Ha Isten szeretetből teremtett mindent, akkor miért vannak ragadozó állatok, amik bántanak másokat?
Értem és a Sátánt vajon ki teremtette ? Az ő gonoszsága miatt vajon miért az összes szeretett teremtményét bünteti ?
Miért nem intézi el egy kósza legyintéssel ?
Persze, de attól még nem kapod meg a választ arra kérdésre, hogy Sátán jobb uralkodó, mint Isten vagy sem.
Sátán létre hozta a világát, itt a földön és a függetlenség szellemében irányítja azt
Jehova azért engedte meg, hogy lásd, és tudj különbséget tenni, hogy mi jobb neked.
Az Istentől való függetlenség, vagy inkább csatlakozol a korlátozottabb de örökké tartó élethez amit Jehova kínál.
Jehova népe pedig nem kíván ebben a függetlenségben részt venni, hanem szeretne Jézus tanításában és erkölcsi mértékének megtartásában hű maradni, és elvégezni a munkát, hogy elmondja mindenkinek azt amit ide Én is leírtam.
Most szét választó munka folyik
Te választasz szabadon.
Vagy maradsz a független Sátáni világban, ami hamarosan elpusztul, Vagy csatlakozol Jézus királyságához.
Harmadik lehetőséget nem ad Jézus.
Pedig benne van a válasz.
Ha a teremtő uralma nem jó, akkor sajnos nem tud semmire felhasználni.Jézus azt mondta, hogy olyanoknak kell lennünk mint a kisgyermek:
alázatosak, taníthatók őszinték, formálhatók.
ellenben nincs tovább....
"A földön egyetlen ragadozó állat van, ami bánt másokat, és ez az ember. A többiek csak táplálkoznak, fenntartva ezzel a Föld kényes biológiai egyensúlyát. "
Ne haragudj, de te teljesen hülye vagy. Egy csomó ragadozó állat kegyetlenekedik, kínozza áldozatát, sokszor meg sem eszi azt. Pl.: macsaka, nyest, menyét, kardszárnyú delfin.
Itt egy ari történet a palackorrú delfinekről is:
"Between Chanonry Point and Fort George, near Inverness, Scotland, two Bottle-nosed Dolphins,Tursiops truncatus, attacked and killed a young Harbour Porpoise, Phocoena phocoena. The sustained attack lasted from around 14.30 until 15.00 hours. The tide was just beginning to rise when the two dolphins, over on the Ardersier side of the Chanonry narrows began to chase and catapult a juvenile porpoise out of the water. The body of the porpoise floated past Chanonry towards Inverness, where the dolphins eventually lost interest in it and began to forage for food in the tidal current."
Ez annyira aranyos, hogy gyakorlatilag egy kérdésre se tudtok válaszolni, hanem megválaszoltok helyette egy olyan kérdést amit az ember fel sem tett. Vagy mondtok egy olyan kérdést amit fel kéne tennem.
Ez amúgy egy technika amit terelésnek hívnak.
Feltehetnék egy másik kérdést is. Ha az ember fia felel atyái bűneiért. Olyan bűnért amit az egyik őse követet el. Aki isten tökéletes és hibátlan teremtménye. Mivel bűnre csábította isten másik tökéletes hibátlan teremtménye. Na tehát ha mind bűnhődünk és felelünk emiatt. Akkor eme termtmények teremtője, hogy, hogy nem felelős ?
Mert tudod az alapkérdésre vissza térve, hogy miért eszik meg az állatok egymást. Ezeknek az állatoknak az egész fogazata, bélrendszere így alakult.
A föld biológiai egyensúlya így állt fel.
Találtak az ember elölről fosszíliákat és ezek között bizony voltak nem barátságos állatok. Ja hogy a mennyekben meg a lelkünk meg ilyenek. Akkor miért evett volna bárki bármit is, főleg almát?
Telis tele van ellentmondásokkal az egész bájos történet.
Főleg hogy nagyon sokan meg sem élik ezt a nagyszerű világot ahol aztán bátran túlszaporodhat az összes növényevő állat és bátran kipusztulhat sz összes növény. -Tudom isten majd megoldja. Csak azért szólok, hogy a növény is élőlény, éppenséggel a növények életét továbbra is el kell venni. -Majd a nagyszerű világban is.
Nem lopok, nem csalok, nem gyilkolászok, nem kiívnom felebarátaim asszonyát sem. stb..
