Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Kitől kell most igazán is...

Kitől kell most igazán is félni? Istentől vagy a Sátántól?

Figyelt kérdés
Gondolkodjunk csak egy kicsit ezen: [link]
2009. nov. 3. 15:41
1 2 3 4
 11/38 anonim ***** válasza:
48%
Betegségektől, járványoktól, természeti katasztrófáktól. Nem istentől vagy sátántól, ezek nem léteznek.
2009. nov. 3. 17:43
 12/38 anonim ***** válasza:
53%
az öcsémtől
2009. nov. 3. 17:54
 13/38 anonim ***** válasza:
46%

A strucc rugásától kell félni

Az istenek a fejüker estek ^^

2009. nov. 3. 19:39
 14/38 anonim ***** válasza:
23%
Nagyon jó a cikk. Istentől nem kell félni. A bibliai történetekben gyakran mindent ráfognak Istenre, mert az akkori emberek a saját világukat vetítették ki. Úgy írták le a történelmi eseményeket, ahogy megélték.
2009. nov. 3. 22:51
 15/38 A kérdező kommentje:

Én csak azért készítettem ezt a kérdést,mert nagyon sok az olyan ember aki a keresztény vallást jó dolognak tartja.(semmi bajom velük) De vannak akik erősködnek,hogy minden rossz dolog a Sátán miatt van. Szegény Sátán, mindenki őt cseszteti. Ez olyan mintha azt mondanád,hogy a kenyér a boltban a Sátán miatt drágább.

Szóval ez a kérdés arra irányul,hogy a vallás szerint ki álltal veszett oda több élet.

2009. nov. 3. 22:53
 16/38 anonim ***** válasza:
53%
Tekintettel arra, hogy az emberiség történelmében az ateizmus csak most kezdett teret nyerni nyugodtan ki lehet jelenteni azt, hogy az eddigi szőrnyűségekért amik itt a Földön történtem a hívőket lehet felelőssségre vonni. Ebből kifolyólag a vallástól kell félni leginkább. Most nem a kereszténységre gondolok, mert azt már elintéztük. A muzulmán térhódítást kell megállítani.
2009. nov. 4. 00:22
 17/38 anonim ***** válasza:
51%

"Én csak kettőtől félek: Istentől, és azoktól, akik nem félik Őt." (Blaise Pascal)

A helyes istenfélelem nem a rettegésből áll, hanem abból az üdvös félelemből, hogy nehogy megbántsam az Istent.

2009. nov. 4. 08:18
 18/38 anonim ***** válasza:
55%

Mivel én egyik létezésében sem hiszek,egyiktől sem félek. :)

Vannak az életben sokkal fontosabb dolgok is,mint ezen agyalni.

Létezik?Nem létezik?

2009. nov. 4. 14:18
 19/38 anonim ***** válasza:
0%
mindenkinek saját magától
2009. nov. 4. 15:20
 20/38 anonim ***** válasza:
50%
Az Istent félni, és Istentől félni nem ugyanaz. Istent úgy féldd, hogy jót cselekszel. A Sátántól pedig félj, s próbálj mérlegelni...
2009. nov. 4. 19:29
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!