Ha van Isten akkor miért alkotott Down-kóros gyereket? Mi a célja velük?
A betegség a bűn következménye, ezt a minimális tudás jogosan elvárható egy kritizálótól. Az első válaszadónak ennél értelmesebbre még sosem futotta, az agya helyett káposztalé lehet, annyira sötét.
A kérdésre: Te ismered őket? Én évekig dolgoztam velük és náluk jobb ember nem létezik. Ők azért születnek, hogy példát mutassanak. De milyen furcsa, hogy pont őket végzik már az anyaméhben, miközben már a kutyáknak is jogokat követelnek!!!!
Nem hiszem, hogy itt bárki ismerné akár a down-os embereket, akár a kereszténységet és így köpködtök!
" A betegség a bűn következménye"
Mit ártottak ezek a gyerekek a társadalomban hogy így kell bűnhődniük?
"Ők azért születnek, hogy példát mutassanak. "
Mégis milyen példát? Genetikailag beteg emberek, visszamaradottak. Van más módszer is példamutatásra, nem szegény down kóros gyerekeket kéne szopatnia így Istennek.
Jó kérdés.
Szerintem ha van Isten, akkor vagy nem mindenható, és ezért csúsznak be ezek a dolgok, vagy már régen le se tojik minket.
Vagy pedig egyszerűen nem létezik Isten, akkor pedig el kell fogadni, hogy vannak genetikai hibák és betegségek.
Vallásos emberként úgy gondolom, hogy Isten nem akarja, hogy ezek a gyerekek betegek legyenek. Sokan elfelejtik, hogy Istenen kívül ott van a gonosz is, akit ugyan sokszor alábecsülünk, de igenis nagy hatalommal rendelkezik. Én ezt úgy tudom elképzelni, hogy isten teremt valami jót, és a gonosz belepofátlankodik.
Innen pl. a betegségek.
Persze lehet, hogy ezzel a nézetemmel a középkorban már máglyán elégettek volna. :D
De azt biztosan vallom, hogy nem büntetésből jönnek a világra az ilyen emberek.
"A bűn miatt van a betegség te tudatlan."
Tehát mások bűne szívat Isten teljesen ártatlan gyereket? Szép.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!