Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Isten igazságtalan? Mózes II....

Isten igazságtalan? Mózes II. könyv 10. rész 27. "De az Úr megkeményíté a Faraó szívét, és nem akará őket elbocsátani. "

Figyelt kérdés

Ha isten keményítette meg a fáraó szívét, akkor nem a fáraó a hibás, hanem isten. Ráadásul a szabad akarat szabályt is áthágja!

Vagy:

5. "És meghal Égyiptom földén minden elsőszülött, a Faraónak elsőszülöttétől fogva, a ki az ő királyi székében űl, a szolgálónak első szülöttéig, a ki malmot hajt; a baromnak is minden első fajzása."

Miért öli meg a szolgákat is, meg a gyerekeket? Ez egy gyerekgyilkos zsidó/keresztény isten (mivel a Bibliából nem vették ki, így elismerik).

2013. aug. 5. 13:31
1 2 3 4 5
 21/42 A kérdező kommentje:

"parazna, gyilkos eroszakos kozegben felnevelkedve szerinted milyenek lettek volna"

Áháá... szóval isten szívességet tett nekik azzal, hogy megölte az elsőszülötteket. Kérdem én, akkor a másodszülöttekkel miért nem volt ilyen "kegyes"?

Gyengébbek kedvéért egy példabeszéd (tudom mennyire odavagytok érte X) ): Van egy egyiptomi család van 1 fiuk, aki meghal az "irgalmas" tett közben.

Van egy másik család, ahol van egy 10 éves elsőszülött gyerek és egy 7 éves másodszülött gyerek. Természetesen az elsőszülöttek halnak meg, hisz így szól a fáma. Akkor a 7 évesnek mégis egy "bűnös" világban kell megszületnie?

Érdekes, hogy a mai világban isten nem ilyen jótétlélek, hogy az elsőszülötteket megöli, hisz az emberek most is ki vannak téve a bűnös világ kísértésének.

2013. aug. 5. 17:32
 22/42 anonim ***** válasza:
52%

"Tudod mit jelent az a szó, hogy paráználkodik?"

Én tudom, de látom te nem. Ha nem olvastad a Bibliát, minek pofázol bele? A paráznaság átvitt értelemben is használatos a Bibliában, nem csak a szexuális bűnökre, hanem a lelki paráznaságra.

2013. aug. 5. 17:44
 23/42 anonim ***** válasza:
44%

Kedves frusztrált kérdező,

-szólt Mózesen keresztűl Isten a fáraóhoz?

Szólt.

-intette Mózes a fáraót

intette

-kérte Mózes a fáraót, hogy engedje el a rabszolgaságból a népét?

igen

Akkor mi a kérdésed még?

Lett volna lehetősége a fáraónak megúszni a csapást, ha nem képzelte volna magát nagyobbnak, mint az Élő Isten. Dehát megtette, és mint tudjuk: ki magát felmagasztalja-megaláztatik. Aki a Magasságos Isten fölé próbálja emelni magát, annak idő kérdése a bukása.Szokták még azt is mondani: Aki Isten ellen harcolóvá válik, az már eleve boritékban átveheti a bukását.

2013. aug. 5. 17:49
 24/42 A kérdező kommentje:

Én nem vagyok frusztrált... sőt, kimondottan élvezem, hogy próbálják mentegetni az istenüket! :)

Amúgy amit a fáraóról szóltál:

"-szólt Mózesen keresztűl Isten a fáraóhoz?

Szólt.

-intette Mózes a fáraót

intette

-kérte Mózes a fáraót, hogy engedje el a rabszolgaságból a népét?

igen

Akkor mi a kérdésed még?"

És te azt olvastad, hogy én mit idéztem belőle?

"De az Úr megkeményíté a Faraó szívét, és nem akará őket elbocsátani. "

Látod? Az istened szórakozott velük. Összeugrasztott két népet és nézte, hogy szopatják egymást.

Ez olyan, mint amikor nézte, hogy Ábrahám milyen kínokat él át, amikor a fiát meg kellett ölnie... még ha csak próba is volt, az Ábrahám számára lelki terror lehetett.

Egyáltalán minek kellett próbára tennie? Ha mindent tud, akkor tudhatta volna ezt előre, hogy hű lesz hozzá és akkor megkímélte volna Ábrahámot attól, hogy szenvednie kelljen... még akkor is ha max csak pár órát vett igénybe.

