Mit ér az ember élete Isten nélkül?
Kezdjük a legelején, megszületünk, késöbb oviba járunk aztán suliba, majd dolgozni.
De minek?
Úgy értem minek, ha úgyis meghalunk és az eddigi munkánk semmibe vész, mert a halál után nincs semmi.
Az ember már egészen kicsi kora óta azért gürcöl, hogy egyszer boldog legyen.
És azt hiszi, hogy ha biztos anyagi hátteret tud ki építeni magának akkor az már = a boldogsággal.
Nekem ezt sikerült is elérni, mégis úgy érzem mintha be lennék csapva.
Mintha egész életemen át keményen dolgoztam volna, és nem kaptam semmi fizetést.
Ha nincs Isten teljesen mind1 lenen ha már most meghalnál, vagy mégjobb lenne megsem születni.
Rájöttem, hogy az ember élete arról szól, hogy becsapjuk, meg ki használjuk egymást, azért mert azt hisszük így nekünk majd egyszer jó lessz.
Hát egy francot lessz jó, egy olyan ember aki az anyagiakban lássa a boldogságot semmit nem ér csalások nélkül.
Sőt fölöslegesen élet célokat tűzünk ki magunk elé, Pl: venni egy nagyobb házat, jobb kocsit de mikor ezt eléred semmisem fog történni, nem fogod azt érezni hogy hát na, csak újabb és újabb hülye élet célokat tűzögetc ki, ezzel becsapva magadat.
Mire rájössz hogy ez egy csapda már túl késő, és azon kapod magad, hogy haldokolsz mindjárt halott leszel, és rájössz, hogy úgy élted le az életed, hogy igazából nem is éltél.
Én mikor ezt a csapdát felismertem, már nem akartam tovább szolgálni ezt a szörnyeteget(evolúció/ateaizmus).
Nem értem más ember hogy tudja.
A keresztényeknek végig igazuk volt.
Az ateizmus semmire sem kényszerít, ha nem akarsz dolgozni, akkor nem kell, lehetsz hajléktalan és élhetsz boldogan munka nélkül.
Hogy mi az élet értelme? Semmi. Csak az lehet az értelme, amit te adsz neki.
Az meg neked nem mindegy, hogy mi lesz a halálod után? Ha megszűnsz létezni, akkor neked már teljesen mindegy. Ameddig meg élsz, addig meg legalább kényelmesen, jól élj.
A kereszténységnek meg marhára nincs igaza, csak a hozzád hasonló lelki szegények gondolják ezt így...
Egyre zagyvább, amit írsz.
"Nem is éri meg élni.
Hát minek a semmiért?"
Most írod, hogy megtaláltad Istent, és még mindig úgy gondolod, hogy minek élünk? Akkor Neked mitől lett most jobb, hogy tudod, van Isten?
"Nemsokára úgy is meghalok, megszünök létezni és minden emlékem törlődik, minke szórakoztassam magamat ha tudom, hogy nemfogok tudni rá vissza emlékezni? "
Ennyi erővel minek elmélkedni ilyeneken, ha úgyis meghalsz, és elfelejtesz mindent, még azt is, amit mos kiagyaltál. Akkor inkább legyél növény, és vegetálj.
"Az ateaizmus szörnyeteg, rá kényszerít hogy dolgozzak egész életemen át a semmiért. "
Az ateizmus senkire nem kényszerít rá semmit, a hívőknek ugyanúgy dolgozniuk kell, mert különben felkopik az álluk.
"A reinkarnáció meg még roszabb, újra és újra átéled ezt a semmit."
Az hogy az életed üres, arról nem az ateizmus tehet, sem az evolúció, vagy bármi más külső tényező, hanem Te magad.
Keress inkább magadnak valami elfoglaltságot, próbáld meg úgy leélni ezt az életet, ha már megszülettél, hogy kellemesen töltöd el, para nélkül.
Egyetlen jó felismerésed van, hogy nem kell hajszolni az anyagi javakat, de ahogy az egyik előző válaszoló is írta, említhetnénk akár a buddhistákat is. És mi van a többi vallással? Miért is pont a keresztényeknek van igazuk?
Ha igazad lenne kérdező, minden kereszténynek, megugye főleg minden keresztény egyháznak kezdve a vatikánnal, el kéne ajándékoznia mindenét nem?
