Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Lehet-e Isten nő? ( ha létezik )

Lehet-e Isten nő? ( ha létezik )

Figyelt kérdés
2009. okt. 31. 11:11
1 2 3
 11/27 anonim ***** válasza:
90%
Szerintem se férfi se nem nő, sőt látható alakja sincs, ebből következően nem lehetne neme sem.
2009. okt. 31. 11:59
 12/27 A kérdező kommentje:
Értem. Tehát se nem nő, se nem férfi, nemtelen, de azért férfiként kezeljük :)
2009. okt. 31. 12:11
 13/27 anonim ***** válasza:
71%
Mivel a magyarban nincs semleges nem erre vonatkozólag, ezért, de lehet, hogy más nyelvekben, ahol megvan erre a semleges nemű kifejezés, azt használják.
2009. okt. 31. 12:48
 14/27 anonim ***** válasza:
92%

Isten neve a héber Ószövetségben semleges többes: Elóhim. (Ezt az újszövetségben alátámasztja a Szentháromság megjelenése, kiegészülése a Fiúval.) Se nem férfi, se nem nő. Ezenkívül Isten lélek, azaz nincs teste, azaz nincs semmilyen nemzőszerve sem.

Egyrészt a régi (és mai) társadalmak patriarchális berendezkedése folytán nevezik Atyának, Apának az Istent, nem pedig Anyának, másrészt, mert szerepét tekintve inkább az apa, mint az anya szerepét tölti be. Ő az, aki irányt mutat, összefogja a családot (népet, gyülekezetet), fenyít, ha kell, harcol, tövényt hoz, megvédelmez stb, csupa inkább férfias tulajdonság.

De ha neked jobban tetszik, akkor szólítsd Anyámnak.

2009. okt. 31. 12:54
 15/27 anonim ***** válasza:
66%

Isten nemtelen. Hogy lenne már férfi? Ha neme van, akkor már eleve nem isten...

Amúgy akkor már inkább nő (lásd természet). Biológiailag a nők voltak előbb.

2009. okt. 31. 20:53
 16/27 anonim ***** válasza:
100%
A nemnek a szaporodás szempontjából van jelentősége, Isten meghát...tudtommal...
2009. nov. 5. 19:41
 17/27 anonim ***** válasza:

Nekem a south parkos verzió tetszik a legjobban.

[link]

Végül is sosem lehet tudni.

2009. nov. 6. 01:31
 18/27 anonim válasza:

"Nincs Isten!" - mondta Béla.

"Nincs Béla.." - mondta Isten.. :D

2009. nov. 7. 08:18
 19/27 anonim ***** válasza:
Jól mondták előbb, Isten egy lélek, vagyis nem emberi anatómiával rendelkezik. Egyik sem lehet. Amúgy szerintem mindenkinek megvan a maga Istene, csak nem képesek észrevenni... Öf.: Isten nem lehet nő. Szerintem.
2009. nov. 7. 14:01
 20/27 Vadmeggy ***** válasza:
Ha Isten férfi akkor mekkora farka lehet? És ha nő vajon mekkora melle van? Gondolkodjatok már mielőtt feltesztek egy hülye kérdést. Isten amúgy feka volt, Bob Marley is megjósolta.
2009. nov. 21. 14:16
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!