Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Ilyenkor mi a helyzet?

Ilyenkor mi a helyzet?

Figyelt kérdés
Tehát,a kereszténység azt mondja,Isten elítél és megbüntet bizonyos dolgokat,amiket bűnnek nevez.De ha valaki vét ellenem(pl.megcsal a feleségem,meglop valaki,igazságtalanul bánik velem)de én megbocsájtom neki,akkor Isten miért,milyen alapon ítélné el?
2013. szept. 8. 09:14
1 2 3
 1/28 anonim ***** válasza:
51%
Ez a szokásos csűrés, csavarás. Isten mindig pont olyan, ahogyan a hívőknek jó. Büntet, vagy megbocsájt, de csakis nekik. Egyébként ha már hiszel benne, akkor minden el van boronálva...
2013. szept. 8. 09:35
 2/28 A kérdező kommentje:
Igen,hát valahogy úgy...
2013. szept. 8. 09:44
 3/28 anonim ***** válasza:
51%
Mert minden ilyen cselekedet nemcsak az embertarsak, hanem Isten ellen is iranyul, mivel ezek az o ellensegehez tartoznak (kvazi arulas Isten ellen).
2013. szept. 8. 10:01
 4/28 Pietrosol ***** válasza:

Szia!

A kereszténység nem beszél isteni büntetésről, az a judaizmus. Isten nem büntet, hanem az ember bünteti magát. Ha leugrasz egy hídról sem a gravitáció büntet. Ugyanígy, ha nem a szeretet felé törekszel, hanem annak ellenébe, akkor nem a szeretet büntet, hanem te bünteted magad azzal, hogy elvágod magad a szeretettől.

Tehát, ha te ilyen esetben megbocsátasz, akkor a saját létezésed és ezen keresztül az egyetemes létet tetted gazdagabbá.

2013. szept. 8. 10:08
 5/28 anonim ***** válasza:

Ahogy Erzsébet királyné mondta:

A megbocsátás Isteni erény.

Ám az embertársadnak is megbocsátásban lesz része Istentől, ha nem teszi többé, és mélyen sajnálja, megbánja, hogy ilyet elkövetett

akkor nem bocsát meg, ha nem bánja meg, és nem hagy fel a helytelenség tetteivel.

Katy Weaver

2013. szept. 8. 10:09
 6/28 A kérdező kommentje:

"Mert minden ilyen cselekedet nemcsak az embertarsak, hanem Isten ellen is iranyul, mivel ezek az o ellensegehez tartoznak (kvazi arulas Isten ellen)."

Ha én meg tudok neki bocsájtani,Istent,aki sokszorta hatalmasabb nálam,sokkal könnyebb,bántani,megalázni,elárulni? Én megbocsájtóbb vagyok,mint Isten? ez igen furcsa,ha ő a legszeretőbb a világegyetemben.

2013. szept. 8. 10:28
 7/28 A kérdező kommentje:

Pietrosol

"A kereszténység nem beszél isteni büntetésről, az a judaizmus."

Hááát én nem így tudtam...Igaz,hogy a büntető Istenről leginkább az ószöv.-ben van szó,de megfigyeléseim szerint sok keresztény beszél büntető Istenről itt az oldalon is.Egyébként a többi része tetszett annak,amit írtál.

2013. szept. 8. 10:36
 8/28 anonim ***** válasza:
42%

De te most a múltról beszélsz...

Ha a feleséged most is mással hancúrozna, meglopna és igazságtalanul bánna veled, akkor engednéd neki ezt a magatartást és megbocsátanál? (ha tudod, hogy a holnap is így fog eltelleni, míg ki nem dobnak a palijával a lakásból)?

Nem hiszem. Pedig Jézus elég sok mindent eltűrt.

Ha a feleséged megbánta a bűnét, akkor van reménye elkerülni az ítéletet.

Az ítéletnél pedig a szándékot és a körülményeket is vizsgálni kell.

2013. szept. 8. 11:11
 9/28 anonim ***** válasza:

Vagy arra gondoltál, hogy a feleséged ilyen züllött asszony volt, akit egyszer egy kalandban lemészároltak.

Te pedig még így is szeretet és megbocsátottál neki? Hiába nem bánta meg, amit tett (mert már nem is tudná?)

2013. szept. 8. 11:13
 10/28 anonim ***** válasza:
42%

A megbocsátás a Krisztusba vetett hit alapja. A Názáreti Jézus Krisztus kapta meg az ítéletet az Atyától, és vettetett el az emberektől.

Megbocsátom emberek vétkeit, mert hiszek abban, hogy az igaz bíró ítéli meg az embert, és nem nekem kell. Sőt, ha én ítélem meg, én is ítélet alá fogok kerülni, mert ha nem bocsátom meg a vétket ellenem, miért várnám el, hogy megbocsássa az Úr az én vétkemet?

22. Mert az Atya nem ítél senkit, hanem az ítéletet egészen a Fiúnak adta;

23. Hogy mindenki úgy tisztelje a Fiút, miként tisztelik az Atyát. A ki nem tiszteli a Fiút, nem tiszteli az Atyát, a ki elküldte őt.

János Evangyélioma 5. rész

2013. szept. 8. 11:26
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!