Az állatok nem mehetnek a túlvilágra, mi a helyzet velük a Biblia szerint, hívők szerint, nem túl egoista, ember-központúak a vallások, ez nem izgatja a hívőket?
Én nem az állatokat utálom kedves válaszoló. Hanem a ragadozást.
De köszönöm a videókat, megnézem őket.
Néhány bibliai idézet a teljesség igénye nélkül...
„A föld minden vadainak pedig, és az ég minden madarainak, és a földön csúszó-mászó mindenféle állatoknak, a melyekben élő lélek van, a zöld fűveket adom eledelűl. És úgy lőn.” (1 Mózes 1:30)
„ Én pedig ímé özönvizet hozok a földre, hogy elveszessek minden testet, a melyben élő lélek van az ég alatt; valami a földön van, elvész.” (1 Mózes 6:17)
„Kettő-kettő méne be Noéhoz a bárkába minden testből, melyben élő lélek vala.” (1 Mózes 7:15)
„Mindaz, a minek orrában élő lélek lehellete vala, a szárazon valók közűl mind meghala.” (1 Mózes 7:22)
„És a mikor eljutott vala a túlsó partra, a Gadarénusok tartományába, két ördöngős ment eléje, a sírboltokból kijövén, igen kegyetlenek, annyira, hogy senki sem mer vala elmenni azon az úton. És ímé kiáltának mondván: Mi közünk te veled Jézus, Istennek fia? Azért jöttél ide, hogy idő előtt meggyötörj minket? Tőlük távol pedig egy nagy disznónyáj legelészik vala. Az ördögök pedig kérik vala őt mondván: Ha kiűzesz minket, engedd meg nékünk, hogy ama disznónyájba mehessünk! És monda nékik: Menjetek. Azok pedig kimenvén, menének a disznónyájba: és ímé az egész disznónyáj a meredekről a tengerbe rohana, és oda vesze a vízben.” (Máté 8:28-32)
„Sőt hallám, hogy minden teremtett állat, a mely van a mennyben és a földön, és a föld alatt és a tengerben, és minden, a mi ezekben van, ezt mondja vala: A királyiszékben ülőnek és a Báránynak áldás és tisztesség és dicsőség és hatalom örökkön örökké.” (Jel 5:13)
Az idézett rész(let)ekből mindenki vonja le maga a megfelelő következtetéseket. Én csak annyit „mondok”, hogy számomra nem kérdéses keresztényi értelemben sem az állatok szellemi-lelki mivolta.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!