Kedves keresztények, mi a válaszotok erre a 3 kérdésre?
Szerintetek...
...vajon miért nincs semmilyen korabeli római feljegyzés a csodatevő Jézusról, aki halottakat támasztott fel, vizet változtatott borrá és feltámadt, amikor Spartacusról, egy egyszerű gladiátorról, aki fellázadt számosat találni?
...vajon Isten miért pont a szegény sivatagi javarészt kecskepásztorkodással foglalkozó zsidóknak "nyilatkoztatta ki magát", szemben az ókori görögökkel, akik már akkor ismerték a felhajtóerőt, a sugárhajtás elvét, kiszámolták a Föld kerületét, tehát tisztában voltak vele, hogy a Föld gömb alakú, és mozog, sőt még azt is tudták, hogy minden atomokból áll?
...vajon miért akkor állították össze a Bibliát, amikor már senki sem élt, aki emlékezhetett volna mi is történt valójában?
"Hat napon munkálkodjanak, a hetedik nap pedig a nyugodalomnak szombatja az Úrnak szentelt [nap]: valaki szombatnapon munkálkodik, megölettessék."
Kivonulás 31:14
Ilyenkor érvényét veszti a "ne ölj" parancs???
A Biblia ugyan tartalmaz erkölcsi normákat és tanítást, de ugyanúgy egy csomó erkölcstelen dolgot is (sok öldöklés).
Egyes keresztények komolyan úgy csinálnak, mintha a Biblián kívül semmilyen könyv nem tartalmazna erkölcsöt, sőt e nélkül a könyv nélkül nem is létezne. Vicces...
Vidiripi
38. válaszoló!
1. Nem soroltad fel hogy kik mészárolták le az általad említett embereket.
2. Azt sem válaszoltad meg hogy ennek miért kellet így lennie.
Természetesen mondhatjuk azt hogy nem lényeges dolgok. De akkor nem igaz az az állítás hogy alaposan megvizsgáltuk a dolgot.
"Történetesen a Biblia a világirodalom egyik legvéresebb és legkegyetlenebb könyve."
Világirodalom="A világirodalom a világ valamennyi nyelvén született irodalmak összefoglaló elnevezése. A kifejezés a Johann Wolfgang von Goethe által 1827-ben bevezetett német Weltliteratur szó magyar megfelelője."
Ne is menjünk vissza a régmúltba csak vegyük az eltelt 112 évet. A világirodalomban megtalálható az I. és II. Világháború története. Ha csak az egyik világháborúnak az áldozati létszámát vesszük már az meghaladja a Bibliában leírt összes halálesetet. De mi a helyzet akkor ha egy történelem könyvet vizsgálunk amiben benne van mindkét világháború? S nem csak a katonai áldozatok száma de a civileké is s mind ez csak óvatos becslésként. Majd egyszer talán nézd meg a számokat.
Aztán ott van még a gyilkossági áldozatok nyilvántartása a feltételezett és a hivatalosan végre hajtott abortuszok száma. A kisebb háborúkat és fegyveres konfliktusokat nem is említettem. Ha jól tudom van olyan történelem könyv hogy A XX. század krónikája. De lehetne még folytatni.
Tehát amikor "legeket" állítasz a Bibliáról akkor derül ki hogy még a közelmúlt TÖRTÉNELMI eseményeiről sincs átfogó képed. Nem hogy a Bibliáról tudásod vagy ismereted. S ez még nem is lenne baj na de hogy a történelemről sincs.
"Soroljam fel kiket mészároltak le a Keresztényésg nevében?"
Nem! Ne sorold fel! Ugyan is én nem ezt kértem. Csak sajnos te nem voltál elég figyelmes.
Ezt írtam: "Ja és kérlek sorold már fel hogy kik is mészárolták le az általad említett embereket?"
A 35. kommentedben lévő írásodra reagáltam így. (remélem érthető)
Kedves kérdező!
"Ilyenkor érvényét veszti a "ne ölj" parancs???"
Igen abban az időben ez így volt. Pont mit a királyi Magyarországon itt is volt egy olyan időszak amikor levágták a tolvaj kezét. Ezt bizonyára te is tanultad általános iskolában történelem órán.
"A Biblia ugyan tartalmaz erkölcsi normákat és tanítást, de ugyanúgy egy csomó erkölcstelen dolgot is (sok öldöklés)."
Igen így van! De ezt elmondhatod egy akció filmről is ahol halomra lövök a "rossz fiúkat" De a maffia vezérnek nem sikerül megvesztegetnie az erkölcsös rendőrt. Aki halomra lövi a maffia vezér embereit aztán meg magát a főnököt is. Happy End!
S amire még nem jött válasz: "Kérdező ha már úgy is ennyire járatos vagy abban hogy a rómaiak mit jegyeztek fel. Akkor áruld már el hogy vannak e olyan feljegyzéseik amelyekben az olvasható hogy keresztényeket széttépetnek oroszlánokkal meg más egyéb válogatott halál nemben pusztulnak el?
S természetesen csak olyan feljegyezések számítanak amelyeknek a keletkezési ideje az első és a második századra datálható."
