Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » A Biblia miért nem ír az...

A Biblia miért nem ír az amőbákról semmit?

Figyelt kérdés

Ez a kérdés adta az ihletet, és azon belül a kérdező egyik kommentje:

http://www.gyakorikerdesek.hu/kultura-es-kozosseg__vallaskri..

2013. szept. 7. 20:48
1 2
 1/19 anonim ***** válasza:
52%
Nem tudományos könyv, Jézus megmenteni jött minket, nem megmagyarázni az élet kezdetét és biológiai előadásokat tartani. Tehette volna hogy tudományos előadásokat tart, ezáltal nyomatékot ad beszéde hitelességének? Igen. De ő ehelyett bénákat, vakokat, leprásokat gyógyított.
2013. szept. 7. 20:54
 2/19 A kérdező kommentje:

És rákos embereket, vagy TBC-ben szenvedőket miért nem?

Esetleg Jézus miért nem írta le a gyógyszerek vagy vakcinák előállítási módját? Hiszen akkor nemcsak egy, hanem több ezer embert is meggyógyíthatott volna.

2013. szept. 7. 20:59
 3/19 anonim ***** válasza:

Nem tudom, de a linkelt kérdés feltevője a kérdés és a kommentek alapján is egy elvakult vallásos idióta.

De ugyanilyen alapon nem ír a vírusokról, baktériumokról(gondolom azért, mert a betegségeket a bűnnek tulajdonították, nem nekik), medveállatkákról, lehetne még sorolni.

2013. szept. 7. 21:00
 4/19 anonim ***** válasza:
61%

"Esetleg Jézus miért nem írta le a gyógyszerek vagy vakcinák előállítási módját? Hiszen akkor nemcsak egy, hanem több ezer embert is meggyógyíthatott volna"

Sajnos mindenki meg fog halni. A kereszténység nem arról szól, hogy nem fogsz megbetegedni és meghalni.

A kérdésre a válasz pedig az, hogy nem biológia könyv. (és nem ateista materialista nézetű).

2013. szept. 7. 21:08
 5/19 anonim ***** válasza:

Tüdőbajost emlékezetem szerint gyógyított Jézus (rák meg nemigen volt akkoriban), bár nem olvastam ki az egész Újszövetséget, így nem biztos. S különben sem a betegség típusa a lényeg, hanem maga a csodatétel, az irgalmasság, stb.

S a Biblia azért nem ír az amőbákról, mert semmi köze hozzájuk. A teremtés sem 6 nap alatt ment végbe, hanem évmilliók alatt. Jelképes a 6 napos Teremtéstörténet (lehet hogy épp 6 milliárd évet jelent), nyilán nem lehetett ennyi időbe besűríteni minden kis élettelen és élő dolgot a világból. Ha nagyon akarod, beveheted az amőbát a föld-víz szétválasztásához, ugye fejlődéstanilag még a konkrét állatok előtt léteztek. Vagy a csúszó-mászó állatokhoz (valahol a kettő között lenne).

2013. szept. 7. 21:14
 6/19 anonim ***** válasza:

Karbonát: logikailag a bűnnek tudhatjuk őket, hisz az első bűn előtt nem volt se betegség, se halál, a bűn miatt jöttek ezek.

Kérdező: Nézd, fogalmam nincs! De lehet hogy gyógyított rákos betegeket is, nem tudhatjuk! De ez a fontos a Bibliában? Nem! Lehet hogy a vakcinák receptjeit nem adta oda az embereknek, de a Bibliát igen, amely az én életemet megmentette és nem érdekel hogy erről mit gondolsz, de így van.

2013. szept. 7. 21:18
 7/19 Grielean ***** válasza:

Ugyan ateista vagyok, de még így is belegondolva, milyen kérdés ez? Olvastam a Bibliát, de nekem nem hiányoztak belőle az amőbák, ez a könyv nem erről szól.

Különben is, ha benne lennének, akkor meg már azon mehetne a vita, hogy az amőba benne van, de a papucsállatka miért nincs?

2013. szept. 7. 21:18
 8/19 anonim ***** válasza:
21:14 : Rák volt, a rák különböző tipusait Hippokratész felirta, de azért azt gondolhatjuk hogy a mai ózonréteggel és a sok káros anyaggal szépen gyarapodott a rákos betegek száma. Szerintem gyógyított rákost is, ha nem akkor azért mert ahol járt ott nem volt rákos beteg.
2013. szept. 7. 21:19
 9/19 A kérdező kommentje:

Nem arról van szó, hogy meg akarlak győzni bármiről is. Ha hívő vagy, én tiszteletben tartom. Azt nem értem, hogy ők miért nem tartják tiszteletben azt, hogy én ateista vagyok, és a fenti linkhez hasonló provokáló kérdést írnak ki?

2013. szept. 7. 21:20
 10/19 A kérdező kommentje:
Különben is, ezt tanítja a Biblia, hogy legyetek arrogánsak és lenézőek az embertársaitokkal? Nagyon sok elvakult, fanatikus hívőt láttam már, aki gyakorlatilag önmaga paródiája volt. Prédikálja a szeretetet és a megbocsátást, közben meg ha valaki ellentmond neki, akkor már egyből hülye az illető, meg reméli, hogy a pokolban fog megrohadni (ilyet is hallottam/olvastam már), stb.
2013. szept. 7. 21:24
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!