Lehet-e Isten nő? ( ha létezik )
"Lehet-e, ha" :
ilyen megközelítésben bármi lehet, csak a fantázia szab határt.
Isten helyett írhattál volna betment, pókembert, vagy akármi mást is.
" "Nincs Isten!" - mondta Béla.
"Nincs Béla.." - mondta Isten.. :D "
A különbség annyi, hogy Bélának lehet fültanúja, de vajon ki hallotta a második mondatot, "isten válaszát"...? :)
Talán nemtelen, talán kétnemű.... ki tudja?
A természeti vallásokban a női isten képe ugyanakkora szerepet kapott, ha nem nagyobbat,mint a férfi istenségé.
Később a nők elnyomásával kialakult a monoteista férfi-isten, és manapság ismét egyre többen fordulnak a nő-isten felé.
Senki nem tudja, hogy milyen lehet, de a megszemélyesítés révén közelebbinek érezhetjük. Minden ellentétekből épl fel a világban, így én például egyaránt tisztelem az istenség női és férfi aspektusát.
Sőt, bevallom, Anyámnak és Apámnak hívom őket. Szerintem ezzel semmi gond nincs, mert másoknak nem ártok vele, nekem könnyebb azonosulni egy hitrendszerrel, és emellett érzem azt, milyen, amikor valaki feltétel nélkül szeret, amiből én is erőt meríthetek as megbocsátáshoz és szeretethez.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!