Igaz-e az, hogy a Bibliában az Igazsághoz Szemét van hozzá keverve/hozzá keveredve?
Ha szó szerint veszed a Biblia tanításait akkor biztos nem gondolod szemétnek egyik részét sem. Amennyiben amolyan "erkölcsi útmutatónak" veszed akkor egyes részei bizony "elavultak". 2000 év hosszú idő. Rengeteget változott azóta a világ. De azt gondolom az alap értékek még ma is érvényesek.
Hogy ki mit gondol erről az persze hitbeli kérdés...
Ha olvasod a Bibliát és odafigyelsz arra amit olvasól akkor észreveszed,hogy egy összetett rendezett könyv. Az elejétől a végéig egyvalamiről,valakiről szól.
Nézz utánna és döntsd el te,hogy szemét vagy sem.
A biblia egy rendkívül furfangosan, cselesen megírt olvasmány. Ezerféleképpen lehet értelmezni, még a keresztények között is akadnak véleménybeli eltérések, évszázadok óta vitatkoznak, hogy most hol mire is céloz. Ehhez jön még az, hogy hol elvettek, hol hozzáraktak az évek során. Bizonyos iratokhoz például a Vatikánban csak magas rangú papok férhetnek hozzá, nem furcsa?
Külön megemlíteném az ezen az oldalon írogató keresztények színvonalát. Illetve annak nemlétét. Egyszerűen bámulatos, mennyire tájékozatlanok, még a saját vallásukat sem ismerik normálisan. Sokuk még a bibliát sem olvasta. Én igen, pedig még csak keresztény sem vagyok. Szégyen.
Valami fondorlatosság biztos van a dologban. Gyere rá, hogy mi az, nekem már sikerült.
Az is meglepő, hogy ha a történeteket végig olvasod, rájöhetsz, hogy konkrétan mindet a kereszténységnél több ezer évvel régibb ősi pogány vallások történeteiből vették át. Például Noé története majdnem tökéletesen azonos a sumér Ziuszudráéval, de Jézus születésének története is a perzsa Mithrász istenség történetével azonos, és még sorolhatnám az egyezéseket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!