"S amire még nem jött válasz: "Kérdező ha már úgy is ennyire járatos vagy abban hogy a rómaiak mit jegyeztek fel. Akkor áruld már el hogy vannak e olyan feljegyzéseik amelyekben az olvasható hogy keresztényeket széttépetnek oroszlánokkal meg más egyéb válogatott halál nemben pusztulnak el?
S természetesen csak olyan feljegyezések számítanak amelyeknek a keletkezési ideje az első és a második századra datálható.""
Nem írtam, hogy járatos lennék, csupán Jézusról olvastam sokat. Egyszer valakitől hallottam, hogy egyáltalán nem bizonyított, hogy élt volna Jézus. Ez az infó nekem egész újszerű volt, mert hát minden töri könyvben szerepel, akkor gondoltam csak egy valós személy volt, még ha nem is hittem benne, mint megváltóban. Ezután több helyen utána olvastam a dolognak, és megtudtam, hogy szigorúan korabeli feljegyzések nincsenek róla, és a későbbiek is csupán pár sorosak, csodákat pedig egyáltalán nem említenek. Nem vagyok történész, de tudtommal a történészek mai álláspontja szerint nem nagyon volt jellemző, hogy üldözték volna a keresztényeket, mivel több légionárius is át vette ezt a vallást. Egyedül talán Nero, de ő sem a vallásuk miatt. Sőt vannak olyan elméletek is, melyek szerint a gladiátor játékok csak megrendezett színdarabok voltak, és egyáltalán nem történtek öldöklések a Colosseumban. Bár ez utóbbi teóriát én sem osztom.
Kedves 44. hozzászóló:
1. Már ne haragudj, de nem fogok kiselőadást tartani álltalános történelmi ismeretekből. Javaslom nézz utána az inkvizíciónak. Mik azok a rémséges tettek amiket a kereszténység nevében követtek el. Ha ezt megteszed, akkor megkapod a választ arra is, hogy kik és miért követték el ezeket a szörnyűségeket.
2. Te nem ragáltál az én hozzászólásomra. Miért állítod, hogy a Biblia erkölcsre tanít, holott ez nyílvánvalóan nem igaz? Az egész Biblia ellentmondások tömkelege. Szerinted erkölcsös gyilkoni, azért mert Isten így rendelte? A Bibliában ez áll. Akkor most meg kellenne ölnöm azon embertársaim, akik szombaton dolgoznak? Hiszen Isten ezt parancsolta. Vagy megkínoznom és megölnöm a "parázna" nőket? Hol itt az erkölcs?
Vidiripi
"Egyszer valakitől hallottam, hogy egyáltalán nem bizonyított, hogy élt volna Jézus. Ez az infó nekem egész újszerű volt, mert hát minden töri könyvben szerepel, akkor gondoltam csak egy valós személy volt, még ha nem is hittem benne, mint megváltóban."
Akkor meg mi a jelentősége? Ez olyan dolog hogy vagy hiszed vagy nem hiszed ennyi. Előáshatsz bármennyi szöveget meg hallhatsz mindenfélét is.
De akkor is csak annyi marad a végén hogy vagy elhiszed vagy nem.
"Ezután több helyen utána olvastam a dolognak, és megtudtam, hogy szigorúan korabeli feljegyzések nincsenek róla, és a későbbiek is csupán pár sorosak, csodákat pedig egyáltalán nem említenek."
Akkor ezek az emberek hazugságért haltak kínhalált.
András - megfeszítették
Barnabás - a zsidók megkövezték
Bertalan - bottal verték agyon Jakab,
Jézus testvére - megkövezték
a kis Jakab - ledobták a templom csúcsáról és megverték
János - természetes halállal halt meg
Júdás - megfeszítették
Lukács - felakasztották egy olajfára
Márk - lábánál fogva végigvonszolták az utcákon, majd megégették
Mátyás - megkövezték és lefejezték 18
Máté - karddal ölték meg
Pál - lefejezték
Péter - megkorbácsolták és fejjel lefelé megfeszítették
Fülöp - megkorbácsolták és megfeszítették
Simon – megfeszítették
Tamás - lándzsával átdöfték
Jakab, Zebedeus fia - karddal ölték meg
Taddeus - lenyilazták
De még is ha vállalták ezt akkor hinniük kellett benne. Persze ezt csak akkor fogod megérteni ha te is hiszel valamiben. Amíg nem hiszel addig hiába is olvasol bármit is vagy beszélgetsz nem fogod megérteni mit jelent az hinni valamiben és meghalni érte.
De ha egyszer átéled azt hogy hiszel (valamiben) annyira hogy az életedet is képes lennél feláldozni érte akkor majd megérted. De itt erre nem fogsz választ kapni akár hány kérdést is írsz ki. Vagy hiszel vagy nem hiszel. Ennyi!
"Nem vagyok történész, de tudtommal a történészek mai álláspontja szerint nem nagyon volt jellemző, hogy üldözték volna a keresztényeket, mivel több légionárius is át vette ezt a vallást."
