A menyországban és a pokolban mit csinálnak egész nap az emberek? Feltételezem nem ugy "élnek" mint a földön
Nos balf...-im,elő az azbesztbugyival,mert tirátok bizony a tisztítótűz vár(ja,hogy az nem tudjátok mi?)
A pokol meg valami olyasmi lehet,hogy vasárnap nincs aki kiváncsi rád,aztán nyomogatod a billentyűket.
(ne gyere most ,hogy mit keresek itt,most társadalmizok)
Miért veszekedtek? A kérdéssel foglalkozzatok, és ne térjetek el, olyan rossz olvasni, hogy összekaptok és a kérdezőnek haszontalan viselkedésetekkel teleszemetelitek a kérdést. Van menny és pokol több vallásban, picit másképp értelmezik az egyes vallások, ez történelem és kultúrtörténelem, hogy melyik mennyire igazi, azon felesleges vitatkozni, mert itt Földi életünkben nem igazán nyerhetünk bepillantást, mi van a halálon túl. Semmi bajom azzal, ha más másképp képzeli el, mint én. Valóban sok poén is született, miért ne illenének ide? A választ majd csak akkor fogjuk igazán tudni, ha magunk tapasztaljuk, és akármi van, ide a Földi síkra sose fogjuk tudni elhozni.
Az is biztos, hogy a középkorban volt egy speciális világnézet a mennyről és a pokolról, aki olvasta Dante Isteni színjátékát, tudja, milyennek képzelte el az akkori ember a halál utáni világot.
Más kultúrákban megint más volt, aki kíváncsi, az olvasson utána. Az embereknek mindig volt hitvilága, de mivel sokáig elszeparáltan éltek az embercsoportok egymástól, ezért sokféle elképzelés, és így sokféle vallás alakult ki. De egyik se rosszabb a másiknál, mivel a történelem alkotta mindet. És vannak közös tartalmi elemek, közös célok, közös értékek, ezt is megtalálhatja bárki, aki utánaolvas. Ami eltér, az a körítés, a rituálé, a szokások.
Mi értelme veszekedni? Kéri bárkitől is bárki, hogy minden áron fogadtassa el az akaratát, elképzelését másokkal? Még a Biblia Istene se kért ilyet, sőt. Ennek is utána lehet olvasni.
Peace!
egy keresztény
menny:
boldogan élnek a szeretteikkel
a szerelmükkel
pokol
kínzó fájdalom
15:31 vagyok harmadjára. Tőlem mindenki azthisz amit akar én válaszoltam egy kérdésre, én így élek, erről nem óhajtok senkit meggyőzni és vitát nyitni sem.
Amúgy keresztény családban nőttem fel, elég szigorú keresztény családban, de tudod nem hiszem hogy a menyország az, mikor ott repkedünk a Jóistennel és ennyi. Nem szóltam egy mukkot sem a reinkarnációról, de azért gondolhatod, hogy nem abból egy egy lélek élete, hgy leél mondjuk 60 évet itt, felmegy Istenhez és kész. Ez még mesének is gyatra.
Én így hiszem Istenben, ha valakinek tetszik örülök, ha valakinek nem ő dolga. De az én hitemet ne próbálgassa senki megkérdőjelezni. Teis, vagy ti is higyjetek abban amiben akartok és ahogyan akartok.
A Biblia is egy módja ennek. de ezért nem fogok lehurrogni senkit. Akkor énis elvárom viszont.
16:34 - Mindegy, miben hiszel, csak ne veszekedjetek, azért írtam, hogy vegyetek kicsit vissza, tudod, okos enged, meg a Biblia is azt írja, hogy "terjesszétek az evangéliumot" de "ahol nem hallgatják szívesen, ott ne erőltessétek, menjetek máshova". És én próbálok eszerint élni, nem erőltetem másokra az akaratomat, ha másképp gondolja, csak zavar, ha valaki ezt teszi, mindegy, mely vallást tartja magáénak.
És még akár neked is igazad lehet, én pl. annyi fájdalmat megéltem fiatal korom ellenére a családom részéről, hogy már nem kell több, mert egy életre valót leéltem már, és ha nem jön jobb most, akkor én fellebbezek egy olyan életért, ahol nem utálnak.
a mennyországban imádkoznak, a pokolban pedig buliznak.
döntsd el, hova akarsz kerülni.
17:09
inkább imádkozok minthogy a pokolra kerüljek Pfff
"csak az a helyzet, hogy akinek lövése sincs, meg annyit tud róla amennyit a tegnap dan brown könyvből készült filmen látott annak teljesen felesleges írnia"
És természetesen te egy hozzászólás alapján is le tudod szűrni, hogy ki mennyire ért hozzá. Fantörpikus! :))
én a pokolba fogok kerülni és egésznap bulizni fogok!
ki tart velem!
sex drog and rock and roll
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!