. 28. 14:42
1 2
 11/18 anonim válasza:
Ha azt nézzük, teljesen mindegy, hogy keresztény valaki, vagy muszlim, vagy zsidó, hiszen egy az Istenünk, csak mindhárom vallás más oldalról közelít Istenhez. A piramisnak is egy csúcsa van és mindenki más oldalról mászik fel rá.
2013. okt. 2. 22:32
 12/18 Vree ***** válasza:
Az biztos hogy nem a kereszténységgel. Az iszlám (és a többi ábrahámi vallás) csak ennek újracsomagolása, tehát azokkal sem. Egy ideig érdekelt a hinduizmus meg a szabadulás az újjászületésből elképzelés, de miután kiderült hogy a többségük is valamiféle túlvilágot ért a lélek megsemmisülése helyett a nirvána alatt, már nem is érdekelt egyáltalán. Ha azt keresném hogy melyik az a vallás ma aminek valaminek még érdemleges új mondanivalója van a világ számára, valószínűleg a buddhizmus és a keleti hagyományos vallások, eslősorban a politeisták között keresnék. De egy nagy gondom van: a teljesen szokványos filozófia ezeket fél kézzel darabokra szedi. A közelmúltban olvastam egy kiváló elemzést a buddhista filozófia lélekfelfogásáról egy kultúrkutató tollából, ami számomra kifogástalan logikával mutatja be a buddhista hagyomány és tanok logikai visszásságait. Az a baj, hogy még a legnaprakészebb vallás is, az is amelyik minden modern felfedezést elfogad, hozzátesz valamit, amiben semmi értelem vagy bizonyíték, csak részrehajló felfogás. Bizonyos dolgoknak egyszerűen képtelen feltételezni az ellenkezőjét, még akkor sem ha az teljesen logikus lenne. EGYEDÜL a logikus, modern gondolkodás képes megadni az embernek azt a szellemi felszabadulást, amit a megértés és az őszinteség eredményez, és azt hoszem, ez olyasmi amit semmilyen vallás, még a legkedvesebb, legvonzóbb sem képes megadni az embernek.
2013. okt. 3. 18:47
 13/18 anonim ***** válasza:
Egyikkel sem. Gyermekkoromban a pap válaszát nem vette be a hasikám: "Istent hinni kell, fiam, nem megérteni", később azt rühelltem, hogy a bűntudatomra apellálnak. Merthogy Jézus helyettem szenvedett a keresztfán. Na ne.
2013. okt. 3. 18:48
 14/18 A kérdező kommentje:
Köszi mindenkinek!Most inkább nem mennék bele az Isten van-nincs,a kereszténység-nem-olyan-mint-volt - de-olyan vitákba,de azt hiszem az álláspontom egyértelmű :)
2013. okt. 3. 18:53
 15/18 anonim válasza:
Kedves kérdező! Igazán nincs mit :) Még valamihez lenne hozzáfűznivalóm. Azt írod, hogy a kereszténység sem olyan már, mint régen. Nekem erről az a véleményem, hogy ugyanolyan a kereszténység most is, mint régen, csak az emberek hozzáállása lett más. November-December időszakban szoktam hallani emberektől, hogy: "a Karácsony már nem olyan, mint régen volt." Nekem erről megint az a véleményem, hogy ugyanolyan gyönyörű ünnep a karácsonyotok, mint száz éve, vagy bármikor. Véleményem szerint mindenkinek olyan az ünnepe és a vallása, ahogyan azt kialakítja magának. Ez száz év múlva sem változik, ugyanaz marad, csak az emberek hozzáállása változik meg. A Sátánizmusban is állítanak fenyőfát, csak nem Karácsonyfa a neve, hanem Yule fának nevezzük, az Univerzum fájának. És december 23.-án kell feldíszíteni. A díszek mellett kívánságokat is akasztunk a fára.
2013. okt. 3. 20:05
 16/18 Norbi02 ***** válasza:
0%

Szia!

Én a Szcientológiával.

Mert gyakorlatias és működő válaszokra találok benne.

Alkalmazom, amit tanulok és működik.

Jobban érzem magam és jobbá váltak a kapcsolataim mióta tanulmanyozom.

Tisztábbak a gondolataim, erősödött a kitartásom, barátságosabb és egyben határozottabbá is váltam és még sorolhatnám.

Ha valaki megoldásokat keres élete problémáira vagy egyszerűen javitani akarja a képességeit csak ajánlani tudom.

2013. okt. 4. 22:05
 17/18 anonim ***** válasza:
Buddhizmus.
2013. okt. 7. 19:06
 18/18 Frigg ***** válasza:

Természetvallás(ok), Wicca :)

Hogy miért? Itt találtam igazán önmagamra, érdekes, és komolyan érdekel is. A Wicca tanításaival tudok igazán azonosulni.

23/n

2013. okt. 9. 18:42
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!