Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Tisztelt keresztény embertársa...

Tisztelt keresztény embertársaink -különösen Jehova Tanúi -, miért hivatkoznak pl. evolúció kérdésében olyan tudósokra, akik elszólásokon kívül nem bizonyították és nem védték meg kijelentéseiket, esetleg publikációikat?

Figyelt kérdés
Sok helyen hivatkoznak -különösen az Őrtoronyban- olyan tudományos kijelentésekre,sokszor eredeti szövegkörnyezetéből kiragadva, mintha az tótum-factum lenne,de utóbb mindig kiderül,hogy sem bizonyítva,sem védhető érvrendszerrel nincs alátámasztva,az ún "tudós"sehol sem tudományos munkatárs,semmilyen kutatásban nem vesz részt,nincsenek komoly publikációi...stb. Mint Hovind,aki egy Amerikai fizetős egyetemen végzett,ami kb. óvoda nagyságú,és ott bárki szerezhet tudományos fokozatot. Szóval,a bizonyítás folyamata nélkül ez nem hiteltelen?

2013. szept. 25. 14:49
1 2 3 4 5
 21/48 izidorkata ***** válasza:
én már három éve járok a gyülibe, és rendszeres olvasója vagyok az Ébredjetek folyóiratnak is, amelyet a Jehova Tani adnak ki, meg a netten is szoktam vallásos dolgokat olvasni. Így gyüjtöttem össze lenyűgötő tájékozotságomat!
2013. szept. 27. 22:49
 22/48 anonim ***** válasza:

Cicabogár, te nem vagy tisztában se az evolúcióval, se az abiogenezissel, sem a tudományos módszerrel.

"Látott már valaki létrejönni embert a semmiből? És macskát? És gilisztát? És Tulipánt? És papucsállatkát? És bármilyen vírust?"

Ilyet folyamatot senki se vár el, rajtad kívül.

"Vegyük az evolucionisták Bibliáját: Charles Darwin - A fajok eredete. Olvastam. Vagy legalábbis végigfutottam. A Galápagos szigeteken, vagy hol a fenében bóklászott, és többek között észrevette azt, hogyha a kék pinty megkeféli a sárga pintyet akkor zöld pinty kel ki a tojásból"

1) A fajok eredete nem Bibliája az evolucionistáknak.

2) A hülyeségeidet ne add Darwin szájába.

"Majd megnézném én 3000 év múlva A fajok eredete könyvet, hogy ahogy "lehazugozzák" most a Bibliát, hány állítás fog megállani abból a műből akkor."

A fajok erdete című könyvet a Bibliával ellentétben nem akarta senki sem egy isteni ihletésű, tévedhetetlen műnek beállítani.

Az evolúcióbiológusok nem A fajok eredete című könyvből dolgoznak.

Darwin még úgy gondolta, hogy az evolúció kizárólag számtalan kis változás felhalmozódásának eredménye, ezzel ellentétben a modern evolúcióbiológia szerint vannak ritka, nagy, a szervezet egészének alapstruktúráját átrendező változások.

2013. szept. 28. 10:58
 23/48 izidorkata ***** válasza:

nekem nem célom a vita, hanem az hogy komentjeimen keresztül megértsétek a teremtés csodját! Lenyűgöző biológiai és hitbéli tudásom ennek a szolgálatába állítottam.

AZ Ébredjetek folyóiratban mindig van példa arra hogy az élőlények felépítése nem a véletlen műve hanem csodálatos elgondolást tükröz.

Én az evolúciót egy eszköznek tartom Jehova kezében. HIszem hogy a teremtés története egy csodálatos költemény amely feltárja a teremtés lényegét. De a mikéntjét ráhagyja az emberre, akinek értelmet adott hogy el tudjon merülni a világ titkaiba.

Az evolúcióról: sok modern evolúcionista tudós elég becsületes ahhoz hogy kimondja az egyszerűsíthetetlen összetetség elvét nem tartja jónak, de még nem tudja az evolúció mikéntjét.

ajánlom figyelmetekbe a wikipédia Egyszerűsíthetetlen összetettség szócikkét.

2013. szept. 28. 19:28
 24/48 anonim ***** válasza:

A Jehova tanúi tagadják az evolúciót, hisznek abban, hogy Ádám és Éva valós személyek voltak.

2013. szept. 29. 09:32
 25/48 A kérdező kommentje:

Kedves Izidorkata!

Sem lenyűgöző tudásod,sem lenyűgöző biológiai tudásod nincs! Ha ilyen lenne,nem lennél vallásos. Az,hogy minden kritika nélkül beveszed,amit Amerikából ráderőltetnek,az a tudásod hiányát mutatja. Az Őrtorony éppen arról híres,hogy összeollóznak olyan tudományos kijelentéseket,amik alámasztani látszik Bibliai tanítást,ill. úgy veszik ki eredeti szövegkörnyezetből,nehogy cáfolja a tanításokat. Sok olyan Őrtorony idézett helyet tudok írni,ahol tíz-húsz évente változtatgatják ugyanarra a kérdésre a szervezeti véleményt. Sok ilyen van,szánalmas hazudozó banda. Priviben megírom,hogy azokhoz mit szólsz!

