Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Ilyenkor mi a helyzet?

Ilyenkor mi a helyzet?

Figyelt kérdés
Tehát,a kereszténység azt mondja,Isten elítél és megbüntet bizonyos dolgokat,amiket bűnnek nevez.De ha valaki vét ellenem(pl.megcsal a feleségem,meglop valaki,igazságtalanul bánik velem)de én megbocsájtom neki,akkor Isten miért,milyen alapon ítélné el?
2013. szept. 8. 09:14
1 2 3
 11/28 A kérdező kommentje:

"Lost in the Darkness (R.I.P.) válasza:

De te most a múltról beszélsz...

Ha a feleséged most is mással hancúrozna, meglopna és igazságtalanul bánna veled, akkor engednéd neki ezt a magatartást és megbocsátanál? (ha tudod, hogy a holnap is így fog eltelleni, míg ki nem dobnak a palijával a lakásból)?"

A feleségem egyszer csalt meg(tudtommal csak egyszer)kb.fél éve.Kiderült a dolog,nem esett jól természetesen,de megbocsájtottam neki,ő is ember,és gyenge.Nem váltunk el.Jézus pedig a házasságtörésről azért keményen nyilatkozott:

"Hallottátok, hogy megmondatott: Ne paráználkodj! Én pedig azt mondom nektek: aki kívánsággal tekint egy asszonyra, már paráznaságot követett el vele szívében. Ha a jobb szemed visz bűnre, vájd ki, és dobd el magadtól, mert jobb neked, ha egy vész el tagjaid közül, mintha egész tested vettetik a gyehennára. (Máté 5:27-29)"

Ha megint kiderülne,hogy rendszeresen megcsal....hát nem tudom,akkor,hogyan reagálnék.Az,hogy megbánta az előzőt,az nem azt jelenti,hogy nem bukhat el megint...mert hát az emberi természet olyan,amilyen,és valahol ezt is meg lehet érteni...szóval nem tudom,jó kérdés.Mindenesetre kidobni nem tudnának,mert az én nevemen van a lakás:)

Igazságtalanul meg sokszor bántak már velem,már szinte nem is érdekel,ez egy ilyen világ,ítélkezés megy ész nélkül,amiből persze gyakorta a másik ember félreértése adódik=igazságtalanság.

2013. szept. 8. 11:54
 12/28 anonim ***** válasza:

[link]

Végül is az asszony nem Isten ellen vétett. Egyébként konkrétan/tudatosan/szándékosan neked sem okozott kárt (csak megbántott a tette és megszegte az ígéretét -> Gyenge volt).

Ha megbánta meg lesz neki bocsátva. Ha nem, majd Isten eldönti. Mert az ő igazsága örök...

2013. szept. 8. 12:23
 13/28 anonim ***** válasza:
0%
1000 év megégettük volna, hogy legalább a lelke üdvösségre találjon. Na jó, rossz vicc volt.
2013. szept. 8. 12:29
 14/28 anonim ***** válasza:
Isten ellen vétett, hiszen magatartásával Isten ellenségét, a Sátánt szolgálta. De Jézus Krisztus az ő bűnét is eltörölte kereszthalálával, de ezt az embernek át is kell vennie - vagyis meg kell térnie, és elfogadnia ezt az áldozatot önmagára is érvényesnek. Isten bármikor kész megbocsátani, de az embernek is meg kell tennie egy lépést - elismerni, hogy bűnt követett el, és bocsánatot kérni azért, amit tett.
2013. szept. 8. 13:59
 15/28 A kérdező kommentje:

"1000 év megégettük volna, hogy legalább a lelke üdvösségre találjon. Na jó, rossz vicc volt."

Hát igen:) Mondjuk azért az ószövetségben is durva az az átokhozó pap Mózes könyvében...

2013. szept. 8. 14:10
 16/28 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

A megbocsátás és az igazságszolgáltatás két dolog. Attól, hogy te megbocsátasz, még a bűnös nem kerüli el az igazságszolgáltatást. Isten hasonlóan megbocsát minden bűnt, de nem hagyja büntetlenül.

Üdv. Péter

2013. szept. 8. 16:05
 17/28 A kérdező kommentje:

"Attól, hogy te megbocsátasz, még a bűnös nem kerüli el az igazságszolgáltatást."

De neked nem furcsa,hogy én nem büntetek,megbocsájtok,Isten meg nem képes erre? mindenképpen igazságszolgáltatást akar? Ha engem megcsal a feleségem,az max.nekem fájhat,nem Istennek.Neki mit kéne elrendeznie vele?

"Isten hasonlóan megbocsát minden bűnt, de nem hagyja büntetlenül."

Ez így elég ellentmondásos.

2013. szept. 8. 18:16
 18/28 anonim ***** válasza:
71%
Kérdező, ha kérdést teszel fel a keresztények felé akkor mért nem fogadod el az ő válaszukat? csak vitázni akarsz és mondani a saját igazságod?!
2013. szept. 8. 19:07
 19/28 A kérdező kommentje:
Figyelj,ne haragudj,a kérdést valóban a keresztényekhez intéztem elsősorban,de ez nem arról szól,hogy mindent el kell fogadni.Mi a problémád? Ha valami számomra nem kerek,nem fogok rá bólogatni.Vagy talán te így cselekszel,ha felteszel egy kérdést? Nem mondhatom meg,ha valamit ellentmondásosnak látok? Vagy mivel van problémád pontosan,na ki vele!
2013. szept. 8. 19:32
 20/28 anonim ***** válasza:

Megbocsátani a másiknak magad miatt kell. Ahogy én is megbocsátom neked az ismételt provokációt.

A büntetést a tettért viszont senki sem kerüli el, de az Isten dolga, nem a miénk és minden bűn meg lesz büntetve.

2013. szept. 8. 20:00
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!