Gyerek koromtól kaptam már annyi és olyan büntetést, hogy el sem tudom képzelni miféle bűnök tartozhatnak ehhez. Elég nagy baj lenne, ha bűnökkel fizetném vissza eme kölcsönt.
Valahol valaki réges rég egy messzi-messzi galaxisban megcsócsált egy almát?
Bezzeg ha lopok csalok, rosszalkodok, gonoszkodok, kinzom az állatokat, de megbánom bűneim és hiszek istenben, akkor aztán mindez el van felejtve és nagyon szeretve leszek.
Hé Éva kérj már bocsánatot amiatt a gyümölcs miatt és megszűnnek a bűneink!
Ilyen egyszerű Éva bűnei miatt születünk bűnösként és emiatt rotyog a nyuszi a fazékban.
Sáti bácsi meg kapott egy szép kis királyságot.
Nem veszem el másét sem a feleségét, sem az életét sem a tulajdonát, sőt sok embert szeretek, nincs bennem harag, nem haragszom másokra, saját hibáimért nem okolok mást. Hosszasan sorolhatnám.
Nem is akarok örökké élni, nem azért cselekszem így hogy majd a végén megjutalmazzanak. Sőt hiszek egyfajta magasabb intelligenciában, teremtő alakító erőben, nevezhetjük istennek.
Tudom, hogy az élőlények az energia megmaradás tőrvénye miatt eszik meg egymást. Minden ami tőrténik logikusan felépíthető. Egy füvet vígan legelésző, hatalmas karmokkal és metszőfogakkal rendelkező tigris nem az.
Nem beszélve az emésztő rendszeréről, ami nem sokat tudna kezdeni a banánnal. -Teszem azt.
Tudom isten majd megoldja. Tüntesse el a sátánt és felejtse el a régmúlt sérelmeit végre bocsájtson már meg szegény Évikének. Tőlünk ugyanis elvár ilyesmiket.
Minden esetre istennek van humora, mert megteremtette a húsevő növényt is.
Én sem egy olyan királyságban nem szeretnék örökké élni, ahol valaki bűnre-gonoszságra ösztönöz másokat.
Sem egy olyan országban ahol az úr, rákényszerít másokat arra, hogy szeressék. Egy olyan úr aki mások bűneiért büntet másokat. Egy olyan hatalmas mindenható aki az igazi bűnöst nem bünteti meg, helyette hatalmat ad neki mások felett. Évának sok-sok évig nem lehet elfelejteni azt az almát. Ám én fogadjam el, hogy azért hal meg szegény kis nyuszi, mert Éva megevett valami tiltott izét.
Számomra sokkal elfogadhatóbb, hogy a nyuszi azért végzi a fazékban, hogy fen maradhasson a földi élet. -Ami valóság és nem ígéret.
31%-os válaszoló
Én is feltenném a kérdést,hogy az állatoknak miért kell Ádámék ősbűne miatt szenvedni? semmi közük hozzá.
Az "Istennek joga van mindenhez,meg útjai kifürkészhetetlenek" típusú válaszokat nevetségesnek tartom,és a kérdés megkerülésének,ezeket nem fogom elfogadni.
Andizsuzsi
"A földön egyetlen ragadozó állat van, ami bánt másokat, és ez az ember. A többiek csak táplálkoznak, fenntartva ezzel a Föld kényes biológiai egyensúlyát. "
Ezzel nem egészen értek egyet.Értem,hogy táplálkoznak,és ez fontos,de miért ilyen formában kell lezajlania? mert nézzünk meg egy szerencsétlen nyuszikát,ami félelemtől reszketve menekül egy róka elől,vagy csak amikor a macska játszik az egérrel,miközben az cincog,meg visít.
Szia!
A Perzsa és Hindu hagyományok feljegyezték, hogy volt olyan korszak, amikor minden élőlény növényi terméseket evett és nem léteztek húsevő állatok sem. De nem léteztek mérgező növények sem. Ugyanezek a feljegyzések az evolúciót is egy a maitól eltérő retrográd formában beszélik el. Tehát néhány állatról azt feltételezik, hogy azok leszakadt embercsoportok, amelyek vétkeztek és ezért az emberhez képest elkorcsosultak. Talán ezért tekintenek bizonyos vallások bizonyos állatokra szentként és ezért nem eszik meg azokat.
Hamvas Béla is írt erről(2. fejezet): [link]
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!