A házasság és a szabad akarat hogy nem zárja ki nálatok egymást?
Én nem vagyok vallásos, a kérdéssel nem akarok senkit megsérteni. Viszont tegyük fel, hogy van egy isten, aki ugye nekünk adta azt a szuper ajándékot, hogy szabad akarat, akkor hogy lehet az, hogy egyesek ugyanannak a vallásnak a nevében ezt el is dobják?
A kérdés NEM arról szól, hogy a házasság jó vagy rossz dolog (erről is megvan a véleményem, de most nem ez a kérdés), hanem arról, hogy ugye onnantól már nem szabad akaratunkból vagyunk valakivel.
Manapság az emberek szabad akaratukból döntenek a házasság mellett és egészséges kapcsolatban egyébként sem igen merül fel, hogy elhagyja a párját, emellett a felek szabad akaratukból el is válhatnának.
Nem vagyok házaságpárti, de a feltevésed csak akkor állná meg a helyét, ha a házasság kényszer volna.
Hát, én ezt inkább úgy tudom elképzelni, hogy összehozzuk a házasságot és a vallást, hogy teszem azt van két ember, akik különböző vallásúak, és mondjuk az egyik vallása "tiltja" hogy olyannal házasodjon, akinek nem az a vallása. Így, ilyen esetben csorbulhat a szabad akarat, hogy kivel szeretnéd összekötni az életedet.
23/N
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!