A vallás méreg?

Figyelt kérdés

2013. aug. 5. 18:24
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
34%
Annak aki nem bírja az.
2013. aug. 5. 18:31
 2/13 anonim ***** válasza:
78%
Ismét egy értelmes kérdés, köszönjük Emese.
2013. aug. 5. 18:32
 3/13 anonim ***** válasza:
51%

Zsoltika:D

Ezek olyan kérdések, mint a: miért ribáncokők?

2013. aug. 5. 18:37
 4/13 A kérdező kommentje:

Nem tudom ki az Zsóti, de nem is érdekel. Én nem állítom, hogy a vallás méreg, nem a miértjére kérdeztem rá. Szövegértés egyes, látom teljesen elvesztél a sötétségben. :)

De igenis lehet méreg. Nézzük csak mennyi bajt okozott: Keresztes háborúk, inkvizíció, boszorkányüldözések, antiszemitizmus, rasszizmus, népirtások, homofóbia stb. És ezt mind csak a keresztény vallás okozta. És ma? Például vegyük a Jehova tanúi szektát. Sokszor hallani, hogy családok zilálódnak szét, és a kirekesztéssel igazi gyűlöletet szül. Sajnos a legtöbb vallásos gyűlölködő. Ezt itt az oldalon is meg lehet figyelni. Holott nekik mindenkit szeretniük kéne, nem pedig el küldeni a halál f***ára az éppen kételkedő ateista illetőt.

2013. aug. 5. 19:38
 5/13 anonim ***** válasza:
64%
Ismét egy történelmi és teológiai zseni. Az internet világában már bűn hülyének lenni.
2013. aug. 5. 21:10
 6/13 Makoscsiga ***** válasza:
52%

Jó nagy nyomi vagy kérdező! Szövegértésről hadoválsz és azt se tudod, hogy mit jelent a méreg szó.

[link]

"Biológiai szempontból méregnek tekinthetünk minden olyan anyagot, amely élő szervezettel érintkezve abban károsodást, betegséget vagy halált okoz – általában kémiai reakció útján vagy más molekuláris szintű tevékenységgel – ha belőle kellő mennyiség jut be az élőlénybe"

2013. aug. 5. 21:10
 7/13 A kérdező kommentje:

Metaforáról hallottatok már? Vagy azt sem említi a Biblia?

Furcsa, hogy mindig az állítólagos keresztényektől kapok ilyen válaszokat, hogy "nyomi vagy", "frusztrált vagy" stb.

Éljen a keresztény szeretet és elfogadás!

2013. aug. 5. 21:25
 8/13 Makoscsiga ***** válasza:

Csak azért, mert fel lett hívva a figyelmed arra, hogy láthatóan kihívásokkal küzködsz mentális képességek terén, még nem lesz az ezt megállapító személy keresztény fundamentalista.

De előbb már felhoztad ezt a szövegértés dolgot, légyszíves, mutass rá előző hozzászólásom azon pontjára, ami azt implikálja, hogy jártas lennék a biblia tanításaiban, vagy esetleg keresztény lennék... Sok sikert. :-D

2013. aug. 5. 22:23
 9/13 anonim ***** válasza:
100%

A vallás szinte mindig csak ürügy volt.

Ha nem lett volna vallás, akkor nem vallási, hanem faji vagy nemzeti alapon háborúztak volna az országok.

2013. aug. 5. 22:30
 10/13 anonim ***** válasza:

Ja, ezt már nekem is írta valaki, hogy "frusztrált vagyok".

Közben meg betegre röhögtem magam! X)

2013. aug. 6. 10:46
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!