Mi a véleményetek? Illetve mit is jelent pontosan?
Manapság már nem jelent sokat a megkeresztelkedés nem? azt hallottam, hogy "az lett az új divat", hogy a piciket nem keresztelik meg, mivel ők még nem cselekvőképesek, és majd ők eldöntik, hogy később megkeresztelkednek e. Nektek erről mi a véleményetek?
illetve mi a teendője a keresztszülőnek?
én sajnos meg lettem keresztelve kiskoromban, kérdezés nélkül, pedig nem bírom az egész vallásos maszlagot... ha nekem lesznek gyermekeim, nem keresztelem meg őket, majd ha felnőnek és úgy érzik, ők szeretnének keresztények lenni, majd megkeresztelkednek, ennyi...nem fogom tiltani őket, pusztán azért, mert én mást gondolok
keresztanyám is így tett...ő nem lett megkeresztelve, mert a kommunizmusban nem lehetett, de felnőtt korára nagyon vallásos lett és meg is keresztelkedett
számomra a keresztszüleim sosem jelentettek semmi vallásos dolgot, nekem a keresztanyám egy plusz segítség vol édesanyám mellett, akire felnézhettem, akitől tanácsot kérhettem, ennyi...
Én is meg lettem keresztelve, 3 hónapos voltam, szóval nem igazán tudtam eldönteni, hogy akarom-e. Később elfordultam a vallástól, nem hiszek ilyesmikben, ezért nem akarom megkereszteltetni a (jónéhány év múlva születendő) gyerekemet.
Egyébként nekem a keresztanyám az egyik legjobb barátnőm, semmi vallásos dolog nincs a kapcsolatunkban. Kereszttesóimat imádom, keresztapámmal viszont nem tartom a kapcsolatot.
Ha úgy érted a keresztszülők teendőjét, hogy a keresztgyerekkel mit kell tenniük a keresztelés után... Hát nálunk az van, hogy családi ünnepekre meghívjuk egymást, adunk egymásnak ajándékot, és néha csak úgy is összejövünk, hogy beszélgessünk egy kicsit. Ez a kapcsolatoktól is függ.
"Egyébként meg kedves Ateisták! Ha ennyire vallásellenesek vagytok, akkor mit magyaráztok bele a dolgokba? Megérdemelnétek, hogy jó fejbe legyetek ütlegelve egy Bibliával."
:)))
Keresztényi szeretet = vágjuk fejbe a másikat Bibliával.
Keresztényi tolerancia = ne szólj bele, mert ez csak a keresztényekre tartozik, meg különben is csak akkor írj, ha egyetértesz, máskülönben meg takarodj.
Szeretek erre az oldalra járni. Minden nap találkozok legalább egy ilyen szösszenettel, ami bearanyozza a napom. :DD
Nem új divat! A csecsemőkeresztelés lényege az volt, hogy minél több keresztény legyen. Különben pl. a jobbágyoknak olyan vallásúnak kellett lennie, mint a földesuruknak, mindegy, hogy mit hittek.
Mára úgy fer, ha mindenki eldöntheti, mit akar. Így talán kevesebb lesz azok száma, akik végigkínlódják a hittant, aztán elfordulnak Istentől, mert a vallás lényegét nem ismerték meg, nem érthették meg.
Én megkereszteltettem a gyermekemet, mert lehetőséget akarok adni neki. Hogy hittanra jár-e majd, az az ő döntése lesz viszont. Csak úgy van értelme...
kedves 15:13
a vallás nem csak a hitről szól...ebben igazad van.egyrészt arról szól hogy a veszteségbe ne őrüljenek bele akik nem bírják (pl gyermek halála stb...) másrészt pedig a hatalomról az egyházfők részéről..és a pénzről lásd történelemkönyv..
kedves ateista üzeni hogy nem fejbeverés kéne hanem BIZONYÍTÉK...-.-"
amúgy szerintem télleg úgy tisztességes ha adsz választási lehetőséget a gyereknek..taníts neki hitet, de ne csak egyet..az összeset, hadd választhasson KIVÉTEL NÉLKÜL mindből..még az ateizmus sátánizmus muzulmán közül is..mert így igazságos, és csak így lesz esélye a reális döntésre
és ez nem attól függ megkeresztelik e, vagy hogy van e keresztszülője..az nem számít úgyse dönthet más a gyerek nevében.
keresztszüleim nekem is vannak és nagyon szeretem őket :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!