Giordano Bruno vs Jézus?
(már nem tudom, hogy miért, de) 1x-2x elgondolkodtam már azon, hogy mi van akkor, ha Jézus volt a Sátán.
Sőt azon is elgondolkodtam már, hogy mi van akkor, ha ez az egész szeretet, erkölcs, becsület, igazság stb.. egy természet ellenes agymosás. Egy mérgezett torta, ami látszólag finom, de elpusztít...
De ilyenkor mindig beugrik néhány drogos prosti, akik aszerint az elv szerint élnek, hogy pénzem nincs, de dugni szeretek. Bármit megtehetek. A sok gyilkos, akik csecsemőkkel közösülnek, mert ebben találják meg a szabadságukat.
Azt hiszem, inkább halok meg rabszolga, agymosott zombiként a szeretet tudatban.
Annyit tegyünk tisztában Bruno-nak semmi köze nem volt szinte tudományhoz! Gondolkodás során közben megsejtett sok olyan dolgot amit halála után 400 évvel igazoltak. Fő bűne a pogány filozófiát kezdte ötvözni keresztény teológiával és meredek kijelentéseket tett, amik közül most is megbotránkozást váltana ki a keresztények közül. Pl Krisztust egy ügyes mágusnak mondta, nem isten fiának.
Magából a filozófiai nézeteiből következett nem csak egy naprendszer létezik és sok-sok más bolygó van.
Inkább az első szabadgondolkodó volt,aki a gondolat szabadságáért halt mártírhalált, mert sose vonta vissza tanait.
És valszeg tanai későbbi tudományt is inspirálta.valljuk be kell ahhoz bátorság, ha felnézek az égre a sok fénylő pontról azt mondjam hogy ezek is ugyanolyan csillagok amik közt bolygók keringenek.
61%
tényleg meg tudnád különböztetni egy valódi mágust és isten fiát? nem olvastam Bruno műveit, de gondolom megindokolja miért vonta le ezt a következtetést. Még most se nagyon adják ki amit irt.
Írásai 1965-ig indexen voltak!!! valljuk be ez nem semmi.
Máskülönben amit te bizonyítéknak mondasz az nem bizonyíték Jézus isteni mivolta mellett. Ez csak egy dogma.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!