2013. aug. 5. 18:01
 25/42 anonim ***** válasza:
Ha mindenki bűnös, akkor miért szent minden élet? Az elsőszülötteknek esélyülk sem volt.
2013. aug. 5. 18:11
 26/42 anonim ***** válasza:
A fáraò szíve Isten miatt megkeményedik.
2013. aug. 5. 18:30
 27/42 anonim ***** válasza:

Isten nem tett senkinek szivesseget, dontest hozott, sokszori figyelmeztetes utan. A viz verre valasa elott a farao a sajst szivet kemenyitette meg, sot kesobb meg a munkat is megnehezitette, mikozben nezte, hogy aegyiptom hogyan megy tonkre a csapasok alatt. Nem kellett volna senkinek meghalnia, sot minden kar nelkul is elmehettek volna.

Raadasul 80 evvel azelott a farao eleg hasonlo dontest hozott a zsido fiu csecsemokkel kapcsolatban, de nemcsak az elsoszulotteket, hanem mindegyiket meg akarta oletni.

2013. aug. 5. 18:46
 28/42 A kérdező kommentje:

Lehet, de az, hogy a fáraó mit tesz és mit nem az nem számít. Isten akár egy csettintéssel is elvihette volna a zsidókat onnan és hopp, mindenki jól jár!

Nem, ő tudta mi fog történni és hagyta, hogy a dolgok a saját medrükben folyjanak.

A magyarázatod továbbra is hiányos. Ha egy sorozatgyilkos megöl családokat, attól isten nem öli meg a rokonait, vagy tévednék? Akkor nem is lennének emberek!

2013. aug. 5. 18:57
 29/42 anonim ***** válasza:

A Biblia alapján NINCS teljes mértékben szabad akarat.

Nem értem itt egyeseknek milyen tompa ismeretük van a témában.

Bizony Isten eleve valakiket üdvösségre, van akiket pedig ELPUSZTÍTÁSRA CSINÁL ez teljesen világosan kitűnik a szentírásból.

Nincs ilyen maszlag hogy a "sátán szolgája, tehát ki van szolgáltatva"

A Róma 9-ben feketén fehéren le van írva :

15-től

"mert Mózesnek ezt mondtam: könyörülök, akin könyörülök és megszánom azt, akit megszánok.

Azért hát nem azé, aki erőlködik (akarja), sem azé, aki törtet (fut), hanem a könyörülő Istené,

mert ezt mondja az írás a fáraónak: éppen EZÉRT KELTETTELEK ÉLETRE téged, hogy megmutassam benned hatalmamat és így hirdessék nevemet a föld minden táján,

azért tehát akin akar, könyörül, és AKIT AKAR MEGKEMÉNYÍT,

ezt mondod tehát nekem: akkor meg mit hibáztat? Hiszen az Ő szándékának ki állhat ellent?

ó ember, ki vagy te, hogy vitába szállsz az Istennel? Vajon mondhatja-e az (agyagminta)készítmény az (agyagminta)készítőnek: miért csináltál engemet így?

vagy nincs hatalma a fazekasnak, hogy ugyanabból az agyagból egyiket értékes edénynek csinálja, másikat pedig közönségesre (tisztességtelenre) ?

és ha meg akarja az Isten mutatni haragját és megismertetni (tudatni) hatalmát, elhordozza sok hosszútűréssel a harag PUSZTULÁSRA ELKÉSZÍTETT edényeit?

másfelől azért is, hogy megismertesse dicsőségének gazdagságát az irgalom edényein, amelyeket dicsőségre alkotott..."

2013. aug. 5. 19:52
 30/42 anonim ***** válasza:
37%

Nézzük már meg Isten érvelését, a bibliából.

Ha valaki más Isteneket szolgált azt Jehova megbüntette.

Nem véletlen.

Mivel egy Isten van, így a többi "Isten" imádat mögött, tulajdon képen Sátán rejtőzik.

Ezért a Fáraó, Sátán egyik szolgája volt tudatlanul is.

De lehetőséget kapott a felismerésre, amit elutasított.

A másik része a kérdésednek, hogy Fáraó szívét meg keményítette...

Nem Isten keményítette meg, hanem hagyta, hogy a Fáraó ellent mondjon, nem pusztította el előbb, és enek is meg van az oka:

(2Mózes 9:16, 17) 16 De azért tartottalak életben, hogy megmutassam neked a hatalmamat, és hogy hirdessék nevemet az egész földön. 17 Még mindig gőgösen bánsz a népemmel, és nem bocsátod el?

Ez a történet mindenkinek szól aki nem akarja elismerni, hogy egy isten van, és más Isteneket imádnak

2013. aug. 5. 20:08
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!