Van szó a Bibliában Atlantisz városáról?
Igen, van: a Máté evangéliumban Jézus szájába adták Atlantisz pusztulását - a trükk annyi, hogy jövő idejű eseményként mondatják el vele.
A Bibliában állandóan tologatják az időket.
Szerintem a Bibliában nincs ilyesmi, pláne nem név szerint.
i.e. 1500 körül fölrobbant egy görög sziget Thera(ma úgy hívják Santorini), a robbanás maradványa a mostani állapota, különlegessége, hogy szurok fekete a talaja, kőzete, kedvenc vakációzó hel. A robbanáskpor a krétai kultúrát megdöntötte egy cunami. Állítólag innen származik Atlantisz legendája.
úgy tudom több nép is onnan eredezteti a tudását, én konkrétan a maya, aztek és a nagyobbb dél amerikai törzsekről tudom, hogy az ők is azt mondják, és ugyanoda helyezik a szigetet mint platón és az egyiptomiak.
illetve még ott az arvisurák de az már ingoványos terep. :)
Szerintem is ingoványos, de az egész téma.
Úgy tudom, Thule az tkp. Izland, ott ma is komoly vulkánizmus van, szinte minden ókori kultúrában volt vízözön monda, egyszerűen az emberi közösség tudatalattijában azonos félelmek és képzetek vannak, ókori amerikai törzsekről több okból rázós ilyesmiket feltételezni(1. messze vannak, 2. régen volt, kultúrájuk nemigen maradt fenn, rengeteg a babona, az utólagos belemagyarázás.
Érdekes tény, hogy a földtörténet folyamán a kontinensek vándoroltak, változtak, sokszor tengerek visszahúzódtak, illetve átkerültek addig száraz területekre, csak hogy ez százmillió évek alatt , esetleg az élő anyag átörökített kollektív emlékeket(de ezek nagyon kollektívek lennének, még csak nem is egy fajon vagy fajtán belül vagy pláne nemzetségen-hordán belül!
Ezt csak most hirtelen találtam ki, semmi felelősséget nem vállalok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!