Éshát mit ér az ember Siva vag Durgá nélkül?
Kedves Kérdező.
Magam is örülők a felismerésednek.
Persze általában akik nem értenek egyet bizonyos dolgokban, hamar a tudtodra adják, s bár kereszténynek vallják magukat nem épen a kereszténynek megfelelően adják elő ezt.
Persze az életnek célja van, és ezt maga Jézus mutatta meg.
Ő az egész életében tett dolgokat Istennek, és azt mondta, hogy ez olyan neki mit egy eledel, vagy is fontos.
S ha neki fontos volt, akkor akik Őt követik vagy vallják, azoknak is annak kellene lennie.
Persze különböző okokból kibúvókat keresve igyekeznek megmagyarázni miért nem teszik, és azt gondolják, hogy Isten ezért elnézi ezeket.
De vegyük csak Pál apostol esetét, talán Ő az egyik legjobb példa Isten dolgainak végzéséhez, és Ő sosem keresett kibúvót:
Kb. Jézus korabeli, tehát nyilván egy idő tájban születhetett Jézussal, és a kortársaival.
Munkájára nézve Sátor készítő volt, tehát dolgozott.
Az írások szerint volt egy betegsége, amit Tüske gyanánt említ meg a biblia.
Egyes források szerint komoly szem betegséggel küszködött ami fájdalommal járt.
ezen felül a Gyülekezetek felvigyázójaként, és utazó misszionáriusként is szolgált Isten tetteiben.
Amikor írta a leveleit már a hatvanas éveket elhagyta, és úgy utal magára, mint aki öreg ember.
Na már most, összefoglalva, ez a beteg öreg dolgozó ember, nem tartotta magát vissza attól, hogy Isten munkájának is eleget tegyen.S azt írta, hogy az élete vége felé, hogy elmondhatta, hogy tiszta lelkiismerettel tér "aludni" és várja a feltámadást, vagy is tudta, hogy az élet koronája elvan téve neki, és Isten idejében vissza adja neki az életét.
Úgy hogy ezen van mit gondolkodnia azoknak akik támadnak téged, és másokat.
Katy Weaver
Úgy hogy ezen van mit gondolkodnia azoknak akik támadnak téged, és másokat.
senki se tamadja a kerdezot ,neki ez a velemenye a vilagrol..neked mas , nekem mas ..hogy hogyan eled meg az eleted ,az a te maganugyed .....az a szerencse ,hogy a tobbseg nem osztja ezeket a nezeteket ...elkerulheto meg egy sotet kozepkor .....amikor a vallasi ideologia fizikai formaban megnyilvanul....koszonom a velemenyed ...egyszer elolvasnom eleg volt ..
Kérdező, láthatóan hülye vagy mint a segg.
Az evolúciónak semmi köze az ateizmushoz.
Ha nem lenne Isten már meghalhatnánk? Ne haragudj, de te milyen szinten vagy debil?
Isten nélkül is ugyanúgy meg lehet tapasztalni a barátságot, a szerelmet, a szülői örömöket, az utazás élményét. Olvashatsz remek könyveket, megismerheted a világot, megismerhetsz embereket, ételeket, italokat, stb. Tapasztalatokat, kedves emlékeket gyűjthetsz. Ehhez nem kell isten.
Ebből én azt tudom leszűrni Kérdező, hogy neked elég sótlan életed lehet, minden fent felsorolt dologból hiányod van, ezért megpróbálod Istennel pótolni...ami elég szomorú.
És mégis mit vársz, mennyiben lesz "értékesebb" életed attól, hogy fohászkodsz egy kitalált lénynek, akitől soha nem kapsz semmi választ? Biztos vagy te benne, hogy nem az ateisták pazarolják el az életüket, hanem Te?
Igen, Isten nélkül is meglehet tapasztalni ezeket.
Nem is mondta senki hogy nem.
Viszont az élet csak egy 70-80- évnyi lehelet lenne, egy darabig ezekkel is, aztán?....
Még egyes állat fajok is tovább élnek mint az ember, a Mamut fa is 4000 évig él.
Ez lenne az ember "reménye" a jövőre nézve?
És örökké így maradna?
Hát ez az igazán szánalmas szerintem...
Persze mindenkinek joga van a véleményéhez.
Csak néha mint gondolkodó lények ezen jó elgondolkodni nem?
Katy Weaver
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!