Az egyház miért ellenséges a többi világi vallással szemben?
Ha tudományos szemszögből vizsgáljuk a dolgot akkor a keresztény és ehhez fűződő vallásformák kb: 4-5000 évesek.
A hit magyarázata: Elhiszel valamit amire az elméd nemet mond. Szerintem az igazi hit önmgadban kerestetik, PL: ezt meg tudom csinálni, képes vagyok rá. Nem pedig azt,hogy Istenem adj erőt, Isten segíts rajtam... HAH..segíts magadon, a keresztény és még néhány vallásforma azt tanítja ,hogy imádkozzunk és annak meg lesz az eredménye.
Viszont egy ház nem fog felépülni imádságból.
A hit a legszebb dolog, de csak az ömagadba vetett hit. Ha megterem a föld és jól élsz belőle azt magadnak köszönheted mert a belevetett munkád termést hozott, nem kellene áldani Istent mert lehetővé tette.
Na eltértem a tárgytól. A lényeg,hogy az egyház miért néz úgy a más vallásúakra mint valami "terroristára" ( képletesen szólva).
Élő példa a Jehova tanui csoportosulás, nagybátyám 4 évig volt Kínában. Beleszeretett a buddhizmusba, majd pedig visszatérte után néhány héttel eljöttek hozzá a Jehovák.
Igen jó érveket hoztak fel Istenről és egyéb dolgokról. Majd mikor megemlítette ,hogy buddhista......kicsit kiakadtak.
Később elmondták neki, (persze burkoltan) hogy az marhaság és hogy az ő vallásuk százszor jobb.
Nagybátyám levont következtetése az volt, hogy ha az egyház híve vagy akkor egyáltalán nem tiszteled a más vallását. Viszont a tanaikban ott van: Tiszteld embertársaidat. Tiszteld embertársaid hitét miért nincs?
A világi vallás elnevezés nem helytálló belátom. Azt akartam írni,hogy minden más vallás ami nem az Egyházhoz kapcsolódik. (Spiritizmus, Buddhizmus, Hinduizmus....stb)
Isten nélkül már miért volnánk tehetetlenek?
Kedves Kérdező, egyrészt örömmel látom személyedben (is), hogy vannak még gondolkodó, értelmes emberek, akik a racionalitást, a megismerést és a bizonyítékokat előbbre helyezik a vakhitnél, amely túlságosan is könnyen csapdába ejtheti az embert. Elismerésem, jó úton jársz, csak így tovább! :)
Másrészt, hogy a kérdésre is válaszoljak, szerintem egyszerűen azért, mert ez része a lényegének, része az önmeghatározásának - és ez szinte minden vallási szerveződésre igaz: vagyunk MI, akiknek igazunk van, és vannak a szegény szerencsétlen TÖBBIEK, akik csak azt hiszik, hogy igazuk van, de valójában megtévedt bolondok és a pokol tüzében fognak égni.
Az persze már egyiket sem zavarja, hogy a többiek szemében ők maguk is csak többiek, sem pedig az, hogy ennyi ellentétes hit egyszerre nem lehet igaz - elvégre mindannyian meg vannak győződve róla, hogy valóban nem, mert csak az ÖVÉKÉ az igaz... holott persze ezt semmivel nem tudják alátámasztani. Csak a Bibliára is ezerféleképpen hivatkoznak. Ez már csak egy ilyen dolog.
Katolikus vagyok, úgy is neveltek. Soha nem találkoztam pap részéről sem olyan felfogással, hogy a többiek a "pogányok".
Mindíg azt tanultam, hogy mindenkit úgy kell elfogadni amilyen és úgy kell szeretni amilyen, mert nincs jogunk megítélni senkit.
ma 13:09-nak igazsága van valahol
ha uis én mint buddhista, elfogadom, h a muzulmánnak is lehet igaza, akkor mi a fenének vagyok buddhista???
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!