2013. szept. 29. 11:52
 26/48 A kérdező kommentje:
De még mindig áll a kérdés: Hol vannak az evolúciót,tudományos eredményeket cáfoló vallásos alapú bizonyítékok,amik erősítik a kereszténység hitelét,mert a hiten kívül nincs semmi.
2013. szept. 29. 12:02
 27/48 anonim ***** válasza:

Nem tudsz mondani még egy olyan bolygót, ahol emberek élnek.

Sőt, még olyat sem, ahol állatok. Miért nem? Mert Isten egyedül a földet adta lakhelyéül az embernek. Én ebben hiszek.

Persze óriási a világegyetem és lehetnek más, a földhöz hasonló bolygók, amiken talán kialakult az élet. Te ebben hiszel.

Kinek van igaza? Természetesen neked.

2013. szept. 30. 10:34
 28/48 anonim ***** válasza:
Azért a kettő között az egyikben nagyobb a nagyképűség, mint a másikban...
2013. szept. 30. 19:27
 29/48 izidorkata ***** válasza:

Tudományos módon bizonyították hogy az autó, ceruza, wc papír, számítógép, vers nem csak úgy kifejlődött az evolúci folyamán, hanem egy tervszerű gondolat megvalósítása. Számos tudós bizonyította azt is hogy a rendkívül öszetett szív, vese, csont szövet, dns nem csak egy természeti szükségszerűség logikus köveztkezménye, hanem egy szelli gondolat és erő manifesztációja.

Több komentet nem írok amíg nem mond valaki véleményt arról hogy hogyan is képzelte el a hangya kolóniák evolúciáját. Annyi érdekes dolgot írtam, a válasz pedig: süket telefon, szerintem el se olvastátokk a komentjeimet, legfeljebb az első két sort, és kapásból küldtetek egy ledorongoló választ aminek semmi köze ahhoz amiről írtam. REmélem a kérdés kiiírójának a véleményét sikerült megváltoztatnom, és mostmár számára is logikus hogy a világmindenség, és az élővilág alaptermészete a rendezetség, törvényszerűség, és értelem, és értelme nem valaminek van hanem valakinek. Akérdés csak az hogy a panteista Gaia elméletnek van igaza, aki a világot, a természetet tartja értelmesnek, egy inteligenciának, vagy a szentírásnak aki szerint Jehova az alkotó, és a világ egy alkotás.

2013. okt. 1. 13:43
 30/48 Grielean ***** válasza:

"Tudományos módon bizonyították hogy az autó, ceruza, wc papír, számítógép, vers nem csak úgy kifejlődött az evolúci folyamán, hanem egy tervszerű gondolat megvalósítása."

Egyrészt ez nem bizonyított, ez egyszerűen egy általános ismeret, hogy ezeket a tárgyakat az ember hozta létre. Másrészt a legelső autó miért Cugnot gőzhajtású gépjárműve volt, miért nem pl egy BMW X5-ös terepjáró? Ugyanis a teremtés erről szólna. A bizonyítékok meg arról, hogy minden ugyanúgy egyszerűen kezdődött, ahogy az emberi találmányok, aztán az újdonságok már nem mások, mint a régi továbbfejlesztései.

"Számos tudós bizonyította azt is hogy a rendkívül öszetett szív, vese, csont szövet, dns nem csak egy természeti szükségszerűség logikus köveztkezménye, hanem egy szelli gondolat és erő manifesztációja."

Mutatnál egy tudományos bizonyítást arra, hogy ezek a szervek nem jöhettek létre az evolúció során?

"Több komentet nem írok amíg nem mond valaki véleményt arról hogy hogyan is képzelte el a hangya kolóniák evolúciáját."

Az emberi civilizáció alig néhány tízezer éves. A hangyák kolóniáinak kialakításához sok-sok millió évnyi idejük volt. A természetes szelekció pedig nagyon egyszerűen működik, ha a csoportos együttműködés előnyös egy faj számára, akkor azok, akik ezt a viselkedésformát követik, túlélnek, míg egyéb fajtársaikat, akik magányosan élnek, kiszorítják a túlélésért folytatott harcban.

Ha azt kéred, hogy ezt bizonyítsuk be, nos, ezt nem tudjuk, ez így igaz! A fosszíliák alapján lehet következtetni az élőlény viselkedésére, de valójában senki nem volt ott, és nem is lesz soha (hacsak fel nem találják az időutazást), hogy közvetlen módon megfigyelje az őshangyák viselkedésformáinak alakulását.

De maga az evolúció tökéletesen értelmezhető a viselkedés szintjén is, mivel ez is egy igen lényeges szempont adott faj túlélése szempontjából. Nem csak akkor lehet egy populáció sikeres, ha mondjuk gyorsabban futnak a fajtársaiknál, vagy jobb a szemük és messzebbről észreveszik a ragadozókat. A hatékonyabb viselkedésforma is lehet döntő abban, hogy kik élik túl. És így nagyon egyszerű a válasz, miszerint miért ilyen jól szervezettek a ma élő hangyakolóniák: Mert csak azok a populációk élték túl, amelyek társas viselkedése hatékonyabb volt a vetélytársainál.

2013. okt. 1. 18:02
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!