Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » A menyországban és a pokolban...

A menyországban és a pokolban mit csinálnak egész nap az emberek? Feltételezem nem ugy "élnek" mint a földön

Figyelt kérdés
nem kérek olyan választ köszönöm hogy nem létezik ilyesmi, meg az ember lelke is megszűnik stb.
2009. nov. 1. 14:29
1 2 3 4 5 6
 11/56 anonim ***** válasza:
82%
Nem tudom, mert vagy még nem jártam egyik helyen se, vagy ha jártam, nem emlékezhetek.
2009. nov. 1. 15:33
 12/56 anonim ***** válasza:
100%

Ja, egy vicc a témához:

Kovács és Nagy meghalnak. Nagy a mennybe, Kovács a pokolba kerül. Telik-múlik az idő. Nagy baromi jól érzi magát a menyországban. Fehérruhás lányok legyezik, a legjobb ínyencfalatokat eszi, miközben gyönyörű zene szól. Egyszercsak meglátogatja Kovács. Nagy örömmel mutatja be neki a menyország szépségeit, de Kovács csak csóválja a fejét.

- Szép, szép, de nem az igazi. Semmi izgalmas nincs itt, mindenki alszik, tiszta unalom az egész. Bezzeg a pokol! Bombázó csajok iszapbirkóznak, a másik helyen sztriptíz, ráadásul azt a csajt szeded föl amelyiket akarod, vérpezsdítő zene egész álló nap, pia minden mennyiségben, na ez látod igazi buli, de te csak maradj itt én megyek vissza.

Nagy elkezdi törni az agyát:

- Végülis igaza van, egy kicsit uncsi ez a mennyország, megnézem magamnak azt a poklot.

Le is megy, bekopog a kapuján, abban a pillanatban két ördög közrefogja, beledobják egy üstbe és forró szurkot öntenek rá. Nagy kétségbeesetten ordít:

- De hát hol vannak a nők, a pia, a buli?

Mire a Sátán:

- Ezt mégis ki mondta neked?

- Hát a Kovács.

- Kovács, Kovács, milyen Kovács? ... Jaaa, a marketinges Kovács!

2009. nov. 1. 15:35
 13/56 anonim ***** válasza:
69%

A válasz megírásának időpontja: ma 15:31

Mondd, honnan tudod (pláne, ha nem emlékszel az előző életeidre), hogy emlyik irányba kell haladnod?

2009. nov. 1. 15:36
 14/56 anonim ***** válasza:
100%

vann egyértelmű dolgok, is, de ha odafigyelsz a saját vágyaidra és álmaidra nem térsz el tőlük, az a te éltcélod.

Az az életcél, ahogyan legboldogabban és kiegyensúlyozottan tudsz élni, szeretet adni másoknak. van aki zsíroskenyere szik, nincs pénze, de annyi szeretre képes mint más nem. És bolog. neki valósznűsíthetően az a feladata hogy adott körülmények közt is boldog legyen boldogságot és szeretet adjon.

Mi másért élnénk? nem a pénz és a hatalom miatt.azok földi dolgok...és ha meghalunk mi marad belőle? egy üres lélek.

2009. nov. 1. 15:39
 15/56 anonim ***** válasza:
38%

Nem értem amúgy hogy egy keresztény témájú kérdésbe miért ateisták, reinkarnáció-hívők, meg olyanok akik sorozatokból veszik a vallási képzeteiket, stb. írnak (magyarul akik jó esetben is hírből ismerik a szigorúan vett keresztény domgatikát)????????????????

Megértem én hogy valamilyen szinten sokakban visszatetszést kelt egyes keresztény vezetők gyarló viselkedése, de nem ez alapján kéne megítélni egy egész vallást (ugyanis a többi sem különb)! Tényleg, akkor most mit sírtok vissza, legyen újra bolsevik terror, ahol agyonlőtték a papokat, stb.? Mert ez a fröcsögő kereszténygyalázás körülbelül a kommunisták retorikájára emlékeztet, pedig (elméletben) megtörtént a rendszerváltás, ébresztő, vagy gyerünk be a föld alá Mákosi Ratyi elvtárs mellé!

Na mindegy, egy szó mint száz, azt nem tudom pontosan én sem, hogy milyenek ezek a szellemi síkok, mint a menny és a pokol, de egészen más mint most itt az biztos. Istent sem tudjuk földi dolgokkal körülírni, a mennyet és a poklot sem tudjuk. És szerintem felesleges is, úgyis megtudjuk. Az biztos, a pokol az örök szenvedés helye, az emésztő tűzé (a tüzet lehet tágabb értelmezésben is felfogni), a menny pedig az örök béke, tisztaság helye (és ezt sem feltétlenül csak hallelújázó kórusban lehet elképzelni, istenem, túl sok tv-t néztetek). A purgatorium pedig sztem olyan mint a pokol, csak a purgatóriumból a végén megszabadul a lélek. Igen, persze egyik helyen sem úgy élnek mint itt a földön, most ez olyan mintha azt kérdeznéd "egy angyal naponta hányszor megy wc-re?", na szóval ez a kérdés sztem megfoghatatlan. Meg alapvetően, akkor már szellemi lények leszünk, egy szellemi lény pedig semmiben nem hordoz materiális tulajdonságokat.

2009. nov. 1. 15:42
 16/56 anonim ***** válasza:
84%

"Mi másért élnénk?"

Én például ezernyi más dolgot is ki tudok találni a magam részéről, amiért élni érdemes. Szóval még mindig nem értem, hogy honnan kellene tudnom, hogy hogyan éljek. ... Vagy hinnem kellene azt, amit te hiszel (bizonyíték nélkül - bemondásra)?

2009. nov. 1. 15:50
 17/56 anonim ***** válasza:
79%

"Nem értem amúgy hogy egy keresztény témájú kérdésbe miért ateisták, reinkarnáció-hívők, meg olyanok akik sorozatokból veszik a vallási képzeteiket, stb. írnak"

- Talán mert a kérdésbe nincs odaírva, hogy csak keresztények írhatnak?

- Talán mert nem csak a keresztényeknél van pokol meg menyország?

- Talán mert másnak is lehet véleménye?

Lehet, nem kellene elnyomnod mások szabad véleménnynilvánítását - bár tudom, szokás felétek. ;)

2009. nov. 1. 15:52
 18/56 anonim ***** válasza:
70%

A válasz megírásának időpontja: ma 15:42

akkor ezek szerint a politikai kérdésekben is csak politikusok válaszolhatnak?

2009. nov. 1. 16:03
 19/56 anonim ***** válasza:
46%
Nem válaszolhat bárki, megint kisarkítjátok, csak az a helyzet, hogy akinek lövése sincs, meg annyit tud róla amennyit a tegnap dan brown könyvből készült filmen látott annak teljesen felesleges írnia...
2009. nov. 1. 16:14
 20/56 anonim ***** válasza:
48%
*Nem, válaszolhat (vesszővel)
2009. nov. 1. 16:14
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!