Akkor az általános iskolákban amelyek nem egyházi tulajdonban vannak ott miért tanítanak ilyet? A történelem könyvekben miért ezt írják?
Persze nem üldözték a keresztényeket. Irakot meg azért támadták meg mert tömegpusztító fegyverekkel rendelkezett.
"Egyedül talán Nero, de ő sem a vallásuk miatt."
Igen azt a tömérdek vagyont akarta elvenni tőlük azért üldözte őket. Persze hogy nem a vallásuk miatt. Igen mindenki ezt tanulja.
46. kommentelő!
"Már ne haragudj, de nem fogok kiselőadást tartani álltalános történelmi ismeretekből."
Nem is kell! Látom a lényeg nem ment át. Mert nagyon messze vagy a megoldástól.
"Javaslom nézz utána az inkvizíciónak. Mik azok a rémséges tettek amiket a kereszténység nevében követtek el."
Hallottál már kronológiáról?
"Króna II. könyve 15:13"
Ezt írtad. Akkor vegyük Vágó Istvánosra a figurát. Megpróbállak rávezetni.
Mikor játszódik az a történet amit idéztél a Bibliából? (természetesen régészeti megállapítás szerint)
Ha ez meg van akkor nézz utána hogy a kereszténység mikor jelent meg.
Azok a rémséges tettek amikről beszélsz nem a Bibliában vannak megírva. Megint csak kronológia. Bemásolsz egy igehelyet a Bibliából aztán meg jössz az inkvizícióval. Érted már mi a gond?
"Miért állítod, hogy a Biblia erkölcsre tanít, holott ez nyílvánvalóan nem igaz?"
Hol tettem ilyet?
"Az egész Biblia ellentmondások tömkelege."
Írj ellentmondást az Újszövetségből!!!!!!!
"Szerinted erkölcsös gyilkoni, azért mert Isten így rendelte?"
Isten eldöntheti hogy mi az erkölcsös és mi nem az.
Erkölcsös az ha egy apa molesztálja a gyerekét? Erkölcsös az hogy engedélyezik az abortuszt? Erkölcsös az hogy a beteg azért nem kap gyógyszert mert nincs rá támogatás s ő meg magának nem tudja megvenni?
"Akkor most meg kellenne ölnöm azon embertársaim, akik szombaton dolgoznak? Hiszen Isten ezt parancsolta. Vagy megkínoznom és megölnöm a "parázna" nőket? Hol itt az erkölcs?"
Ezt csak akkor teheted meg ha megfelelsz azoknak a kritériumoknak amelyek a Bibliában szerepelnek.
Először is zsidónak kell lenned. Az vagy?
"
"Akkor ezek az emberek hazugságért haltak kínhalált."
És az öngyilkos arab merénylőkkel mi a helyzet? Hülyeségért meghalni nem éppen példátlan dolog.
"Nem is kell! Látom a lényeg nem ment át. Mert nagyon messze vagy a megoldástól."
Az, hogy ignorálod a történelmet és nem vagy hajlandó elfogadni az igazságot az a te személyes problémád.
" Megint csak kronológia. Bemásolsz egy igehelyet a Bibliából aztán meg jössz az inkvizícióval."
Igen. És? A kronológia miért releváns ebben a kérdésben? Abszolút nem az. Számít hogy mikor követték el a szörnyűségeket Isten nevében? Nem. Teljesen lényegtelen.
Továbbra sem reagálsz érdemben, kibújsz az érdemi válaszadás alól, mert érzed hogy rezeg a léc.
"Írj ellentmondást az Újszövetségből!!!!!"
Tessék: [link]
A Biblia összes ellentmondását megtalálod itt. Az ószövetségekben lévőket, és az újszövetségben lévőket is. Ha jól tudom szám szerint közel 400 ilyen ellentmondás van. Olvasgass csak :)
Más: Miért az újszövetségből csak? Mi van az ószövetséggel? A kereszténység mintkét könyvet tanainak tekinti és szent iratként tisztelni. Nem választhatod szét a kettőt, csak azért mert ez áll az érdekedben. Tipikusz idióta keresztény mentegetőzés, hogy "jaj nem az újszövetség a lényeg".
"Isten eldöntheti hogy mi az erkölcsös és mi nem az."
Hát gratulálok akkor, akkor szerinted erkölcsös megölni egy embert, csak mert szombaton dolgozik :) Te egy idióta vagy...
"Ezt csak akkor teheted meg ha megfelelsz azoknak a kritériumoknak amelyek a Bibliában szerepelnek"
Ezt honnan veszed? Erről hol ír a Biblia? Idéznéd? Idéznéd nekem azt hogy csak akkor ölhetem meg a parázna nőket ha zsidó vagyok? De ha az is lennék. Jogomban állna gyilkolni mert zsidó vagy és mert Isten ezt parancsolta? Egyébként nem. Nem vagyok zsidó. Meg lettem keresztelve, de ateista vagyok.
Te meg egy végtelenül ostoba és ignoráns ember vagy. Nálad az ostoba, vak vallásos hit tipikus tünetei nagyon jól érzékelhetők.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!