Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Hívők, megmagyaráznátok ezt?

Hívők, megmagyaráznátok ezt?

Figyelt kérdés
A gyűlölet,irigység,gyilkosság,gonoszság,stb.ugye árt a léleknek.A Sátán tudja ezt,mivel nem lehet egy buta lény,ha Isten közvetlen közelében élt,ráadásul a legkülönfélébb trükkökkel képes becsapni az embereket.de akkor miért választja mégis a gonoszságot? szóval nekem logikátlan,ahogyan hisztek a sátánban a klasszikus keresztény módon.
2013. aug. 10. 17:41
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:

Isten és Sátán azért nem jönnek ki egymással, mert Sátán gyűlöli az embereket. Féltékeny, irigy, bigott, könyörtelen és hatalom mániás. Isten próbára tette annak idején, hogy a két fához oda rakta Ádámot és Évát. Sátán pedig abban a tudatban volt, hogy aki eszik a fáról Istennel egyenrangú lesz. De nem akart kockáztatni, előbb a jó és gonosz fájára lázította az embert, hogy megnézze mi történik. Az élet fájáról nem akart adni nekik, mert ez után elakarta őket pusztítani. Isten elküldte őt a világából és az ember úgy döntött, hogy megnézi ki a jobb úr. Megtagadták Istent. De majd meg fognak állni, amikor egyes egyedül lesznek.

Ez nincs benne a Bibliában, csak szólok.

A bűn fogalma úgy alakult ki, hogy már nem csak egy lány volt, hanem kettő. Ennek a kettő lénynek pedig szabad akarata. Bűn tehát az a viselkedés, gondolkodás, magatartás, ami a másik lény ellen irányul szabad akaratból.

Jó kérdés, hogy miért nem csak szeretőnek lettünk teremtve? Mert az igaz szeretet szabad akaratból jön. És aki megérti, méltó, hogy Istennel eggyé legyen, ha nem is egyek.

2013. aug. 10. 21:53
 12/17 anonim ***** válasza:

Kérdező!

Én se tudom miért választotta, szerintem csak ő tudja, viszont féltékeny volt Isten hatalmára.

2013. aug. 11. 13:07
 13/17 Szeressük egymást ***** válasza:

A legtöbb bűn mögött az a hamis illúzió van hogy boldogabbá tesz. Lucifernek is voltak valószínű ilyen megalapozatlan ábrándjai hogy miért lesz jó neki ha egyenlő pozicióba helyezi magát Istennel. De miután ki lett utasítva a mennyből és elszakadt Istentől a természete már csak a gonoszságban tud növekedni, mivel pont az abszolút 'jónak', Istennek lett az ellensége. A jónak az ellenségévé válva nem lehet egyre jobb, csak egyre gonoszabb. Egyetlen teremtmény természete sem képes jobbá válni Istentől elszakadva, vagy elidegenedve, mivel ennek előfeltétele a 'jónak' való alárendelés, az Isten akaratának való engedelmesség, az Istennel való bensőséges, szeretetteljes kapcsolat. Aki ellensége Istennek, vagy lázad Isten ellen, az ha akarna akkor sem tudna jobbá válni, csak a rosszaságot tudja gyarapítani:

2Tim 3:13 A gonosz emberek pedig és az ámítók nevekednek a rosszaságban, eltévelyítvén és eltévelyedvén.

2013. aug. 11. 13:26
 14/17 anonim ***** válasza:

Gondolta magában, Isten úgy sem fogja megvédeni magát.

De akkor a többiekkel cseszett volna ki Atyánk.

2013. aug. 11. 13:52
 15/17 A kérdező kommentje:

"Szeressük egymást"

De azt nem értem,miért ne tudna megváltozni,ha szabad akarata van? a döntés lehetősége mindig megmarad a kezében,ezt senki nem veszi el tőle.Ha a saját gonoszságától már ő is annyira szenved,hogy nem tudja elviselni,akkor csak annyit kell tennie,hogy nem a gonoszság mellett dönt,és máris helyes útra tér.Ugyanígy van az emberekkel is,a leggonoszabb embernek is mindig van választási lehetősége,és sokan fel is ismerik,hogy rossz úton járnak,és felhagynak rossz tetteikkel.

2013. aug. 11. 14:32
 16/17 anonim ***** válasza:

Kérdező, a sátánnak te melyik írását olvastad idáig?

Ha a Bibliát olvasod, akkor ne felejtsd el, hogy ezt a sátánnak az ellensége írta. Gondolhatod, hogy nem fogja a sátánt jó színben feltüntetni.

De ha értelmesen, kritikusan olvasod - különösen az elejét! - azért így is sokat megtudhatsz belőle.

2013. aug. 12. 01:33
 17/17 anonim ***** válasza:

Kedves kérdező.

Erre nincs konkrét válasz a Bibliában, azt, hogy hogyan lett a sátán gonosz, nem tudjuk. De az biztos, hogy ez elkerülhetetlen volt, hiszen ha elkerülhető lett volna, Isten elkerüli. Ha kéred, kifejtem bővebben.

2013. aug. 13. 15:15
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!