Ha Isten szeretetből teremtett mindent, akkor miért vannak ragadozó állatok, amik bántanak másokat?
Hát ez van az élőlények megeszik egymást. Szegény sárgarépa, minek a nyuszi ?
Isten nagyon egyedül volt így csinált egy csomó mindenkit, hogy szeressék. Hozott egy csomó törvényt miszerint bárkitől bármit csak ő vehet el. Sose mutatkozik, mindenkit jól megkínoz, hogy majd aki igazán hisz benne, az végül vele lehessen. Persze a saját képére és hasonlatosságára teremtett minket, bár jaj nekünk, ha elvesszük másét, vagy bántunk másokat.
A lényeg, hogy az útjai kifürkészhetetlenek.
Egyébként a ragadozó állatok valójában növény védők, megeszik a nyulat, hogy megmentsék a sárgarépa életét. Mert talán a Répának nincs joga az élethez, csak azért, mert nem visít ha eszik, meg nem tud elszaladni ?
Na ugye! Isten tudja mit csinál. Te meg csak szeresd a fele barátodat. Meg a nyulat zöldségszósszal.
Ezek alapján, egymást is nyugodtan kiírthatnátok, nem?
Vagy pont hogy extrán jónak kellene lennetek.
Kedves Kérdező.
Ez csak jelenleg van így az Ádámi bűn miatt. Amíg Ádámék szót fogadtak boldogan félelem nélkül élhettek az állatokkal
együtt, Jehova nem így teremtette az életet.
S ez a megígért új rendszerében vissza fogja állítani a békét az emberek és az állatok közözz.
Ha viccesnek is hallatszik vagy nevetségesnek,akkor is növény evők voltak az állatok, még a vadon élők is.
S újra azok lesznek.
Persze nem kell elhinni, de Istennél semmi nem lehetetlen.
(1Mózes 1:29, 30) 29 Majd ezt mondta Isten: „Nézzétek, nektek adok minden maghozó növényt az egész föld színén, és minden fát, melyen magot rejtő gyümölcs van, hogy legyen nektek eledelül. 30 És a föld valamennyi vadállatának, az egek valamennyi repdeső teremtményének és minden léleknek, amely a földön mozog, s amelyben élet van, eledelül adok minden zöld növényt.” És ez így is lett.
Itt látható, olvasható mit ettek a vadon élő állatok.
A földön egyetlen ragadozó állat van, ami bánt másokat, és ez az ember. A többiek csak táplálkoznak, fenntartva ezzel a Föld kényes biológiai egyensúlyát.
Kedves Tanu! Isten miért büntette Ádám vétke miatt az állatok egy részét, megengedve a másik részének, hogy megegye őket? Mi bűne volt a nyúlnak, fácánnak és őznek, ami a farkasnak, rókának és nyestnek nem?
Nézzünk egy biblia verset a jövőt illetően:
(Ézsaiás 11:9) 9 Nem ártanak és nem pusztítanak sehol szent hegyemen, mert telve lesz a föld Jehova ismeretével, miként a vizek beborítják a tengert.
ahogy a versben láthatod az állatok és az emberek Isten uralma alatt nem fogják bántani egymást mivel Ismerni fogják a teremtőt és az állatokat is kordában fogja tartani ez az "ismeret".
Az állati teremtmények senkinek sem ártanak, és nem jelentenek veszélyt a helyreállított Paradicsom lakóira. Isten visszaadja az alacsonyabb rendű teremtményekbe az ember iránti félelem elveszett mértékét, ami Ádám idejében volt.
Értem persze amíg mindez megtörténik sok milliárd élőlény jókat fog szenvedni. Pontosan mikor is fognak a tigrincsek újra füvet legelni?
Az a szerencsétlen Ádám mit is művelt, ami miatt szegény jobb sorsra érdemes Baba malacot, most a saját beleibe kell töltenünk ? Hagyta, hogy a neje megegyen egy almát ?
Ezért kell most a rókának szegény tapsit kergetni ?
Meg ezért bűnős szegény ártatlan gyerkőc aki még meg sem született. Hab a tortán, hogy saját képére és hasonlatosságára kreált minket. Mivel nem vagyunk láthatatlanok mint ő, gondolom némi személyiségbeli hasonlóság van.
Hát bocsi de én nem bántanám a saját fiam és akkor finom voltam, nem zavarnám el otthonról ha megeszi a tiltott sütit és legfőképp a gyerek kutyájának nem kéne megennie a gyerek macskáját emiatt. Persze én nem vagyok tökéletes.
Kedves válaszoló.
Értelek Én magam is emberből vagyok.
Ám itt többről van szó mint egy "tiltott süti" megevése.
A Fa Jehova hatalmát hívatott szemléltetni, és azt a jogot, hogy megtartja magának, mi a jó vagy a rossz az embereknek.
Amíg nem nem nyúltak hozzá addig tiszteletben tartották Isten jogait, és tiszteletben tartották az élet forrásának
szuverenitását.
A lázadásukkal Isten hatalmát vonták kétségbe, és a tőle való függetlenséget választották, és Sátán mellé álltak, aki hazugnak nevezte a Teremtőt.
S ezt tették annak ellenére, hogy nem voltak semmi jótól megfosztva a hálátlanok.
Tökéletesek voltak, így a bűnükre nincs mentség.
Valahogy be kell bizonyítania a Teremtőnek, hogy kinek van igaza. Neki Sátánnak vagy nekünk.
S azt ne felejtsd el, hogy Ő nem lenne köteles magyarázkodni nekünk. A legfőbb hatalom még is be avat minket a gondolataiba terveibe, csak együtt kellene működni vele, hogy Sátán váljon hazuggá, és ne örüljön annak, hogy Istent szidják.
Mert amit teszel annak Sárán nagyon örül.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!