Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Kitől kell most igazán is...

Kitől kell most igazán is félni? Istentől vagy a Sátántól?

Figyelt kérdés
Gondolkodjunk csak egy kicsit ezen: [link]
2009. nov. 3. 15:41
1 2 3 4
 31/38 anonim ***** válasza:
46%

A válasz megírásának időpontja: ma 09:33

Sokat ittál?

2009. nov. 18. 10:18
 32/38 anonim válasza:
51%
Inkább a kérdezőtől kellene a legjobban félni, (mert nem tudja mit akar) és ezt a kérdést lezárni.
2010. febr. 5. 14:27
 33/38 anonim ***** válasza:
A rézfaszú bagolytól
2010. febr. 5. 15:10
 34/38 anonim ***** válasza:

Pedofilbotrány egy német katolikus elitgimnáziumban

Egy német katolikus elitgimnáziumban több diákot is megerőszakolt két tanár a múlt század hetvenes és nyolcvanas éveiben – jelentette be a tanintézet igazgatója csütörtökön. Számos politikus, üzletember és kutató tanult itt.

[link]

Dagad a német jezsuita pedofilbotrány

Új hullámokat kavart szerdára a berlini Canisius-Kolleg jezsuita gimnázium botránya, amelyet azoknak a szexuális erőszakcselekményeknek a leleplezése robbantott ki, amelyeket tanáraik követtek el korábbi diákokon.

[link]

Ezek után kitől kell félni?

2010. febr. 7. 13:34
 35/38 anonim válasza:

Nagy gondolkodásra kéztetett amit itt olvastam!

Egyben kicsit megijedtem ezek miatt mert még sohasem olvastam,de viszont nem szabad eliélnünk senkit...

Nem tudjuk ki is a Sátán vagy Isten ki mejikben hisz.

Én személy szerint Isten hívő vagyok de ez nem akadályozhat meg abban hogy feltételezéseim legyenek.

Ezek a dolgok amik itt le lettek írva nagyon régen történtek.Megbízahatatlan források.

Mindenki attól fél amit tapasztalt.Vagy csak kitalált és meg próbálja beadni magának.Nem tudom hogy ezek a feltételezések igazak-e.Mert vannak olyan emberek is a neten akik szabályosan Istent ugymond˝nem csípik˝ ahogy a mai világban mondanák.Szóval mindenki attól fél aki szerinte ˝rossz˝ vagy ˝jó˝.Én Isten félő személy vagyok de ez nem azt jelenti hogy más is engem kellene kövessen van megcáfoljon hogy én miért...

SENKI sem tudja ki a rossz és ki a jó...de mi emberek következtethetünk hogy ő rossz a másik pedig jó...

Ezek csak következtetések.Nem pontos válaszok.Mig nincsenek pontos válaszok(szerintem nem is biztos hogy lesznek)addig mi csak következtetünk...

De ne is tegyünk többet.

2010. júl. 28. 23:38
 36/38 A kérdező kommentje:
A fenti cikk a bibliából van.....nem biztos forrás,de a Kereszténység alapja. Kicsit ellentmondásos az egész,hogyha egy már majdnem mesekönyv egy vallás alap pillére.
2010. júl. 29. 08:05
 37/38 anonim ***** válasza:
Szűk gondolkodási terület a materializmus és a kereszténység. Mintha nem is lennének más vallások és filozófiák. Nagyon átfogóan és nagyon elvontan kellene gondolkodnui ahhoz, hogy valamit is kapiskáljunk. PL. a halál, a meghalás, nem a legrossazbb, ami az emberrel történhet. Az a tanítás, amit én követek, így magyarázza a halált: Úgy kell felfogni, mintha két szobánk lenne. Egyiket életnek nevezzük, másikat halálnak. Egyik szobából átmegyünk a másikba, aztán visszajövünk ebbe, aztán megint átmegyünk, megint vissza, és így tovább. Amit életnek nevezünk, az a tanuló szoba. amit halálnak nevezünk, az a felkészülés az újabb életre. Félni nem kell egyiktől sem, ha nem tanulsz elég jól, évismétkés, ha jól tanulsz, magasabb osztályba léphetsz.
2010. júl. 31. 20:53
 38/38 anonim válasza:

Isten az univerzum személyisége.

A sátán pedig az emberekben lakó legmélyebb félelem.

Nem lehet ezeket a dolgokat megszemélyesíteni szerintem. Minden ami a "sátán műve" abból ered, hogy az emberek félnek. Talán elérhető lehetne a földi paradicsom, ha minden ember megvilágosodna és leküzdené a félelmeit, de ha senki sem félne semmitől akkor tulajdonképpen mind halottak lennénk, tehát az élet értelmét vesztené.

Egy biztos, félni fölösleges. :)

2010. nov. 17. 22:53
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!